Vaivaako tukkoinen tai kuivuudesta ärtynyt nenä? Propolian nenäsuihkeet lievittävät oireita

Vaivaako tukkoinen tai kuivuudesta ärtynyt nenä? Propolian nenäsuihkeet lievittävät oireita

Oletko koskaan ajatellut, kuinka tärkeä merkitys nenän limakalvoilla on terveyteen?

Talvi on erityisen raskasta aikaa nenälle. Kylmä ilma ulkona ja kuiva sisäilma ärsyttävät nenän limakalvoja. Sen lisäksi virukset liikkuvat vilkkaammin talvikuukausina, jolloin jo valmiiksi herkistynyt nenän limakalvo on niille paljon alttiimpi. Vilustumisen seurauksena nenäkäytävä voi tulehtua ja turvota vaikeuttaen hengittämistä. Oireet ovat harmillisia ja kestävät usein pitkään. Asiaa ei tietenkään helpota heti talven jälkeen koittava allergiakausi ja runsas katupöly. Kuivuus ja allergiat ärsyttävät nenän limakalvoja lisäten tukkoisuutta ja verenvuotoa.

Luonto haastaa nenää

Voimme kuitenkin ylläpitää tai tukea nenän limakalvojen hyvinvointia ympäri vuoden jopa melko pienillä toimenpiteillä. Hyvän nesteytys ja ilmankostutin auttavat myös ihoa voimaan paremmin. Nenän huuhtelu suolavedellä ei kuulosta houkuttelevalta, mutta toimii hyvin. Nenäkannun käytön oppii helposti ja toimenpiteeseen ei mene paljon aikaa. Huuhtelun jälkeen voi vielä sipaista, vaikka kookosöljyä sieraimiin. Jos kuulostaa liian vaikealta, homman voi hoitaa tosi helposti nenäsuihkeilla.

Luonnollisista ainesosista valmistetut Propolia nenäsuihkeet ovat oiva apu suojaamaan nenän herkkää limakalvoa ja helpottamaan ilman kulkua sieraimissa. Ne lievittävät tukkoisuutta ja ylläpitävät nenän limakalvojen hyvinvointia sekä nenähygieniaa.

Propolia Nenäsuihke

Mikä on Propolia nenäsuihke?

Propolia nenäsumutteet ovat luonnollisista ainesosista valmistettuja liuoksia, joiden valmistukseen on käytetty mehiläisten keräämää hartsia, johon ne lisäävät rauhastensa eritteitä. Näin syntyy propolis, jota mehiläiset käyttävät pesänsä tiivistämiseen ja suojaamiseen infektioilta. Propoliksen hyvää tekevät vaikutukset on tunnettu, ja niitä on hyödynnetty monissa eri kulttuureissa jo vuosisatojen ajan.

Viime vuosina propolisexperttinä tunnetun APIMAB Laboratoiresin valmistamat Propolia nenäsuihkeet ovat saavuttaneet suosiota myös Suomessa. Eikä turhaan! Ne toimivat luonnollisena keinona nenän kuivuuden ja tukkoisuuden lievittämiseen.

  • Lievittää tukkoisuutta avaamalla nenää ja kosteuttamalla sekä suojaamalla limakalvoja
  • Kosteuttaa: Kuivat ja ärtyneet nenän limakalvot aiheuttavat usein epämukavuutta ja erilaisia oireita, kuten nenäverenvuotoa ja tukkoisuutta. Propolia nenäsumute kosteuttaa nenän limakalvoja lievittäen limakalvojen ärsytystä.
  • Luonnollinen ja turvallinen: Propolia nenäsumutteet valmistetaan luomulaatuisista sertifioiduista ainesosista eivätkä ne sisällä haitallisia kemikaaleja tai synteettisiä ainesosia. Nenäsuihkeet ovat turvallisia ja sopivat käytettäviksi myös perheen pienimmille (yli 3-vuotiaat).

Kuivan nenän limakalvo rikkoutuu helposti

Kun limakalvot pysyvät ehjinä, eivät bakteerit ja virukset pääse samalla tavalla elimistöön.

Kuiva nenä voi vaikuttaa merkittävästi myös keuhkojesi terveyteen. Nenä toimii hengityselinten ensimmäisenä puolustuslinjana suodattaen haitalliset hiukkaset ja estämällä niitä pääsemästä keuhkoihin. Kuivassa nenässä tämä tärkeä suodatus ei toimi enää tehokkaasti, sillä limakalvoja suojaava lima on ohentunut tai limakalvo vaurioitunut. Tällöin bakteerit ja virukset pääsevät helpommin hengityselimiin.

Nenän kuivuus voi siis lisätä riskiä hengitystieinfektioille.

  • Nenän kuivuminen ja niistäminen voivat rikkoa limakalvon ja aiheuttaa verenvuotoa. Kun nenän limakalvo on rikki, taudinaiheuttajat ja allergeenit pääsevät esteettä kehoon ja saattavat aiheuttaa mm. flunssakierteen.
  • Kuivassa ja karstoittuneessa nenässä nenän värekarvat eivät toimi normaalisti. Nenän tehtävä on suodattaa, lämmittää ja kosteuttaa ilmaa ennen kuin se pääsee keuhkoihin. Jos suodatusta ei tapahdu, se vaikuttaa myös keuhkojen toimintaan.

Ehjät ja kosteat limakalvot muodostavat suojaavan kerroksen taudinaiheuttajia vastaan ja värekarvat auttavat siirtämään niitä pois nenästä. Avuksi kannattaa ottaa kosteuttava nenäsuihke, joka irrottaa limaa ja karstaa, jolloin niistäessä sekä lima että allergeenit saadaan pois limakalvoilta. Nenäsuihketta on helppo käyttää: niistä, ravista, suihkauta ja niistä.

Mieti mitä kemikaaleja laitat limakalvoillesi

Usein emme tule ajatelleeksi sitä kemikaalikuormaa, minkä laitamme nenäsumutteiden kautta limakalvoillemme. Propolian MD1-luokan lääkkeelliseksi laitteeksi luokitellut nenäsuihkeet ovat luomulaatuisia. Suihkeet eivät sisällä: parabeeneja, geelimanipuloituja aineita, pehnoxyethanolia, synteettisiä väriaineita, synteettisiä aktiiviaineita petrokemian derivaatteja, parafiinia, PEG, PPG, propylene glycolia, tai silikonia. Jos kemikaalialtistus kiinnostaa sinua, kannattaa tutustua ainesosaluetteloon ennen ostopäätöstä.

Propolia Purifying Nasal Spray on vahvempi nenäsuihke, joka availee tukkoista nenää hellävaraisesti. Se myös säästää käyttäjänsä melkoiselta kemikaalikuormalta. Erityisen hyvä talven tukkoiselle nenälle. Puhdistavan nenäsuihkeen sisältämät tehoaineet ovat 100 % luonnollisia ja luomulaatuisia (timjami, eukalyptus). Eukalyptus saa aikaan raikkaan tunteen, irrottaa limaa ja avaa nenäkäytävät. Muita tehoaineita ovat Camargue-suolasta valmistettu fysiologinen suolaliuos sekä puhdistettu propolis. Propolis on mehiläispesän luonnollinen suojautumisaine. Yhdessä ainesosat suojaavat limakalvoja sekä helpottavat hengittämistä. ( linkki nenäsuihkeeseen)

Propolia Gentle Nasal Spray on miedompi nenäsuihke koko perheelle ylläpitämään nenän hyvinvointia. Sopii kaikille yli 3-vuotiaille. Propolia Gentle-nenäsuihke auttaa esimerkiksi talviaikaan, kun kuiva sisäilma kuivattaa limakalvoja, sekä kesällä kun ulko- ja sisäpöly rasittavat nenää. (linkki nenäsuihkeeseen) PS. nenäsuihkeiden kaverina Propolian suusuihkeet täydentävät vaikutuksen nieluun asti. (tästä linkki suusuihkeisiin).

Tähän liittyvät tuotteet:

Mitä hyötyä on kalaöljystä?

Tutkittuja laatutuotteita terveytesi hyväksi

Näitä luetaan

Suomalainen Leader – innovatiiviset urheiluravinteet ja eväät aktiiviseen elämään!
Leader on olemassa, jotta sinulla olisi mahdollisuus aktiiviseen ja terveelliseen, kokonaisvaltaisesti...
Top-tuotteet hyvinvoivaan kesään!
Kesällä lomaillaan, nautitaan hyvästä ruoasta ja yhteisestä ajasta perheen sekä ystävien kesken....
Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.