category
Kevätpuhdistus vihreiden superfoodien avulla

Kevätpuhdistus vihreiden superfoodien avulla

Hyvinvoinnin Asiantuntija

Kirjoittaja: Hanna Jormanainen, tuotepäällikkö / Voimaruoka

 

Elimistömme pyrkii jatkuvasti neutraloimaan sekä poistamaan ruuan, ilmansaasteiden ja luonnollisten kehon prosessien myötä kertyviä kuona-aineita hien, ulosteen ja virtsan mukana. Elimistön puhdistusmekanismit kaipaavat kuitenkin ajoittain helpotusta työhönsä puhdistuskuurien avulla.

Kehoa puhdistavat kasvispainotteinen ja tuoreista raaka-aineista koostuva ruokavalio, ulkoilu ja liikunta. Myös riittävä vedenjuonti, noin 2-3 litraa päivässä, puhdistaa kehoa, poistaa kehoon kertynyttä nestettä, sekä kuona-aineita ja ehkäisee ummetusta. Hivenaineista ja vitamiineista mm. sinkki, seleeni, A-vitamiini ja sen esiaste beetakaroteeni, E- ja C-vitamiini, sekä flavonoidit tukevat puhdistusta. Puhdistusta voikin tehostaa lisäämällä ruokavalioon poikkeuksellisen runsaasti näitä ravinteita sekä lehtivihreää sisältäviä superfoodeja, kuten spirulina- ja chlorella-leviä. 

Voimaruoka spirulina-levä sisältää hyvin runsaasti, lähes 70 %, proteiinia, joten se sopii hyvin puhdistuskuurin smoothieen tuomaan ruokaisuutta. Proteiinin lisäksi spirulina on hyvin vitamiini- ja hivenainerikas ja sisältää mm. puhdistusta ja solujen uusiutumista tukevaa lehtivihreää, sekä beetakaroteenia. Jos et tykkää tehdä smoothieita, voit nauttia spirulinan myös laadukkaina puriste-tabletteina. Voimaruoka spirulina jauhe ja tabletit tulevat Hawaijin saarten puhdaudesta, joten niiden maku ja tuoksu on raikas.

Jos haluat vieläkin voimakkaammin puhdistavan superfood-tuotteen, valitse Voimaruoka chlorella tabletti-puristeet, sillä chlorella on maailman rikkain lehtivihreän lähde. Voimaruoka chlorella-tableteissa on lähes 3 800 mg klorofylliä. Tabletit ovat muutoinkin hyvin ravintorikkaita. Voimaruoka chlorella-tabletit tulevat arvostetulta japanilaiselta Yaeyama-kasvattajalta. Korkeaan laatuun kuuluu puhtaasta kasvuympäristö johtuva montaa muuta chlorella-lajiketta raikkaampi maku ja tuoksu, sekä chlorellan soluseinämien rikkominen sen ravinteiden paremman imeytyvyyden vuoksi. Jotta tabletit imeytyisivät hyvin, niiden sidosaineena on käytetty vain kalsiumfosfaattia. Puhdistuskuurien aikana kannattaa välttää alkoholia, tupakkaa, sokeria, vehnää ja hyvin rasvaisia ruokia, sekä punaista lihaa.

Siirry ostoksille tästä!

 

 

Alunperin julkaistu 9.5.2017 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Edellinen artikkeli

Vatsa kuntoon ruokavaliolla ja vahvalla maitohappobakteerilla

Seuraava artikkeli

Kurkumiini - maustekaappisi terveellisin mauste saa uutta voimaa

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: