Kurkumiini - maustekaappisi terveellisin mauste saa uutta voimaa

Kurkumiini - maustekaappisi terveellisin mauste saa uutta voimaa

Hyvinvoinnin Asiantuntija

Kirjoittaja: ravintovalmentaja Sami Sundvik

 

Kurkuma

Kurkuma on monelle tuttu vahva keltainen mauste - sitä käytetään keittiössä varsinkin intialaisiin ruokiin, mm. kanan ja vihannesten maustamiseen. Myös intialaisten curryjen keltainen väri johtuu kurkumasta. Kurkuma on yksi keittiön terveellisimpiä maustekasveja tuoreiden yrttien ja chilien (+ cayennen ohella), sitä kannattaa opetella käyttämään omassa ruoanlaitossa. Kurkumaa käytetään mm. flussaa torjuvan kurkumalatten valmistukseen. Kurkumasta voi keittää myös kurkumateetä. Puhdasta kurkumaa käytettäessä sopiva annosmäärä on noin kaksi teelusikallista vuorokaudessa. Liian suurina annoksia käytettynä kurkuma voi aiheuttaa vatsaoireita, joten aloita sen käyttö asteittain jos mauste on sinulle outo. Luomulaatuinen kurkuma on maultaan puhtaampaa, kannattaa suosia luomua myös mausteissa.

Kurkumaa on käytetty pitkään ayurveda-hoidoissa intiassa ja myös kiinalaisessa lääketieteessä mm. maksan puhdistukseen. Kurkuma valittiin vuoden 2010 terveyskasviksi.

 

Kurkumiini

Kurkumiini on kurkumasta eristetty vahva antioksidantti. Kurkumiinilla on positiivisia vaikutuksia mm. sydämen ja verisuonten terveyteen, mielialaan ja nivelten hyvinvointiin. Kurkumiinia on tutkittu myös syöpäsolujen hoidossa. Kurkumiini parantaa myös ruoansulatusta, ja voi ehkäistä närästystä. Kurkumiini on ravintolisänä turvallinen - ainoa ongelma sen heikko imeytyvyys.

Patentoitu Longvida-kurkumiini varmistaa kurkuminoidien parhaan mahdollisen imeytymisen. Kliinisen tutkimuksen mukaan Puhdas+ kurkumiinissa käytetty Longvida-kurkumiiniuute on vähintään 65 kertaa paremmin imeytyvää kuin tavallinen kurkumiini.  Puhdas+ kurkumiinin raaka-aine erittäin turvallinen. Kehitystyössä on ollut mukana mm UCLA:n neurotieteilijöitä. Puhdas+ kurkumiini on 100 % kasviperäinen ja gluteeniton ravintolisä. Kuten kaikki muutkin sarjan tuotteet, se on valmistettu täysin ilman väriaineita, sidosaineita, pinnoiteaineita tai magnesiumstearaattia. Tuote on valmistettu kotimaassa, ja se on pakattu vegekapseliin.

 

Puhdas+ kurkumiinin löydät täältä!

 

 

Alunperin julkaistu 5.9.2017 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Edellinen artikkeli

Kevätpuhdistus vihreiden superfoodien avulla

Seuraava artikkeli

Ravintolisistä apua painonhallintaan

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: