Lähikuva kahden naisen silmistä

Hehkua hipiälle superfoodeilla

Vieraileva kirjoittaja Hanna Jormanainen / Suomen Voimaruoka

Monet hakevat superfoodeilla energiaa ja jaksamista arkeen, mutta näiden ravinnerikkaiden luonnonantimien käytön ei tarvitse jäädä pelkästään keittiöiden herkuksi. Monikäyttöisillä superfoodilla on paikkansa kyökin lisäksi myös kylpyhuoneen peilikaapissa kauneuden tehostajana, joissa niillä voi korvata useita kauneudenhoitotuotteita.

 

Kookosöljy ja kaakaovoi

Kookosöljy ja kaakaovoi kosteuttavat ihanasti ihoa niin sisältä kuin myös ulkoa. Testaa niiden käyttöä korvaamalla mm. seuraavat kosmetiikkatuotteet:

1. Kosteusvoiteeksi
Kookosöljy sopii täydellisesti koko ihon kosteusvoiteeksi. Öljy imeytyy ihoon hyvin, kunhan sitä muistaa käyttää kohtuudella tai pyyhkii pienen vaikutusajan jälkeen ylimääräisen pois pehmeällä pyyhkeellä. Lisäksi saat ihollesi huumaavan kookoksen tuoksun! Itse tehtyä vartalovoita saat, kun sulatat kaakaovoita ja kookosöljyä vesihauteessa ja lisäät halutessasi joukkoon muutaman tipan iholle sopivaa eteeristä öljyä. Siirrä seos sulana haluamaasi säilytyspurkkiin ja anna jähmettyä.
2. Puhdistustuotteeksi
Kookosöljy auttaa kasvojen puhdistamisessa, sillä uskomaton määrä ihon epäpuhtauksia liukenee öljyyn. Ohje on hyvin helppo: kasta vanulappu kookosöljyyn ja puhdista. Samalla kasvosi saavat myös kaivattua kosteutta. Voit myös sekoittaa kookosöljyä saippuan sekaan, jolloin se kosteuttaa samalla, kun peset ihoasi.
3. Kasvonaamioksi
Tee piristävä ja kosteuttava naamio kookosöljystä sellaisenaan tai lisäämällä joukkoon kuorivia ja hoitavia ainesosia kuten ruususuolaa tai luomukahvinporoja.
4. Manikyyriin
Kookosöljy soveltuu sekä pehmentämään että kovettamaan käsiä juuri oikealla tavalla. Käsivoiteena käytettynä kookosöljy kosteuttaa käsiäsi, mutta samalla ravitsee kynsiäsi tehden niistä vahvemmat.
5. Huulirasvaksi ja silmänympäryksiin
Pieni määrä kookosöljyä tai kaakaovoita kostuttaa talven kuivaamat huulet. Kaakaovoi sopii myös hyvin silmänympärysten herkälle iholle.
6. Hiusten hoitoon
Kookosöljyä voi käyttää hiusöljyjen tapaan hiusten latvoihin, jolloin se silottaa hiuksia, antaa kiiltoa ja poistaa samalla sähköisyyttä. Tällöin se kannattaa levittää kuiviin hiuksiin. Hoitoaineena tai hiusnaamiona käytä kookosöljyä suihkun tai saunan yhteydessä, jolloin se hoitaa kuivaa päänahkaa ja hiuksia. Voit tehdä syvähoidon antamalla öljyn vaikuttaa koko päänahkaan ja hiuspituuksiin esim. muutaman tunnin tai yön yli ennen pesua tai kääriä pyyhkeen hiusten suojaksi ja antaa saunan lämmön tehostaa vaikutusta. Huuhtele huolellisesti! 

Sisäistä hehkua pakurista ja rikistä

”Superyrtti” pakurikääpä sisältää yli 200 ravitsemuksellisesti ja fysiologisesti vaikuttavaa ainetta, joista etenkin betuliini ja melaniini sekä runsas antioksidanttipitoisuus vaikuttavat ihomme kuntoon. Lisäksi pakurissa on mm. iholle hyvää tekevää sinkkiä. Betuliini ja sinkki nopeuttavat haavojen paranemista ja stimuloivat myös terveiden ihosolujen tuotantoa. Etenkin Venäjällä pakuri on edelleen yleisesti käytetty psoriasiksen, suonikohjujen ja atooppisen ihottuman hoitoon sekä haavoihin ja naarmuihin. Pakurin runsaasti sisältämä melaniini on pigmentti, joka suojelee ihoa auringon haitallisilta vaikutuksilta syventäen rusketusta ja suojellen meitä UV-säteiltä. Pakuria käytetäänkin usein myös ihon pigmenttivirheiden hoitoon.

Keitä pakurikäävästä vahvaa teetä tai nauti sitä valmiina uutteina. Voit nauttia teetä semmoisenaan tai käyttää nesteeksi erilaisiin juomiin ja keittää siinä vaikka riisit! Pakuriuutetta voit myös nauttia sellaisenaan joko suoraan suun tai terästää sillä esimerkiksi kahvisi. Voit hyödyntää pakuriuutetta myös ulkoiseen käyttöön lisäämällä pari tippaa kookosöljyn joukkoon ennen kuin levität sen iholle.

MSM eli metyylisulfonyylimetaani on luontainen rikkiyhdiste, jota esiintyy myös ihmiskehossa. MSM:ää on kehon jokaisesta solussa ja se on rakenteellisesti ja toiminnallisesti tärkeä osa 150 yhdisteessä, mukaan lukien hormonit, entsyymit, vasta-aineet ja antioksidantit. Se huolehtii muun muassa solukalvojen joustavuudesta ja läpäisykyvystä, varmistaa sidekudoksen terveyden ja kollageenin muodostumisen. Näin MSM auttaakin varmistamaan kehon erilaisten toimintojen oikeanlaisen toiminnan mukaan lukien terveen ihon, kynsien ja hiusten kehittymisen. Nauti MSM:mäsi korkealaatuisena OptiMSM:mänä.  Nelinkertaisella tislausmenetelmällä valmistettu OptiMSM on tehokkain, laadukkain ja puhtain MSM-muoto. MSM-jauhetta suositellaan otettavaksi pienemmissä kerta-annoksissa, esimerkiksi 1 tl aamulla ja 1 tl illalla. Jauheen voi sekoittaa veteen tai mehuun. C-vitamiini parantaa MSM-jauheen imeytymistä, joten sen kanssa kannattaa nauttia C-vitamiinipitoisia marjajauheita tai tuoreita hedelmiä ja marjoja. Aloita MSM-jauheen käyttö pienellä annostuksella (0,5 teelusikallista) ja nosta määrää vähitellen. Käytetään noin puoli vuotta maksimissaan kerralla.

 

Alunperin julkaistu 13.4.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Lakkakäävästä apua heinänuhaan?

Keinoja herätellä keho kevääseen

Näitä luetaan

Suomalainen Leader – innovatiiviset urheiluravinteet ja eväät aktiiviseen elämään!
Leader on olemassa, jotta sinulla olisi mahdollisuus aktiiviseen ja terveelliseen, kokonaisvaltaisesti...
Top-tuotteet hyvinvoivaan kesään!
Kesällä lomaillaan, nautitaan hyvästä ruoasta ja yhteisestä ajasta perheen sekä ystävien kesken....
Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.