Arctic Floran perustaja Tiina Varrio valmistaa kodintekstiileitä hampusta

Yöttömän yön metsistä inspiroituneet kodintekstiilit

Arctic Flora on rovaniemeläinen yritys, alkoi rakkaudesta luontoon ja käsillä tekemiseen. Yrityksen kantava voima ja moottori on artesaani ja muotoilija Tiina Varrio. Hän on kasvanut nuppineuloissa, hillasoilla ja yöttömän yön auringon alla ja ammentaa suunnitteluunsa paljon voimaa luonnosta. Saloilta-kuosi on inspiroitunut katajan tuoksusta ja yöttömän yön valosta kukkivien suopursujen täplittämillä metsämailla.

Luontosuhde onkin yksi yrityksen tärkeimpiä arvoja, joka ohjaa toimintaa kaikilla tasoilla. Arctic Floran missio on inspiroida jokaista luomaan luontosuhteen ja tekemään parempia valintoja kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Mielikuvat hampputekstiileistä kannattaa päivittää

Näihin vuosiin asti hampputekstiileihin liittyvät mielikuvat ovat olleet ennakkoluulojen täyttämiä. Monet ajattelevat, että hampusta tuotetaan karkeaa, juuttisäkkimäistä kangasta. Arctic Floran käyttämä hamppukangas tuotetaan Romaniassa ja se on osoittautunut sileäksi ja nopeasti pehmeneväksi materiaaliksi.

Hampun viljely on yleisesti ottaen huomattavasti ekologisempaa kuin puuvillan, joka on maailman yleisin kaupallinen luonnonkuitu. Nopean ja runsaan kasvunsa ansiosta hamppupellot voivat toimia myös tehokkaina hiilinieluina. Valtava määrä selluloosapohjaista biomassaa on kasvaessaan sitonut runsaasti hiiltä, joten tulevaisuudessa toivottavasti nähdään esimerkiksi hamppupaperia tai -kartonkia.

Hamppukuidun muihin kiistattomasti tärkeisiin ominaisuuksiin kuuluvat hengittävyys ja kosteuden imukyky, jotka ovat erityisen hyviä piirteitä etenkin petivaatteille, mutta myös pyyhkeissä ja vaatetuksessa.

Arctic Floran hamppukankaasta valmistettu tekstiili naisen yllä

Yrittäjä Tiina Varrio unelmoi hampputekstiilien yleistymisestä. Arctic Floran missio onkin hampputekstiilien laajempi tunnettuus, jotta useammat ihmiset löytäisivät tämän mainion kasvikuidun. Elämää kestävät hampputekstiilit ovat luotuja vastalauseeksi pikatekstiileille.

Saloilta-keittiötekstiilien esteettinen voima

Keittiötekstiilit ovat vaivaton keino tuoda Pohjolan metsähenkeä ja estetiikkaa tilaan, jonka tarkoitus on ravita kehoa ja sielua. Jokapäiväisessä käytössä olevat tekstiilit saavat olla kauniita ja houkuttelevia, sillä ne ovat esillä ja käytössä jatkuvasti. Käyttöesineiden visuaalisuuteen panostaminen on teko, joka viime kädessä karsii koriste-esineiden tarvetta ja harmonisoi sisustusta. Tärkeintä on, että tuotteet tulevat osaksi elämää.

Käsityöläisyys avaa yksityiskohdille ja joustavalle suunnittelulle

Tuotekehitystä tehdään käsityömäisesti, materiaalin ja käyttäjäkokemuksen ehdoilla. Valmistus ja suunnittelu on joustava prosessi, joka hioutuu koko ajan paremmaksi. Lähestymistapa valmistukseen on lähes taiteellinen prosessi, jossa hyväksi todetut vaiheet seuraavat saumattomasti toisiaan. Keskittyminen yksityiskohtiin varmistaa korkean ja tasaisen laadun.

Yrittäjä Tiina Varriolla on tarkka visio siitä, miltä tuotteiden kuuluu tuntua käyttäjän käsissä. Kiireettömyys ja turvallisuus ovat ydintunteita, joita Arctic Floran hampputekstiileillä ilmaistaan. Työllään hän haluaa edistää hamppukuidun tunnettavuutta ja tuoda ihmisten koteihin pohjoisen esteettistä tekstiilirauhaa – tässä on hyvä.

Tähän liittyvät tuotteet:

Probiotic Craft on ekologinen ja ylellinen kodin puhdistus- ja pesuainesarja

Sonett – biohajoavia pesuaineita ja yhteiskunnallista vastuuta jo vuodesta 1977

Näitä luetaan

Myös lemmikit ansaitsevat kotimaisia, turvallisia ihonhoitotuotteita
ArcticVet tuotesarja on saanut alkunsa, koska halusimme hoitaa omia eläimiämme kotimaisilla tuotteilla,...
Lumme – ympäristötietoista ja tehokasta pyykinpesua ja kodinpuhdistusta
Lumme-tuotteet on kehitetty ympäristö huomioiden kuitenkin samalla säilyttäen tuotteiden tehokkuus. Osalle Lumme-tuotteista...
Dear Waste – puhtautta kotiin hävikkihedelmistä
Dear Waste haluaa auttaa sinua vähentämään ruokahävikkiä antaen hukkahedelmille uuden elämän....
Attituden synty – loputtomia mahdollisuuksia ja rajatonta inspiraatiota
Kuten monet asiat luonnossa, myös Attitude on syntynyt keväällä – keväällä 2005...
Luonnollinen Kamu lemmikkiperheen pesuaineet – jotta sinulla ja lemmikilläsi olisi hyvä olla
Jo vuodesta 2015 on kotimainen Luonnollinen Kamu tarjonnut lemmikkiperheille ekologisia pesuaineita, jotka...
Ecodoon aidot ekopesuaineet nyt Hyviksen valikoimassa
Ecodoo on tunnettu tehokkaista pesuaineista, joiden hinta-laatusuhde on erinomainen. Tuotteiden ympäristöystävällisyyys on...
Sonett – biohajoavia pesuaineita ja yhteiskunnallista vastuuta jo vuodesta 1977
Alussa oli vettä ja luonnontieteilijä Johannes Schnorr, joka pisarakuvamenetelmän avulla havaitsi pesuaineiden...
Probiotic Craft on ekologinen ja ylellinen kodin puhdistus- ja pesuainesarja
Probiotic Craftin ylellisen kauniit ekopesuaineet ovat ympäristöä kunnioittavia, taloudellisia ja kaiken lisäksi...
Vegaaninen DIY-pyykinpesuaine Marseille-saippuasta

Ekologisen ja vegaanisen pyykinpesuaineen valmistaminen itse on yllättävän helppoa! Tarvitset...

Helppo DIY-pyykkietikka eteerisestä öljystä, vedestä ja etikasta
Pyykkietikka on ekologinen ja antiseptinen huuhteluaineen korvaaja, joka raikastaa pyykit ja pyykkikoneen....

Kirjoita kommentti