Ruhjeita keskisormessa ja nimettömässä

Tapaturmiin avuksi homeopaattinen Arnica

Kolahtiko kyynärpää pahasti tai kaaduitko pelikentällä? Tällaisiin pieniin tapaturmiin, revähdyksiin ja rasitusvammoihin tepsii homeopaattinen lääkeaine, Arnica Montana. 

Ruhjeet ja revähdykset

Ruhje on yleinen vaiva, jolla tarkoitetaan ulkoista voimakeinoin aiheutunutta vammaa. Ruhjeessa iho pysyy ehjänä, mutta ihon alaisiin kudoksiin pääsee kertymään verta verisuonien repeydyttyä.

Revähdyksellä tarkoitetaan yleisimmin jonkin lihaksen vammaa, jossa lihassäikeitä joko venyy liiallisesti (venähdys) tai repeää. Kuormitettuna ja/tai jännittyneenä oleva lihas, johon kohdistuu ponnistus, on yleisin tapa aiheuttaa lihasrevähdys. Tyypillisesti tämän kaltaisia tilanteita tapahtuu urheillessa ja typpillisimmät vaurioituvat lihakset ovat haius ja reisi sekä nilkat.

Arnica Montana on hyvä homepaattinen valmiste mm. ruhjeille ja revähdyksille. Ulkoisesti kannattaa kokeilla esimerkiksi akuutisti kylmää ja iholle Kuisma Hoitoöljyä.

Homeopaattisen Arnican annostus ja käyttö

Arnica Montanasta voi olla apua pienten tapaturmien (esim. kaatumiset, mustelmat, ruhjeet) yhteydessä. Ota helmet heti, kun mahdollista – ja toista muutaman kerran tarvittaessa.

Arnica Montana D12 annostus:

  • 3-5 helmeä 
  • voit toistaa muutaman kerran 5 minuutin välein tai kunnes oireet alkavat helpottaa. 

Jos oireet eivät helpota, ota yhteys lääkäriin. 

Homeopatia tänään

Nykyään homeopaattinen hoito tunnetaan laajalti ympäri maailman. Hoitomuodoksi sen on varsinaisesti kehittänyt saksalainen farmakologi Samuel Hahnemann (1755-1843).

Euroopassa on useita homeopaattista hoitoa antavia sairaaloita ja poliklinikoita. Samuel Hahnemannin mukaan jokaisessa ihmisessä toimii tasapainottava ”elinvoima”, joka pyrkii pitämään hänet terveenä elämän tuomista rasituksista huolimatta.

Tutkimukset ja käytännön kokemus viittaavat siihen, että homeopaattinen lääke antaa spesifisen impulssin elimistön itsesäätelylle ja sairautta korjaavalle prosessille. Esim. soluvaurion yhteydessä on kokeellisesti osoitettu, että solunkorjaajaproteiinit (HSP, heat shock proteins) kohoavat merkittävästi homeopaattisen lääkkeen vaikutuksesta. (Allgemeine Homeopatische Zeitung 1996/2, s 56). Homeopaattinen lääke toimii siis parantavan ärsykkeen antajana elimistössä.

Homeopaattiset aineet valmistetaan luonnon omista puhtaista tuotteista, kuten kasveista, eläinkunnasta, (esim. eläinten maidot) ja mineraaleista. Valmistus säästää luonnonvaroja, koska laimentamisen ansiosta alkuperäistä ainetta tarvitaan vain vähäisiä määriä. Lääkeaineet testataan aina terveillä ihmisillä.

Homeopaattisia aineita annetaan vain minimaalisia annoksia. Annostus lopetetaan aina, myös akuuteissa sairauksissa, kun oireet alkavat helpottaa. Homeopaattisten aineiden käyttö saattaa auttaa välttämään voimakkaampia lääkkeitä kuten esim. antibiootteja.

Jos kaipaat lisävinkkejä, niin kysy lisää!

Auringonpistos? Avuksi homeopaattinen Belladonna

Kukkaterapia – tutustu lempeään hoitoon

Näitä luetaan

Dr. Reckeweg – Hyviksen valikoimista nyt homeopaattiset yhdistelmävalmisteet vilustumisoireiden itsehoitoon
Kuten varmaan jo tunnet ja tiedätkin, niin homeopaattinen hoito on aina kokonaisvaltaista...
Dr. Reckeweg: arvostettu saksalainen lääketehdas valmistaa homeopaattisia yhdistelmävalmisteita jo neljännessä sukupolvessa
Dr. Reckweg on arvostettu saksalainen homeopaattisten yhdistelmävalmisteiden valmistaja, jonka juuret ulottuvat neljän...
Vatsavaivat ja niiden homeopaattinen kotihoito
Vatsan ja ruoansulatuskanavan vastustuskykyä voi parhaiten edistää terveellisellä, tasapainoisella ruokavaliolla ja stressittömällä...
Itsehoitoa kaatumistapaturmissa? Homeopaattinen kotiapteekki!
Koska homeopaattisia aineita on todella paljon kappalemääräisesti, oikean aineen löytäminen nopeasti on...
Syysnuhaa ja yskää? Avuksi homeopaattinen Aconitum
Syksy on alkanut kauniin kesän jälkeen, mutta osa ihmisistä kulkee edelleen kesävaatteissa...
Kukkaterapia – oletko jo kokeillut?

Kukkatipat kohottavat mielialaa – juuri sitä nykypäivän kiireessä usein tarvitsemme....

Kukkaterapia – tutustu lempeään hoitoon
Jokaisella kukalla on oma, sille ominainen vaikutusalueensa. Kukkatipat kohottavat mielialaa. Ne...
Auringonpistos? Avuksi homeopaattinen Belladonna
Olitko liian kauan kuumassa ympäristössä tai ilman päähinettä auringonpaisteessa? Kuumeiseen, pahoinvoivaan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.