Auringonpistos? Avuksi homeopaattinen Belladonna

Auringonpistos? Avuksi homeopaattinen Belladonna

Bold Apps

Olitko liian kauan kuumassa ympäristössä tai ilman päähinettä auringonpaisteessa? Kuumeiseen, pahoinvoivaan oloon, jossa silmät ovat valonarat ja melu tuntuu pahentavan tilaa, kannattaa kokeilla homeopaattista Belladonnaa. Belladonnan käytössä on syytä huomioida sen pupilleja suurentava vaikutus.

Belladonnan vaikutusalueena on myös korkean kuumeen tilat, eli kesäflunssa, jossa lämpöä on yli 38,5 astetta ja kuume nousee kovasti ja laskee muutaman tunnin päästä noustakseen taas uudelleen. Tilassa saattaa olla myös angiina-oireita, kuivaa kurkkukipua, nielemisvaikeuksia ja pistelyä kurkussa. Kuuma ilma pahentaa kaikkia oireita, myös auringonpaisteessa loikoilu pahentaa oloa. Matkustus kuumassa kulkuvälineessä, tärinässä voi laukaista tämän tyyppiset oireet, joten Belladonna kannattaa ottaa matkalle mukaan.

Belladonna saattaa tuoda helpotusta päänsärkyihin, joissa esiintyy samanlaisia, särkyä pahentavia oireita valon ja melun suhteen. Kylmät juomat maistuvat kuume ja päänsärkytilassa yleensä lämpöisiä paremmin – erityisesti appelsiinin tai sitruunan makuisia juomia saattaa tehdä mieli. Posket voivat olla kirkkaan punaiset eli verentungosta voi olla runsaasti myös kaulassa ja valtimot tuntuvat sykkivän sormenpäihin asti.

Belladonnan rohdoskäyttö

Belladonna (Atropa Belladonna) kasvi on myrkkykoiso ja lemmonmarja on erittäin myrkyllinen koisokasvi, joka on yleinen Keski- ja Etelä-Euroopassa ja tavattu myös Vähässä-Aasiassa. Myrkyllisyydestään huolimatta myrkkykoiso on tärkeä lääkekasvi. Kasvista saatavista aineista yksi on nimeltään atropiini, jota käytetään silmätutkimuksissa, koska se laajentaa silmäterää. Muilla kasvista saatavilla valmisteilla hoidetaan vatsa- ja suolistosairauksia sekä astmaa. Belladonnalla on pitkä lääkekäyttöhistoria muun muassa anestesia-aineena ja sitä on käytetty myös maagisissa tarkoituksissa.

Belladonna nimi tulee latinan sanasta Atropos -väistämätön, viitaten kuolemaan ja sanasta bella donna – kaunis nainen, joka viittaa keskiajan italialaisiin naisiin, jotka tipauttivat belladonnatipan silmiinsä saadakseen hurmaavan, utuisen katseen. Belladonna-kasvista valmistetut tipat laajensivat naisten pupilleja.

Homeopaattinen valmistus, jossa alkuperäinen aine laimennetaan, esim. D-potenssia tehtäessä 1:10, tekee aineesta turvallisen ja myrkytysvaikutuksia ei ole (D-30 on siis laimennettu 30 kertaa alkutinktuurasta).

Belladonna avuksi kuumeeseen ja auringonpistoksen oireisiin: 

Muista juoda paljon ja suojaa niska oranssilla huivilla jo ennaltaehkäisevästi sekä vältä keskipäivän auringossa oleilua.

Annostus:
D30 3-5 helmeä
- Voit toistaa annostuksen muutaman kerran (5 min. välein tai kunnes oireet alkavat helpottaa). Ota tarvittaessa heti yhteys lääkäriin.

Jos kaipaat lisävinkkejä aiheeseen liittyen, kysy asiakaspalvelustamme!
Vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

Voit lähettää Helena Mykrälle, kuten muillekin Hyvinvoinnin asiantuntijoille, omia kysymyksiäsi täältä löytyvällä lomakkeella.

Seuraava artikkeli

Tapaturmiin avuksi homeopaattinen Arnica

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: