Belladonna (Atropa Belladonna) homeopatia

Auringonpistos? Avuksi homeopaattinen Belladonna

Olitko liian kauan kuumassa ympäristössä tai ilman päähinettä auringonpaisteessa? Kuumeiseen, pahoinvoivaan oloon, jossa silmät ovat valonarat ja melu tuntuu pahentavan tilaa, kannattaa kokeilla homeopaattista Belladonnaa. Belladonnan käytössä on syytä huomioida sen pupilleja suurentava vaikutus.

Belladonna apuna myös kuumeessa

Belladonnan vaikutusalueena on myös korkean kuumeen tilat, eli kesäflunssa, jossa lämpöä on yli 38,5 astetta ja kuume nousee kovasti ja laskee muutaman tunnin päästä noustakseen taas uudelleen. Tilassa saattaa olla myös angiina-oireita, kuivaa kurkkukipua, nielemisvaikeuksia ja pistelyä kurkussa. Kuuma ilma pahentaa kaikkia oireita, myös auringonpaisteessa loikoilu pahentaa oloa. Matkustus kuumassa kulkuvälineessä, tärinässä voi laukaista tämän tyyppiset oireet, joten Belladonna kannattaa ottaa matkalle mukaan.

Kokeile myös päänsärkyyn

Belladonna saattaa tuoda helpotusta päänsärkyihin, joissa esiintyy samanlaisia, särkyä pahentavia oireita valon ja melun suhteen. Kylmät juomat maistuvat 

kuume ja päänsärkytilassa yleensä lämpöisiä paremmin – erityisesti appelsiinin tai sitruunan makuisia juomia saattaa tehdä mieli. Posket voivat olla kirkkaan punaiset eli verentungosta voi olla runsaasti myös kaulassa ja valtimot tuntuvat sykkivän sormenpäihin asti.

Belladonnan rohdoskäyttö

Belladonna (Atropa Belladonna) kasvi on myrkkykoiso ja lemmonmarja on erittäin myrkyllinen koisokasvi, joka on yleinen Keski- ja Etelä-Euroopassa ja tavattu myös Vähässä-Aasiassa. Myrkyllisyydestään huolimatta myrkkykoiso on tärkeä lääkekasvi. Kasvista saatavista aineista yksi on nimeltään atropiini, jota käytetään silmätutkimuksissa, koska se laajentaa silmäterää. Muilla kasvista saatavilla valmisteilla hoidetaan vatsa- ja suolistosairauksia sekä astmaa. Belladonnalla on pitkä lääkekäyttöhistoria muun muassa anestesia-aineena ja sitä on käytetty myös maagisissa tarkoituksissa.

Belladonna nimi tulee latinan sanasta Atropos -väistämätön, viitaten kuolemaan ja sanasta bella donna – kaunis nainen, joka viittaa keskiajan italialaisiin naisiin, jotka tipauttivat belladonnatipan silmiinsä saadakseen hurmaavan, utuisen katseen. Belladonna-kasvista valmistetut tipat laajensivat naisten pupilleja.

Homeopaattinen valmistus, jossa alkuperäinen aine laimennetaan, esim. D-potenssia tehtäessä 1:10, tekee aineesta turvallisen ja myrkytysvaikutuksia ei ole (D-30 on siis laimennettu 30 kertaa alkutinktuurasta).

Belladonna avuksi kuumeeseen ja auringonpistoksen oireisiin: 

Muista juoda paljon ja suojaa niska oranssilla huivilla jo ennaltaehkäisevästi sekä vältä keskipäivän auringossa oleilua.

Annostus:
D30 3-5 helmeä
- Voit toistaa annostuksen muutaman kerran (5 min. välein tai kunnes oireet alkavat helpottaa). Ota tarvittaessa heti yhteys lääkäriin.

Jos kaipaat lisävinkkejä aiheeseen liittyen, kysy asiakaspalvelustamme!
Vastaamme mielellämme kysymyksiisi. Tutustu myös muihin DCG-tuotesarjan homeopaattisiin valmisteisiin täältä!

Voit lähettää Helena Mykrälle, kuten muillekin Hyvinvoinnin asiantuntijoille, omia kysymyksiäsi täältä löytyvällä lomakkeella.

Tapaturmiin avuksi homeopaattinen Arnica

Näitä luetaan

Dr. Reckeweg – Hyviksen valikoimista nyt homeopaattiset yhdistelmävalmisteet vilustumisoireiden itsehoitoon
Kuten varmaan jo tunnet ja tiedätkin, niin homeopaattinen hoito on aina kokonaisvaltaista...
Dr. Reckeweg: arvostettu saksalainen lääketehdas valmistaa homeopaattisia yhdistelmävalmisteita jo neljännessä sukupolvessa
Dr. Reckweg on arvostettu saksalainen homeopaattisten yhdistelmävalmisteiden valmistaja, jonka juuret ulottuvat neljän...
Vatsavaivat ja niiden homeopaattinen kotihoito
Vatsan ja ruoansulatuskanavan vastustuskykyä voi parhaiten edistää terveellisellä, tasapainoisella ruokavaliolla ja stressittömällä...
Itsehoitoa kaatumistapaturmissa? Homeopaattinen kotiapteekki!
Koska homeopaattisia aineita on todella paljon kappalemääräisesti, oikean aineen löytäminen nopeasti on...
Syysnuhaa ja yskää? Avuksi homeopaattinen Aconitum
Syksy on alkanut kauniin kesän jälkeen, mutta osa ihmisistä kulkee edelleen kesävaatteissa...
Kukkaterapia – oletko jo kokeillut?

Kukkatipat kohottavat mielialaa – juuri sitä nykypäivän kiireessä usein tarvitsemme....

Kukkaterapia – tutustu lempeään hoitoon
Jokaisella kukalla on oma, sille ominainen vaikutusalueensa. Kukkatipat kohottavat mielialaa. Ne...
Tapaturmiin avuksi homeopaattinen Arnica
Kolahtiko kyynärpää pahasti tai kaaduitko pelikentällä? Tällaisiin pieniin tapaturmiin, revähdyksiin ja rasitusvammoihin...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.