Syysnuhaa ja yskää? Avuksi homeopaattinen Aconitum

Syysnuhaa ja yskää? Avuksi homeopaattinen Aconitum

Syksy on alkanut kauniin kesän jälkeen, mutta osa ihmisistä kulkee edelleen kesävaatteissa iltamyöhään. Tämän seurauksena niiskutetaan, aivastellaan ja sairastutaan lopulta syysflunssaan. Olisiko homeopatiasta apua heti flunssan ensioireiden iskiessä?

Aconitum käyttöhistoria

Ukonahattua eli Aconitumia on käytetty 1700-1800-luvuilla sisäisesti sydämen rauhoittamiseen ja ulkoisesti reumatismiin, hermosärkyyn ja issiaksen hoitoon. Lääkettä on käytetty myös ensimmäisessä maailmansodassa morfiinin sijasta anestesiassa. Antiikin aikaan ukonhattua käytettiin myrkkynä. Homeopaattinen lääke on kuitenkin laimennettu, jolloin myrkytysvaikutusta ei ole.

Aconitum – äkillisiin oireisiin

Aconitum sopii erinomaisesti aivan ensimmäisiin nuhan oireisiin, eli kun tunnet esimerkiksi vilunväristyksiä selkärangassa tai aivastelet ensimmäisiä aivastuksia. Kirkas ja juokseva erite nenästä on tuolloin alkamassa. Erite voi olla myös kirvelevää ja yskä voi tulla akuutisti kovana. Usein flunssan laukaisevana tekijänä on kylmä ilma ja tuuli. Juuri tällaiseen vilustumisen aiheuttamaan flunssaan Aconitum auttaa parhaiten. Lisäksi esim. kylmän ilman tai tuulen laukaisemaan kolmoissärkyyn voi ottaa Aconitumia.

Sanotaan, että Aconitum-lääke toimii parhaiten, kun se otetaan 12 tuntia ensimmäisten oireiden alkamisesta. Jos siis kuumetta on ollut jo useamman päivän ja nenästä erittyy vihertävää limaa, siinä vaiheessa Aconitum ei enää yleensä auta. Toisaalta, jos limaisuus vaihtuu taudin edetessä taas kirkkaaksi ja juoksevaksi, yksi annos Aconitumia voi edistää paranemista taudin siinä vaiheessa.

Aconitumista saattaa olla apua myös lasten korvatulehdusepäilyssä, joissa voimakas korvakipu alkaa keskellä yötä. Kasvot ovat usein kiputilassa punaiset tai aivan kalpeat.

Aconitumia voidaan antaa myös pyörtymisen jälkeen kohentamaan oloa.

Aconitum toimii yleensäkin äkillisissä oireissa, kuten äkillinen ripuli tai nopeasti tuulessa olemisen jälkeen tullut päänsärky. Palo- ja paleltumavammatilanteessa ensiavuksi voi antaa annoksen Aconitumia, joka auttaa pelästykseen, jotta henkilö pystyy ruveta hoitamaan itseään tilanteen vaatimalla tavalla.

Niin kutsutussa "Aconitum-tilassa” saattaa esiintyä pelkotiloja, suurta rauhattomuutta, ahdistusta, jopa kuolemanpelkoa. Siksi tämä aine on hyvä valinta shokkitilanteisiin, ensiaputilanteisiin ja tapaturmiin.

Aconitum on hyvä lääke, joka kannattaa pitää aina mukana!

Jos kaipaat lisävinkkejä Aconitumin tai muiden homeopaattisten lääkkeiden käyttöön, lähetä kysymyksesi tältä sivulta löytyvän lomakkeen kautta. Vastaan mielelläni kysymyksiisi! 

Tule mukaan koulutuksiin:

Kukkaterapia – oletko jo kokeillut?

Itsehoitoa kaatumistapaturmissa? Homeopaattinen kotiapteekki!

Näitä luetaan

Dr. Reckeweg – Hyviksen valikoimista nyt homeopaattiset yhdistelmävalmisteet vilustumisoireiden itsehoitoon
Kuten varmaan jo tunnet ja tiedätkin, niin homeopaattinen hoito on aina kokonaisvaltaista...
Dr. Reckeweg: arvostettu saksalainen lääketehdas valmistaa homeopaattisia yhdistelmävalmisteita jo neljännessä sukupolvessa
Dr. Reckweg on arvostettu saksalainen homeopaattisten yhdistelmävalmisteiden valmistaja, jonka juuret ulottuvat neljän...
Vatsavaivat ja niiden homeopaattinen kotihoito
Vatsan ja ruoansulatuskanavan vastustuskykyä voi parhaiten edistää terveellisellä, tasapainoisella ruokavaliolla ja stressittömällä...
Itsehoitoa kaatumistapaturmissa? Homeopaattinen kotiapteekki!
Koska homeopaattisia aineita on todella paljon kappalemääräisesti, oikean aineen löytäminen nopeasti on...
Kukkaterapia – oletko jo kokeillut?

Kukkatipat kohottavat mielialaa – juuri sitä nykypäivän kiireessä usein tarvitsemme....

Kukkaterapia – tutustu lempeään hoitoon
Jokaisella kukalla on oma, sille ominainen vaikutusalueensa. Kukkatipat kohottavat mielialaa. Ne...
Tapaturmiin avuksi homeopaattinen Arnica
Kolahtiko kyynärpää pahasti tai kaaduitko pelikentällä? Tällaisiin pieniin tapaturmiin, revähdyksiin ja rasitusvammoihin...
Auringonpistos? Avuksi homeopaattinen Belladonna
Olitko liian kauan kuumassa ympäristössä tai ilman päähinettä auringonpaisteessa? Kuumeiseen, pahoinvoivaan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.