Lemmikkikukkia

Kukkaterapia – oletko jo kokeillut?

Kukkatipat kohottavat mielialaa – juuri sitä nykypäivän kiireessä usein tarvitsemme. Ne hoitavat kokonaisvaltaisesti koko olemustamme. Niiden avulla voimme saada apua elämän moniin haasteisiin joko yksinään tai muiden hoitomuotojen tukena.

Yleiskäyttöohje kukkatipoille: 1 tippa suoraan suuhun 2–4 kertaa vuorokaudessa tai 1–2 tippaa lasilliseen vettä, jota nautitaan pikkuhiljaa, pieniä siemauksia kerrallaan.

Frantsilan Kukkatipat – valitse omasi 

Kissankello
Kissankellokukkauutosta voit käyttää saamaan apua turhautuneisuuteen, jumiutuneeseen tunne-elämään sekä muutoksiin. Kissankello auttaa sinua antamaan tunteille keveyttä. Tämä uute on niille, joiden tunne-elämä on kovettunut arjen rutiineissa. Se uudistaa ja antaa uskallusta havaita omat tarpeensa kaikilla tasoilla, myös seksielämässä.

Vinkki: Kissankellouute on mainio perusuute pääsemään eroon suomalaisesta ujoudesta ja oman arvon vähättelystä.

Koivu
Koivunkukkauutos antaa levollisen olon ja poistaa epävarmuuden tunnetta. Samalla se auttaa tasapainottamaan ja kasvamaan kypsäksi aikuiseksi sekä puhdistaa ajatukset pois itsekkyydestä. Se auttaa uupumukseen ja lisää nesteiden kulkua.

Vinkki: Kokeile tippoja myös ulkoisesti jalkakylpyveteen, kun jalkasi tuntuvat raskailta tai väsyneiltä.

Kuusi
Kuusenkukkauutos sopii huolista, velvollisuuksista ja ympäristöstä aiheutuneisiin paineisiin. Se keventää elämän taakkaa harteilta ja antaa sisäistä tukea ja turvaa. Se helpottaa myös liiallista itsekritiikkiä ja auttaa irrottautumaan omista ja ympäristön asettamista malleista.

Vinkki: Kun hierot kireitä hartioita, voit laittaa pari tippaa käsiesi kautta suoraan hartioille. 

Kuisma
Kuismankukkauutosta voit käyttää tuomaan rohkeutta, erilaisiin pelkotiloihin ja masennukseen. Kuismankukkatipat lähettävät toivonkipinöitä, jotka antavat rohkeutta ja valaisevat tietä. Uute mahdollistaa myös ihmisten välisen avoimen ja kestävän vuorovaikutuksen.

Vinkki: Alakulon aikoina tee seos, johon yhdistät kuisman lisäksi mm. voikukkaa ja lummetta.

Lemmikki
Lemmikkikukkauutosta voit käyttää kaipuun tunteeseen, muistojen herkistämälle mielelle sekä saamisen ja antamisen ilon kokemiseen. Tämä uute saa tasapainon unelmien ja todellisuuden välille, auttaa elämään tässä hetkessä. Tämä on hyvä uute laimentuneen parisuhteen elvyttämiseksi.

Vinkki: Lemmikki on hyvä apu myös lapsille ja nuorille, jotka elävät haavemaailmassa.

Lumme
Lummekukkatipat auttavat tasapainottamaan, poistamaan ristiriitaa ja antamaan henkistä tyytyväisyyttä. Lumme, kalevalainen lootus, poistaa henkistä uupumusta, vahvistaa uskoa ja ylentää mieltä.

Vinkki: Kokeile tippoja parin viikon ajan, kun haluat päästä eroon asioista, joihin olet jäänyt kiinni esim. tupakointi, liikasyöminen, pelihimo, työnarkomania.

Mesiangervo
Mesiangervoa voit käyttää selkeyttämään ajatuksia, hermostuneisuuteen ja antamaan mielenrauhaa. Uute auttaa sydämen rauhattomuuteen ja selvittää hermostunutta mieltä. Se harmonisoi ylikierroksilla käyvää ihmistä ja toisaalta auttaa myös herkistymään. Uute tuo mieleen hymyä ja liikkumisen iloa.

Vinkki: Kokeile tippoja, kun pahat unet vaivaavat, tai jos on vaikea nukahtaa yliaktiivisen mielen takia.

Metsäapila
Metsäapilakukkauutosta voit käyttää yksilöllisyyden löytämiseen, ylimielisyyteen ja aikaansaamaan hyvä vuorovaikutus. Metsäapila antaa iloa ja luo yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ryhmässä. Se herättää lämmintä huumoria ja vahvistaa yksilöllisyyttä ulkoisissa paineissa.

Vinkki: Ota ja anna toisillekin metsäapilatippoja ennen palavereita ja kokouksia.

Metsäkurjenpolvi
Metsäkurjenpolvikukkauutosta voit käyttää avoimeen hyväksymiseen, torjutuksi tulemisen jälkeen ja elämän moninaisuuden ymmärtämiseen. Uute auttaa hyväksymään elämän eri arvoja. Se opettaa ymmärtämään elämän armeliaisuutta ja runsauden iloa, joka vie luovaan vapauteen.

Vinkki: Kokeile tippoja, kun elämä tuntuu raskaalta tai kun oma keho ei miellytä.

Metsäorvokki
Metsäorvokkikukkauutosta voit käyttää kauneuden esille tuomiseen ja kannustamaan ulos arkuudesta. Se auttaa, jos vetäydyt liikaa itseesi ja olet melankolinen. Uute kannustaa sosiaaliseen kanssakäymiseen ja levittää kasvoille hymyn.

Vinkki: Kokeile tippoja, kun et uskalla sanoa sitä, mitä sydämestäsi haluaisit sanoa. Sopii esim. nuorukaiselle, jotta hän pystyisi kertomaan tunteensa rakastetulleen.

Metsätähti
Metsätähtikukkauutosta voit käyttää antamaan suojaa ja tuomaan turvallisuuden tunnetta sekä voittamaan vaikeuksia ja puhdistamaan henkisesti. Se puhdistaa ja tasapainottaa ihmisen koko olemusta. Metsätähti kohottaa mielen arkipäiväisten asioiden yläpuolelle ja antaa tyytyväisen, luottavaisen olon.

Vinkki: Kannattaa kokeilla elämän kriisitilanteissa, kuten avioerossa tai jos sairastuu vakavasti.

Mustikka
Mustikkakukkauutos vahvistaa ihmistä omalla polullaan. Se elvyttää elämänvoimaa. Uute kokoaa hajanaisuuden tunteen ja rakentaa turvalliset tunnekehykset. Mustikan kukkaterapeuttinen uute auttaa myös ruuansulatusvaivoissa, kuten itse marjatkin.

Vinkki: Kokeile mustikkaa silloin, kun väsyt liialliseen pohtimiseen ja murehtimiseen.

Mänty
Mäntykukkauutosta voit käyttää juurruttamaan. Tämä uutos opettaa jaloutta. Mänty antaa nuorekasta voimaa ja jämäkkyyttä, vapauttaa itsesyytöksistä ja auttaa oppimaan omista virheistä.

Vinkki: Kokeile tippoja henkilölle, jolla on taipumusta nostaa itseään kiusaamalla ja satuttamalla muita (esim. koulu- tai työpaikkakiusaaja).

Nokkonen
Nokkosenkukkauutosta voit käyttää  lisäämään vitaalisuutta ja edesauttamaan rautaista kuntoa. Se auttaa tulkitsemaan omia tarpeita ja tuntemuksia sekä seisomaan omilla jaloilla. Nokkonen opettaa ymmärtämään, että ihminen on osa luontoa ja oppii elämään sen mukaisesti. 

Vinkki: Nokkosen uutos voi olla lisäapuna, kun halutaan kohottaa veren hemoglobiiniarvoja erityisesti silloin, jos rauta-arvot eivät tahdo rautakuurista huolimatta kohota.

Piharatamo
Piharatamokukkauutos autta irrallisuuden tunteeseen sekä seisomaan tukevasti omilla jaloillaan. Se kohottaa omanarvontuntoa ja auttaa jakamaan omaa sisäistä näkemystä toisille ilman pelkoa toisten arvostelusta.

Vinkki: Kokeile tippoja ennen tenttejä tai lannistuessasi, esim. jos sinulla ei ole töitä tai et päässyt opiskelemaan. Uute voi olla myös avuksi kannustamaan koululaisen omanarvontuntoa ja pärjäämistä.

Pihlaja
Pihlajankukkauutosta voit käyttää keventämään sydäntä, itsekkääseen uhrautuvaisuuteen ja iloiseen rakkauden ilmaisemiseen sekä anteeksiantamisen taidon parantamiseen. Pihlaja avaa sydämen havaitsemaan itsekkään ja todellisen rakkauden välisen eron.

Vinkki: Ota uutetta, jotta pystyt rakastamaan ja palvelemaan koko sydämestäsi. Tipat ovat erittäin hyödyllisiä palvelualan ihmisille, kuten hoitajille.

Päivänkakkara
Päivänkakkarakukkauutosta voit käyttää antamaan voimaa heikkouksiin, alistumiseen ja päättämättömyyteen sekä tuomaan järjen valoa. Päivänkakkara selkeyttää hajallaan olevaa mieltä ja auttaa kulkemaan suoraviivaisesti tavoitteita ja päämäärää kohti. Se auttaa erottamaan oleellisen epäoleellisesta.

Vinkki: Kokeile tippoja, kun et pysty tekemään valintaa tai päätöstä jonkin asian suhteen.

Ruiskaunokki
Ruiskaunokinkukkauutosta voit käyttää tässä hetkessä elämiseen, kaipuun ja erillisyyden tunteeseen sekä antamaan syvää rauhan tunnetta. Se helpottaa palautumaan aikaisemmista kokemuksista ja auttaa latautumaan tulevaa varten.

Vinkki: Kokeile tippoja, jos rakkaasi on matkoilla tai sinut on jätetty. Tipat voivat olla myös avuksi sielunyhteyden elvyttämiseen parisuhteessa tai jos seksielämä on hiipunut. Ruiskaunokki voi auttaa taiteilijaa, jonka luomisvoima on tyrehtynyt.

Siankärsämö
Siankärsämönkukkauutosta voit käyttää antamaan suojaa haitallisilta ulkoisilta sekä psyykkisiltä että fyysisiltä vaikutuksilta (esim. saasteet, lisäaineet. flunssakausi). Kun suhde itseen on kunnossa, on suhde ympäristöön kunnossa.

Vinkki: Tippoja kannattaa kokeilla myös silloin, kun etsii tapoja ilmentää itseään ja lahjojaan.

Suopursu
Suopursunkukkauutos saattaa auttaa vapautumiseen, ahdistuksiin ja "kipuihin" sekä antamaan sisäisen levon. Se poistaa ahdistuksen ja riippuvuuksien takana olevat tukokset kuin vapauttava itku.

Vinkki: Ota suopursua, kun tarvitset apua äkillisiin vaivoihin.

Tuomi
Tuomenkukkauutosta voit käyttää menneisyyden läksyjen ymmärtämiseen, juuttuneeseen tunnetilaan ja luomaan turvallisuutta. Se puhdistaa ja auttaa antamaan anteeksi. Se vapauttaa myös lapsuuden kokemusten taakasta ja rohkaisee ihmisläheiseen kanssakäymiseen.

Vinkki: Tuomi auttaa pääsemään eroon itsesyytöksistä ja turhista taakoista.

Vanamo
Vanamonkukkauutosta voit käyttää syventämään ihmissuhteita, kaksinaisuuden ongelmaan sekä harmonisointiin. Uute lisää kärsivällisyyttä ja auttaa yhteisen sävelen löytämisessä esim. itsenäistymisen ja parisuhteen kriiseissä. Vanamo elvyttää luovaa toimintaa.

Vinkki: Parisuhteen parantamisessa molemmat osapuolet hyötyvät vanamon vaikutuksista. Parisuhdeongelmiin voi kokeilla lisäksi myös ruiskaunokin, kissankellon, pihlajan, tuomen tai villiruusun uutteita.

Villiruusu
Villiruusukukkauutosta voit käyttää saamaan iloa ja lämpöä, jähmettyneisyyteen, sydämen avaamiseen – rakkaushan kuuluu meille kaikille. Ota tätä uutetta silloin, kun olet saamaton ja tarvitset iloa ja keveyttä masentuneisuuteesi tai välinpitämättömyyteesi.

Vinkki: Villiruusu auttaa jokaista onnellisuuteen. Se todentaa elämän peruslakia – antaessaan saa!

Voikukka
Voikukankukkauutos laukaisee kaikenlaisia jännityksiä, avaa mielen lukkoja ja tuo helpotusta masentuneisuuteen. Uute virkistää tuomalla mieleen keveyttä, sopusointua ja auringon valoa.
Vinkki: Voit tehdä piristävän ja voimaannuttavan seoksen mm. voikukan, siankärsämön ja nokkosen kukkaterapeuttista uutoksista.

Kukkaterapiavalmisteiden käyttö

Kukkaterapiavalmisteita voit käyttää monin tavoin, esimerkiksi laimentaa kukkatippoja lasilliseen vettä tai tehdä valmiita käyttöpulloja. Voit käyttää kukkatippoja myös ulkoisesti esim. kylvyssä tai suoraan iholle.

- Valitse itsellesi parhaiten sopiva kukkatippavalmiste. Voit myös käyttää muutamaa yhtä aikaa, jos tuntuu, että 2–3 erilaista sopisivat hyvä tähän hetkeen. Jokaiseen kukkaan liittyy oma myönteinen lause, jota voit ajatella nauttiessasi ko. uutetta. Tee siis tavoitteellisesti onnellinen ajatusmaailma itsellesi.

- Kukkaterapiavalmiste eli ns. varastoliuos säilyy hyvänä vuosikymmeniä, mutta laimennettu käyttöliuospullo vain pari viikkoa.

  • Yhdestä 10 ml:n kukkaterapiavalmistepullosta riittää ainetta kymmeniin käyttöliuospullollisiin.
  • Voit siis tehdä käyttöliuoksia kukkaterapiavalmisteesta seuraavasti: 30 ml pullo vettä + 1 tippa varastoliuosta.
  • Käyttöliuoksen säilyvyyttä lisää esim. 1-2 tl (5ml) alkoholia 30ml pulloa kohti.

Jos kaipaat lisävinkkejä, niin kysy lisää! Vastaan mielelläni kysymyksiisi. 

Terveisin,
Helena Mykrä

Lääketieteen perusteet -verkkokurssi

Tutustu myös syksyllä 2018 käynnistyvään Lääketieteen perusteet -verkkokurssiin (14 op). Verkkokurssi toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Koulutus koostuu kontaktiopetuksesta 16.9.2018 Frantsilassa Hämeenkyrössä ja 10.5.2019 sekä itsenäisestä opiskelusta sähköisessä itsLearning-oppimisympäristössä videoin, materiaalein ja testein. Opettajina verkkokoulutuksessa toimivat yleislääketieteen erikoislääkäri, antroposofian ja kiinalaisen lääketieteen
asiantuntija Sauli Siekkinen ja FM, biologinen fysiologi Auli Rantonen.

Ilmoittautumiset 31.7.2018 mennessä koulutus@heleonni.fi

Lääketieteen perusteet -kurssin voi suorittaa omaksi ilokseen tai sitä voi hyödyntää esimerkiksi tiettyjen tahojen ravintovalmennuskoulutuksen pohjakoulutuksessa.

Kukkaterapia – tutustu lempeään hoitoon

Syysnuhaa ja yskää? Avuksi homeopaattinen Aconitum

Näitä luetaan

Dr. Reckeweg – Hyviksen valikoimista nyt homeopaattiset yhdistelmävalmisteet vilustumisoireiden itsehoitoon
Kuten varmaan jo tunnet ja tiedätkin, niin homeopaattinen hoito on aina kokonaisvaltaista...
Dr. Reckeweg: arvostettu saksalainen lääketehdas valmistaa homeopaattisia yhdistelmävalmisteita jo neljännessä sukupolvessa
Dr. Reckweg on arvostettu saksalainen homeopaattisten yhdistelmävalmisteiden valmistaja, jonka juuret ulottuvat neljän...
Vatsavaivat ja niiden homeopaattinen kotihoito
Vatsan ja ruoansulatuskanavan vastustuskykyä voi parhaiten edistää terveellisellä, tasapainoisella ruokavaliolla ja stressittömällä...
Itsehoitoa kaatumistapaturmissa? Homeopaattinen kotiapteekki!
Koska homeopaattisia aineita on todella paljon kappalemääräisesti, oikean aineen löytäminen nopeasti on...
Syysnuhaa ja yskää? Avuksi homeopaattinen Aconitum
Syksy on alkanut kauniin kesän jälkeen, mutta osa ihmisistä kulkee edelleen kesävaatteissa...
Kukkaterapia – tutustu lempeään hoitoon
Jokaisella kukalla on oma, sille ominainen vaikutusalueensa. Kukkatipat kohottavat mielialaa. Ne...
Tapaturmiin avuksi homeopaattinen Arnica
Kolahtiko kyynärpää pahasti tai kaaduitko pelikentällä? Tällaisiin pieniin tapaturmiin, revähdyksiin ja rasitusvammoihin...
Auringonpistos? Avuksi homeopaattinen Belladonna
Olitko liian kauan kuumassa ympäristössä tai ilman päähinettä auringonpaisteessa? Kuumeiseen, pahoinvoivaan...

2 kommenttia

Hei Katja! Kiitos yhteydenotostasi. Helenalta voit kysyä lisää joko lähettämällä viestiä asiakaspalveluumme (asiakaspalvelu@hyvinvoinnin.fi), josta viesti ohjataan suoraan Helenalle, tai täältä löytyvällä lomakkeella: https://www.hyvinvoinnin.fi/pages/asiakaspalvelu

Saara Hyvikseltä

Hei.voisinko kysyä Helena mykrältä kukkatipoista sähköpostilla mitkä niistä voisivat sopia minulle parhaiten? Kiitos paljon.

Katja

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.