Itsehoitoa kaatumistapaturmissa? Homeopaattinen kotiapteekki!

Itsehoitoa kaatumistapaturmissa? Homeopaattinen kotiapteekki!

Bold Apps

Luminen tie ja horjahdus, käsi, lonkka ja nilkka kipeät mustelmien lisäksi. Mikä avuksi?

Mikä pahentaa ja mikä tuntuu paremmalta?

Koska homeopaattisia aineita on todella paljon kappalemääräisesti, oikean aineen löytäminen nopeasti on haaste. Kun akuutissa tapaturmassa kysytään ns. modaliteetteja, eli mikä tekee pahemmaksi oireen ja kiputilan ja mikä tuntuu edes vähän helpommalta, voidaan löytää aine, joka lähtee ehkä tukemaan paranemista parhaiten.

Tärkeää myös mielentila, vamman laatu ja yleisoireet

Jos on selkeä vamma, esim. ruhje, joka vuotaa verta ja ihminen sanoo ”ei minulla mitään oireita ole” – oireisto kertoo shokista ja Arnican avainoireesta. Henkilö ei siis vielä huomaa kipua ja näin ollen Arnica voi auttaa siirtymään tästä tilanteesta siihen pisteeseen, että ihminen lähtee hoitamaan vammaa, puhdistamaan ruhjeen tai soittamaan apua isomman vamman ollessa kyseessä. Ensiaputaidot ovat jokaiselle tärkeät, ja on ymmärrettävä milloin vamman itsehoito ei riitä, vaan on mentävä lääkäriin.

Kun lääkäri toteaa, että kyseessä on luunmurtuma ja luu on kipsattu paikalleen, voidaan ottaa Symphytum C30 -valmiste luutumista edistämään. Mikäli kova pistelevä kipu ja särky sekä liike tekevät pahaa, voi valmistetta ottaa kerran päivässä esim. 5 päivän ajan. Mikäli kipua ei esiinny, joka toinen päivä riittää. Symphytum on hyvä aine myös silmävammoihin, esim. mopsi-koiran silmät ovat heinäaikana vaarassa. 

Arnica voi edesauttaa myös mustelmien häviämistä. Mustelman tullessa näkyviin ja muuttuessa violetiksi, voidaan ottaa Ledum D12 muutaman päivän ajan. 

Haavoissa ja ruhjeissa saattaa esiintyä paranemisen yhteydessä pistelyä ja ns. hermosärkyä, kuten hammaskivussa. Tällöin apua voi tuoda Hypericum D30. Myös, jos esim. pulkkamäessä häntäluu kolahtaa, niin Hypericum C30 kerran päivässä voi tuoda apua kipuihin. Hypericum-oireet pahenevat kylmässä, myös kosteassa, sumussa, pienessäkin liikkeessä sekä kosketuksesta. Oireet tuntuvat paranevan tai helpottuvan, kun kääntää päätä taaksepäin.

Jos tapaturmaan liittyy revähdys tai isku, limapussi saattaa tulehtua ja turvota, esim. kyynärpäässä, olkapäässä tai polvessa. Jos iho näyttää punaiselta ja kovalta, ja kipu on terävää ja liike pahentaa sitä, voi apuaineeksi ottaa Apis joko D30 tai C30. Apis-oireet pahenevat kuumuuden vaikutuksesta ja myös kosketus pahentaa kipua. Kipu on yleensä voimakkaimmillaan herätessä. Kaikki viileä tuntuu hyvältä – kylmä ilma ja jopa kylmä kylpy.

Murtuneisiin kylkiluihin, jolloin silmien räpäytyskin tuntuu todella pahalta eli kaikki liike tekee aiheuttaa kipua, soveltuu parhaiten Bryonia D30 aamuin illoin 3–5 helmeä viikon ajan.

Apis – homeopaattinen lääke

Jos nilkka on nyrjähtänyt ja siihen syntyy punainen kova patti ja tunnet pistävää kipua, kokeile Apista.

Annostus:

  • D30 3–5 helmeä
  • C30 1–3 helmeä

Tarvittaessa voi toistaa muutaman kerran (5 min välein tai kunnes oireet alkavat helpottaa max. 3 krt päivässä). Mikäli oireet ovat pahoja, ota heti yhteys lääkäriin.

Jos kaipaat lisävinkkejä, kysy lisää!

Vastaan mielelläni kysymyksiisi. 

Parhain terveisin,

Helena Mykrä
Klassinen homeopaatti. SHLI.hom

Edellinen artikkeli

Syysnuhaa ja yskää? Avuksi homeopaattinen Aconitum

Seuraava artikkeli

Vatsavaivat ja niiden homeopaattinen kotihoito

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: