Otin Hyviksen Hamppuviikon kunniaksi keittiössä käsittelyyn ravintorikkaat hampunsiemenet. Käytän itse kaikenlaisia siemeniä paljon leipätaikinoissa, salaateissa ja kuorrutteissa. Hampunsiemeniä en ollut ennen kokeillut leivonnassa – näin jälkikäteen ihmettelenkin, miksen ole käyttänyt niitä aiemmin. Nehän ovat jo itsekseen ihania popsittavia ja rouskuvat kivasti suussa.
Pohdin, googlailin ja mietin, mihin muuhun voisin siemeniä käyttää kuin perinteiseen leipätaikinaan. Vähän aikaa tutkittuani huomasin, että niitä on käytetty menestyksekkäästi kananugettien kuorrutukseen. Sitä oli pakko päästä kokeilemaan!
Näitä herkullisia, gluteenittomia nugetteja ei suinkaan uppopaisteta, vaan ne paistetaan uunissa ilman, että niiden rapeus siitä kärsii.
Hamppunugeteista tuli ehdottomasti oma uusi suosikkiruoka!
Tarvitset:
- 400 g maustamatonta luomukanaa (itselläni oli rintapaloja, joista leikkasin nugettipaloja)
- 1,5 dl hampunsiemeniä
- 1,5 dl mantelijauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl currya
- 1 tl savustettua paprikaa
- 1 tl pippuria
- 2 kananmunaa
- 1 dl oliiviöljyä
- Leikkaa kanat haluamasi muotoisiksi ja kokoisiksi nugettipaloiksi.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Ota esille pelti ja laita siihen leivinpaperi.
- Sekoita yhdessä kulhossa kaikki kuivat aineet sekaisin. Voit lisätä mausteita oman maun mukaan.
- Riko toiseen kulhoon kananmunat.
- Kasta kanapala ensin kananmunaan, pyörittele sitten jauhosiemenseoksessa ja laita pellille.
- Kun kaikki nugetit on kuorrutettu, sivele ne oliiviöljyllä ja paista uunissa 200 asteessa noin 10–15 minuuttia (riippuen nugettien koosta), niin että niistä tulee mukavan ruskeita.
- Anna jäähtyä ja nauti esimerkiksi tzatzikin tai dippikastikkeen kanssa.