Gluteenittomat hampunsiemenillä leivitetyt nugetit

Rouskuvat gluteenittomat kananugetit

Otin Hyviksen Hamppuviikon kunniaksi keittiössä käsittelyyn ravintorikkaat hampunsiemenet. Käytän itse kaikenlaisia siemeniä paljon leipätaikinoissa, salaateissa ja kuorrutteissa. Hampunsiemeniä en ollut ennen kokeillut leivonnassa – näin jälkikäteen ihmettelenkin, miksen ole käyttänyt niitä aiemmin. Nehän ovat jo itsekseen ihania popsittavia ja rouskuvat kivasti suussa.

Pohdin, googlailin ja mietin, mihin muuhun voisin siemeniä käyttää kuin perinteiseen leipätaikinaan. Vähän aikaa tutkittuani huomasin, että niitä on käytetty menestyksekkäästi kananugettien kuorrutukseen. Sitä oli pakko päästä kokeilemaan!

Gluteenittomat kananugetit hampunsiemenillä

Näitä herkullisia, gluteenittomia nugetteja ei suinkaan uppopaisteta, vaan ne paistetaan uunissa ilman, että niiden rapeus siitä kärsii. 

Hamppunugeteista tuli ehdottomasti oma uusi suosikkiruoka!

Tarvitset:

  • 400 g maustamatonta luomukanaa (itselläni oli rintapaloja, joista leikkasin nugettipaloja)
  • 1,5 dl hampunsiemeniä
  • 1,5 dl mantelijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl currya
  • 1 tl savustettua paprikaa
  • 1 tl pippuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  1. Leikkaa kanat haluamasi muotoisiksi ja kokoisiksi nugettipaloiksi.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Ota esille pelti ja laita siihen leivinpaperi.
  4. Sekoita yhdessä kulhossa kaikki kuivat aineet sekaisin. Voit lisätä mausteita oman maun mukaan.
  5. Riko toiseen kulhoon kananmunat.
  6. Kasta kanapala ensin kananmunaan, pyörittele sitten jauhosiemenseoksessa ja laita pellille.
  7. Kun kaikki nugetit on kuorrutettu, sivele ne oliiviöljyllä ja paista uunissa 200 asteessa noin 10–15 minuuttia (riippuen nugettien koosta), niin että niistä tulee mukavan ruskeita. 
  8. Anna jäähtyä ja nauti esimerkiksi tzatzikin tai dippikastikkeen kanssa. 

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Gluteenittomat cannelonit

Seuraava artikkeli

Hamppu-Snickersit

Näitä luetaan

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.