Tarvitset:
- 3 dl karkeita riisijauhoja
- 0,5 tl ksantaania
- 0,5 dl ruokosokeria
- 200 g pehmeää luomuvoita
- 1 kanamunan keltuainen
- 1 rkl kaakaojauhetta (leivontaan tarkoitettua makeuttamatonta)
- 1 tl vaniljajauhetta
- Sekoita yleiskoneella/sähkövatkaimella kaikki muut ainekset, paitsi kaakao ja vanilja, tasaiseksi massaksi.
- Jaa massa kahtia ja lisää toiseen vanilja ja toiseen kaakao.
- Tee massoista suorakaiteen muotoiset "mötikät" ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota taikinat jääkaapista ja anna lämmetä huoneenlämmössä pieni hetki. Leipominen kannattaa tehdä nopeasti tai käyttää jääkaappia apunaan välillä, jottei taikina lämpene liikaa. Liian lämpimänä sitä on nimittäin vaikea käsitellä.
- Kauli ohuiksi samankokoisiksi laatoiksi. Muista käyttää alla gluteenittomia jauhoja, jottei taikina tartu alustaan kiinni.
- Rullaa laatat kääretortun lailla rulliksi ja aseta ne vierekkäin, leikkaa muutaman sentin kokoisia paloja.
- Asettele palat pellille, painele kekseiksi ja muotoile toisesta päästä sydämen kärki.
- Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä ja nauti.