Bataattiblondiet ovat maidottomat, ja korvaamalla hunajan esimerkiksi agavesiirapilla saat blondieista täysin vegaaniset. Blondiet ovat myös gluteenittomat. Jauhoina käytin Foodinin vaaleaa riisijauhoa, mutta nämä onnistuisivat myös kookosjauhoilla. Lisää rakennetta, makua ja tuhtiutta tuo maapähkinävoi.
Blondietaikina viimeistellään rouhituilla pekaanipähkinöillä. Jos olet kuin minä, ja mielestäsi leivonnainen on aina astetta parempi jos siitä löytyy jotain suklaista, voit laittaa sekaan vielä rouhittua suklaata.
Ainesosat
- 3 dl bataattisosetta
- 1 dl maapähkinävoita
- 2 rkl hunajaa (tai agavesiirappia)
- 2 rkl kookosmaitoa
- 5 rkl riisi- tai kookosjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 50 g pekaanipähkinöitä
- 50 g leivontasuklaata (esim. iChoc maitosuklaa tai Fazerin tumma leivontasuklaa)
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Rasvaa uunivuoka (esim. 20x25 cm) margariinilla tai vuoraa leivinpaperilla.
- Sekoita bataattisose, maapähkinävoi, hunaja ja kookosmaito kulhossa.
- Yhdistä toisessa kulhossa riisijauho, leivinjauhe ja kaneli, sekoita hyvin ja lisää bataattitaikinaan. Sekoita seos tasaiseksi.
- Paloittele pekaanipähkinät ja suklaa pieniksi paloiksi. Jätä 12 kokonaista pekaanipähkinää paloittelematta ja siirrä hetkeksi syrjään. Lisää paloitellut pekaanipähkinät ja suklaa taikinaan ja sekoita hyvin.
- Kaada taikina uunivuokaan ja tasoita taikinan pinta. Painele taikinan päälle kokonaiset pekaanipähkinät niin, että leikatessa valmiin blondiepohjan 12 osaan jokaiselle palalle jää yksi kokonainen pekaanipähkinä.
- Paista blondieita uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä, leikkaa paloiksi ja nauti!