Gluteenittomat bataattiblondiet

Gluteenittomat bataattiblondiet

Joka tammikuussa starttaavan uuden ja terveellisemmän elämän kunniaksi päätin tehdä blondieista, browniesin vaaleammasta kaverista, astetta terveellisemmän version. Nämä blondiet ovat sokerittomat, ja ne saavat mehevyytensä bataattisoseesta. Pehmeä ja makea bataatti sopii erinomaisesti leivontaan, eikä taikinassa tarvitse käyttää niin paljoa jauhoja tai rasvaa. Ja mikä parasta, bataattiblondiet soveltuvat ruokaisuutensa ansiosta hyvin terveellisemmäksi välipalaksi.

Bataattiblondiet ovat maidottomat, ja korvaamalla hunajan esimerkiksi agavesiirapilla saat blondieista täysin vegaaniset. Blondiet ovat myös gluteenittomat. Jauhoina käytin Foodinin vaaleaa riisijauhoa, mutta nämä onnistuisivat myös kookosjauhoilla. Lisää rakennetta, makua ja tuhtiutta tuo maapähkinävoi.

Blondietaikina viimeistellään rouhituilla pekaanipähkinöillä. Jos olet kuin minä, ja mielestäsi leivonnainen on aina astetta parempi jos siitä löytyy jotain suklaista, voit laittaa sekaan vielä rouhittua suklaata.

Ainesosat
  • 3 dl bataattisosetta
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 2 rkl hunajaa (tai agavesiirappia)
  • 2 rkl kookosmaitoa
  • 5 rkl riisi- tai kookosjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 50 g pekaanipähkinöitä
  • 50 g leivontasuklaata (esim. iChoc maitosuklaa tai Fazerin tumma leivontasuklaa)
Valmistusohjeet
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Rasvaa uunivuoka (esim. 20x25 cm) margariinilla tai vuoraa leivinpaperilla.
  3. Sekoita bataattisose, maapähkinävoi, hunaja ja kookosmaito kulhossa.
  4. Yhdistä toisessa kulhossa riisijauho, leivinjauhe ja kaneli, sekoita hyvin ja lisää bataattitaikinaan. Sekoita seos tasaiseksi.
  5. Paloittele pekaanipähkinät ja suklaa pieniksi paloiksi. Jätä 12 kokonaista pekaanipähkinää paloittelematta ja siirrä hetkeksi syrjään. Lisää paloitellut pekaanipähkinät ja suklaa taikinaan ja sekoita hyvin.
  6. Kaada taikina uunivuokaan ja tasoita taikinan pinta. Painele taikinan päälle kokonaiset pekaanipähkinät niin, että leikatessa valmiin blondiepohjan 12 osaan jokaiselle palalle jää yksi kokonainen pekaanipähkinä.
  7. Paista blondieita uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä, leikkaa paloiksi ja nauti!

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Maukkaimmat vegaaniset ja gluteenittomat joululeivonnaiset

Seuraava artikkeli

Vegaaniset laskiaispullat

Näitä luetaan

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.