Pieni vauva alustalla

Weleda Derma Baby - kun rakkaimman iho tarvitsee hoivaa

Weleda Derma Baby- sarja on suunnattu pienille lapsille joiden ihon oma vastustuskyky on heikentynyt esimerkiksi atopian tai allergian vuoksi. Sarjan tuotteet rauhoittavat, viilentävät, kosteuttavat ja suojaavat herkkää ihoa, antaen iholle mahdollisuuden rauhoittua ja aloittaa toipuminen.

Tuotesarja soveltuu käytettäväksi syntymästä saakka, eikä käyttäjän tarvise välttämättä olla vaippapyllyinen pulloposki, vaan aikuinen atoopikko saa myös tästä samasta sarjasta oivan avun. Meille tuotesarja tuli testattavaksi kaksivuotiaalle taaperolle ja vähän myös minullekin. Taaperolle käyttöön tuli kasvovoide ja vaippavoide ja minulle vartalovoide.

Vaippavoide oli koostumukseltaan hyvin levittyvää. Olen tottunut, että vaippavoiteet ovat paksuja ja hitaasti levitettäviä. Tämä mielikuva on tullut ehkä sinkkivoiteesta, joka on ehkä tutuin vaippavoiteena käytetty voide. Aluksi mietin auttaako noin voidemainen koostumus rauhoittamaan ja suojaamaan vaippaihottuma-aluetta tarpeeksi hyvin. Ensimmäisen illan jälkeen oli aamulla vaippaa vaihtaessa vastassa täysin rauhoittunut iho. Taaperolla ei siis ole vaippaihottumat mitenkään hirmuisen kipeitä, lähinnä punoitusta ja hiukan pintakerrosiho on välillä ärtynyt, mutta harvoin mitenkään erityisen pahasti. Joten en voi arvioida, kuinka voide toimii vaativille vaippaihottumille. Mutta peruspunoituksen ja ärsytyksen se rauhoittaa tehokkaasti.

Kasvovoide oli tarpeen niinä muutamina pakkaspäivinä kun viima ja pakkanen pääsivät puraisemaan taaperoa poskipäistä ja kuivattivat ihoa. Kylvyn jälkeinen rasvaus pienellä määrällä rasvaa imeytyi nopeasti kosteutusta kaipaaviin pikku poskiin. Kiiltävän kuiva iho tasoittui muutamassa päivässä takaisin normaaliksi. Testaus ajanjakson aikana pääsi taapero ottamaan kosketusta jäisen maan kanssa naamallansa. Lopputuloksena oli hiukan naarmuinen ja ärtynyt poskipää. Rasvailimme vajaan viikon ajan tuota naarmuuntunutta poskipäätä ja se parani hienosti. Pienet naarmut eivät ärtyneet kutittamaan ihoa ja iho saikin rauhassa toipua tällistä. Posken rasvauksesta tuli vähän sen viikon "the juttu", sitä odotettiin aina iltaisin ja kerrattiin monta kertaa nukkumaan mentäessä, miksi voidetta laitetaan poskelle ja mistä pipi oikein tuli.

Monesti rasvaus tai esimerkiksi hiusten harjaus on lapsille mukava tapa rentoutua yhdessä vanhemman kanssa.  Allergisen tai atooppisen ihon omaavan lapsen kanssa rasvauksesta tulee helposti rutiininomainen "pakko hoitaa"-juttu. Tällöin voi rasvattavana oleva lapsi kokea rasvauksen epämiellyttävänä ja tilanteesta tulee kurja niin lapselle kuin aikuiselle. Jos rahkeet riittää, voi rasvaushetkestä tehdä yhteisen lorutushetken, laskea onko kaikki varpaat tallella ja miettiä mikä vartalon osa rasvataankaan seuraavaksi. Monesti lapsi nauttii, kun saa myös samalla rasvata hiukan aikuista, olla näin hiukan myös itse mukana puuhassa. Ihan pienten vauvojen kanssa voidaan rasvaus suorittaa kevyesti hieromalla, hyräillä tuttua melodiaa ja vähentää huoneen valaistusta, näin saadaan rasvaushetkestä rauhallinen mukava hetki molemmille. Toki realiteetit täytyy muistaa, aina ei laatuaika toteudu lapsiperheissä. Jokainen kerta ei voi olla seremoniallinen hetki. Mutta mukava rauhallinen hetki silloin tällöin pitää rasvauksen kivana juttuna ja lapsi osaa sitä itsekin jo kaivata tai pyytää.

Aikuisille se on vähän eri juttu. Itse ainakin atoopikkona koen rasvauksen kiireessä niin pakkopullana kuin vain voin. Vuosikausia voiteiden kanssa lätränneenä ei se rasvaushetki ole se kauan odotettu luksushetki päivästä, vaan se on se juttu joka vaan pitää hoitaa pois alta. Valitettavasti minulle ei tule viihdytysjoukkoja hoitamaan rasvausta puolestani. :)
Siksi hehkutankin Derma Baby -sarjan vartalovoidetta ja lähinnä sen nopeaa imeytymistä. Hyvin tehokkaasti hoitava, kosteuttava ja nopeasti imeytyvä rasva on avuksi atoopikon arjessa. Tästä tuotesarjasta vartalovoide päätyykin minun käyttööni jatkossakin. Weledan Derma Baby-sarja palvelee kaiken ikäisiä herkkäihoisia ja kauniit, ehkä hiukan romanttisen ulkoasun omaavat tuotteet sopivat niin lastenhuoneeseen kuin peilikaapin hyllylle näkösälle. Tämä sarja onkin oiva lahja esimerkiksi tuoreelle lapsiperheelle!

 

Alunperin julkaistu 9.3.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Ilahduta ystävää synnittömällä suklaalla

Onko maca loppu?

Näitä luetaan

Nauti keväästä - hengitä helpommin
Kevään siitepölykausi on alkanut harvinaisen aikaisin, sillä pähkinä ja leppä ovat...
Siitepölyallergia hävisi Karin Havupuu-uutejuomalle
Hannelea lapsesta asti vaivannut siitepölyallergia on ollut oireeton jo viisi vuotta....
Laktoferriinilisästä apua mataliin ferritiiniarvoihin
Laktoferriini on maidon luonnollinen ainesosa, joka eristetään maidosta erityisen erotusteknologian avulla....
hey'mo tekee hyvinvoinnista herkullista!

hey'Mo on tuoteperhe vitamiinivalmisteita, joiden nauttiminen saa hymyn huulille. Nimi hey'Mo on...

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Black Stuff – ravintolisien uusi musta
Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.