Onneksi vaihdevuosioireita voi lievittää myös erilaisilla luontaistuotteilla – tutustu Hyviksen verkkokaupan valikoimaan!

Virtaa vaihdevuosiin – luontaistuotteita vaihdevuosioireiden helpottamiseen

Vaihdevuodet on ajanjakso, jonka aikana munasarjojen toiminta hidastuu ja lopulta sammuu. Käytännössä tämä tarkoittaa munarakkuloiden määrän vähenemistä, ovulaatioiden loppumista ja estrogeenihormonituotannon heikkenemistä. Vaihdevuosien aikana esiintyy erilaisia oireita, kuten kuumia aaltoja, sydämentykytystä, unettomuutta, mielialanvaihteluita ja seksuaalista haluttomuutta. Onneksi vaihdevuosioireiluun löytyy apua paitsi terveellisistä elämäntavoista myös luontaistuotteista!

Vaihdevuodet vaikuttavat elimistön toimintaan kokonaisvaltaisesti

Syyt vaihdevuosien taustalla liittyvät hormonitoiminnan muutoksiin. Munarakkuloiden määrän vähentyessä munasarjojen erittämän estrogeenihormonin tuotanto hiljalleen loppuu lähes kokonaan, jolloin puhutaan menopaussista eli viimeisistä, ilman hormonihoitoa tulevista kuukautisista. Tämä tapahtuu yleensä noin 45–55 vuoden iässä. Estrogeenituotannon hiipuessa, follikkelia stimuloivan hormonin (FSH) ja lutenisoivan hormonin (LH) tuotanto lisääntyy.

Koska vaihdevuosien taustalla on hormonitoiminnan radikaali muutos, aiheutuu vaihdevuosista vääjäämättä epätoivottuja oireita. Estrogeenin väheneminen saattaa näkyä tahdosta riippumattoman autonomisen hermoston oireina jo monta vuotta ennen kuin kuukautiset jäävät pois. Tällaisia oireita ovat esimerkiksi kuukautiskierron lyheneminen ja kuukautiskierron heittelyt.

Tyypillisimpiä vaihdevuosioireita ovat:

  • kuumat aallot, punoitus ja hikoilu
  • sydämentykytys
  • unihäiriöt, unettomuus ja yöhikoilu
  • seksuaalinen haluttomuus ja yhdyntäkivut
  • urologiset oireet, mm. tihentynyt virtsaamistarve
  • psykogeeniset oireet, kuten väsymys, ärtyneisyys, mielialan vaihtelut, masentuneisuus ja aloitekyvyttömyys

Ikääntymisen aiheuttamat hormonaaliset muutokset eivät kosketa pelkästään naisia, vaan myös miehet käyvät läpi hormonitoimintaan liittyviä mullistuksia, tosin paljon hitaammalla syklillä kuin naiset. Miehillä testosteronihormonin määrä laskee noin prosenttiyksikön vuodessa 40 ikävuodesta lähtien, jolloin 70-vuotiaan miehen testosteronipitoisuus on jopa 40 % matalampi kuin nuorena. Miesten kohdalla ei puhuta kuitenkaan virallisesti vaihdevuosista, vaan andropaussista. Andropaussi oireilee tyypillisesti väsymyksenä, unettomuutena, ärtyneisyytenä ja fyysisenä heikkoutena. Oireita hoidetaan harvemmin hormonihoitona – yleensä pelkkä elintapoihin panostaminen riittää. 

Onko luontaistuotteista apua vaihdevuosioireiden hoidossa?

Kokosimme tähän artikkeliin muutamia täsmätuotteita, joista saattaa olla apua vaihdevuosioireiden lieventämisessä. 

1. BioActive Ubiqinol Q10 100 mg

BioActive Q10 Ubiqinol on ubikinonvalmiste, jossa ubikinon on sen pelkistyneessä muodossa ubikinolina

BioActive Q10 Ubiqinol on vahva ubikinonvalmiste. Sen sisältämä ubikinoli on ubikinonin pelkistynyt muoto, jota kutsutaan ubikinonin aktiiviseksi muodoksi, sillä se on suoraan solujen hyödynnettävissä. Ihmiselimistössä ubikinonia esiintyy pääasiassa mitokondrioissa, joissa sitä tarvitaan soluhengityksessä eli solujen energiantuotannossa. Ubikinonia esiintyy myös ihmisen solukalvoilla, joissa se osallistuu antioksidanttina eliminoiden vapaita radikaaleja.

Testaa ja piristy!

2. Solgar MenoPrime

Solgar MenoPrime on vaihdevuosi-ikäisille naisille suunniteltu ravintolisä

Solgar MenoPrime on luonnollinen, kasviperäinen ja hormoniton tuki vaihdevuosioireiden ehkäisyyn ja perimenopaussin ajalle. Yhdistelmävalmiste sisältää kliinisesti tutkittua affron® Saffron-sahramiuutetta ja Rhubarb ERr-731® -raparperiuutetta.

Kokeile ja huomaa teho!

3. VeriGentle intiimipuhdistusöljy

 

VeriGentle intiimipuhdistusöljy sisältää vesiliukoisia öljyjä, jotka puhdistavat ja imevät epäpuhtaudet sekä ravitsevat ja kosteuttavat intiimialueen ihoa

VeriGentle on intiimialueen herkkää ihoa tehokkaasti kosteuttava ja ravitseva intiimipuhdistusöljy, joka jättää iholle pehmeän tunteen. Se sisältää vesiliukoisia öljyjä (manteli- ja auringonkukansiemenöljy), jotka puhdistavat ja imevät epäpuhtaudet intiimialueen iholta kuitenkaan kuivattamatta ihoa. Tuote on hajusteeton, eikä sisällä lainkaan ihoa kuivattavaa saippuaa. 

Tästä uusi luottotuote!

4. Terveyskaista Nivelteho

 

Terveyskaistan Nivelteho on kuuden aktiiviaineen yhdistelmävalmiste nivelten hyvinvointiin

 

Terveyskaistan Nivelteho tukee nivelterveyttä! Kuuden aktiiviaineen Avainlipputuote voitelee niveliä ja sisältää nivelille tärkeitä rakennusaineita, kuten kondroitiinisulfaattia ja glukosamiinisulfaattia, joiden tehoa on arvioitu myös nivelrikon lääkehoitoa selvittävissä tutkimuksissa. Tuote sisältää myös luonnollista rikkiyhdistettä, metyylisulfonyylimetaania (MSM), inkivääriuutetta, kollageenin muodostumista aktivoivaa ja rustojen normaalia toimintaa ylläpitävää, antioksidanttista C-vitamiinia, ja kuparia, joka toimii myös antioksidanttina ja edistää sidekudosten pysymistä normaaleina.

Kokeile kotimaista nivelterveyden täsmätuotetta!

5. Vaicute Kosteuttava Häpyvoide

Vaicute Kosteuttava Häpyvoide on herkkää häpyalueen limakalvoa suojaava vegaaninen luonnontuote

Vaicute Kosteuttava Häpyvoide on herkkää häpyalueen limakalvoa suojaava vegaaninen luonnontuote, jonka riittoisuutta (n. 250 annosta) asiakkaamme vuolaasti ylistävät! Tämä tehokosteuttava intiimivoide myös palauttaa häpyalueen pH-tasapainon normaaliksi ja ehkäisee ihon kuivumista. Vaicute on kotimainen Avainlipputuote ja sen pääraaka-aineena komeilee kotimainen puna-apila. Puna-apila tunnetaankin yhtenä parhaana suomalaisena kasviestrogeenien lähteenä. 

Tätä tuotetta ei kannata ohittaa!

6. A.Vogel Menoforce Strong

 

A.Vogel Menoforce Strong on salvialehtiuutetta sisältävä ravintolisä keski-ikäisille naisille

 

A.Vogel Menoforce Strong on tehokas ravintolisä vaihdevuosi-ikäiselle naiselle. Tuotteen pääraaka-aineena on käytetty tuoreita salvianlehtiä (Salvia officinalis), joiden tehoa vaihdevuosien kuumiin aaltoihin on myös kliinisesti tutkittu. Salvia sisältää kasviestrogeeneja, eteerisiä öljyjä ja flavonoideja, ja vaihdevuosi-oireet johtuvat nimenomaan estrogeenituotannon hiipumisesta.

Koe Menoforce Strongin tasapainottavat vaikutus!

7. I Say Vaginal Infection Emätintabletit

I Say Vaginal Infection Emätintabletit hoitavat bakteerien ja hiivan aiheuttamia emätintulehduksia ja epämiellyttäviä oireita

I Say Vaginal Infection Emätintabletit hoitavat ja ennaltaehkäisevät tehokkaasti bakteerien ja hiivan aiheuttamia emätintulehduksia. Emätintabletit tuovat nopeaa helpotusta epämiellyttävään valkovuotoon ja hajuun sekä kutinaan ja kirvelyyn, mitkä ovat emätintulehduksen tyypillisimpiä oireita. Valmiste sisältää patentoitua Cranberry active™ -yhdistettä, joka estää epätoivottujen mikrobien kiinnittymistä emättimen limakalvolle. Tabletit myös kosteuttavat emättimen limakalvoa sekä ylläpitävät ja palauttavat normaalin emättimen pH-tasapainon.

Kokeile helppokäyttöisiä emätintabletteja!

Hyviksen verkkokaupasta löydät kattavan valikoiman vaihdevuosioireita helpottavia tuotteita

Kirjoituksessa käytettyjä lähteitä:

Duodecim-lehti: Vaihdevuosioireet

Duodecim Terveyskirjasto: Vaihdevuodet

Duodecim-lehti: Andropaussi

Ubiquinol: an endogenous antioxidant in aerobic organisms

Duodecim-lehti: Onko ubikinoni huomion arvoinen?

Duodecim-lehti: Vaihdevuosioireiden vaihtoehtoiset hoidot

Duodecim-lehti: Nivelrikon lääkehoito

First time proof of sage's tolerability and efficacy in menopausal women with hot flushes

Tähän liittyvät tuotteet:

Mikä on Xtra VLCD -dieetti?

Parempaa unta magnesiumilla ja l-teaniinilla

Näitä luetaan

Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.