Tummahiuksinen nainen venyttelee sängyllä nukuttuaan hyvät yöunet Puhdas+ Good Night Magnesium -juomajauheen avulla

Parempaa unta magnesiumilla ja l-teaniinilla

Laadukas uni on välttämätöntä jokaisen ihmisen hyvinvoinnille. Uni vaikuttaa mielialan ja vireystason ohella kognitiivisiin toimintoihin kuten muistiin ja keskittymiskykyyn sekä motorisiin taitoihin. Lisäksi uni tukee vastustuskykyä, painonhallintaa ja kasvuhormonien eritystä. Uni on kuitenkin valitettavan herkkä häiriöille ja mm. stressi laskee unen laatua. Univajeella on niin ikään vaikutuksia terveyteen. Sen on todettu altistavan ihmisen mm. masennukselle ja muille sairauksille kuten diabetekselle sekä sydän- ja verisuonisairauksille. Unta ja stressistä palautumista voi onneksi tukea terveiden elintapojen ohella unen laatua parantavilla valmisteilla.

Magnesium, stressi ja uni

Magnesium on elimistölle elintärkeä makrokivennäisaine, jota tulee saada riittävästi ravinnon mukana, sillä se osallistuu yli 300 elimistön entsyymin toimintaan. Magnesiumilla on 10 virallista terveysväittämää, joista yksi tärkeimmistä on sen suotuisa vaikutus hermoston toimintaan ja uneen. Valitettavasti mm. stressi kuluttaa merkittävästi magnesiumvarastoja, jonka riittävän saannin merkitys korostuu juuri elämäni kuormittavina ajanjaksoina.

Magnesium osallistuu hermoston solukalvojen toimintaan ja mahdollistaa siten viestien siirtymisen hermosolujen välillä. Myös hermovälittäjäaineiden, kuten serotoniinin ja dopamiinin muodostuminen on riippuvaista magnesiumista. Melatoniinin ohella juuri näillä väittäjäaineilla on tärkeä vaikutus elimistön uni-valverytmin säätelyssä. Stressi taas kuluttaa kyseisiä välittäjäaineita ja häiritsee ruuansulatusta, jolloin ravinnon vitamiinien ja kivennäisaineiden kuten magnesiumin imeytyminen heikkenee entisestään – juuri kun sitä tarvittaisiin eniten. Kyseessä on ikävä noidankehä. Riittävän magnesiumin saannin turvaaminen onkin ensiarvoisen tärkeää juuri stressaantuneina ajanjaksoina hermoston normaalin toiminnan, palautumisen ja riittävän unen takaamiseksi.

Miten saada riittävästi magnesiumia?

Riittävän magnesiumin saannin ongelmia länsimaissa ovat mm. yksipuolinen ruokavalio, sekä nautintoaineiden kuten kahvin, alkoholin ja tupakan käyttö sekä krooninen stressi. Näistä syistä moni suosii magnesiumia lisäravinteena. Lisäravinteena otettavan magnesiumin ongelmana voi tosin olla haasteet sen imeytymisessä, jolloin magnesium aiheuttaa ongelmia ruuansulatuksessa. Osat magnesiumvalmisteista toimivat nimittäin lähinnä laksatiiveina aiheuttaen jopa ripulia ja lisäävät siten kivennäisaineiden poistumista elimistöstä. Kuten kaikki kivennäisaineet, myös magnesium imeytyy elimistöön nimittäin vain ionisoidussa muodossa ja elimistö käyttää tähän kemialliseen prosessiin yleensä mahahappoja. Saatavilla on onneksi helposti imeytyviä valmisteita, joista valmiiksi ionisoitu magnesium on ikään kuin esipilkottua ja siten heti elimistömme käytettävissä ilman vatsavaivoja.

Puhdas+ Good Night Magnesium Fizz – tehokkaasti imeytyvä magnesiumjuoma!

Puhdas+ Good Night Magnesium -juomajauhe sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän magnesiumia, sitruunaa, limeä ja luontaista l-teaniinia nukahtamisen ja rauhoittumisen tueksi.

Puhdas+ Good Night Magnesium Fizz sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän magnesiumia ja L-teaniinia

Hyvänmakuisen jauheen sisältämä magnesiumkarbonaatti ja sitruunamehujauheen sitruunahappo muodostavat veteen sekoitettaessa tehokkaasti imeytyvän, valmiiksi ionisoidun magnesiumsitraattijuoman, joka on maultaan kirpeän raikas ilman ylimääräisiä makeutusaineita. Valmiiksi ionisoitu magnesium imeytyy tehokkaasti ja on ystävällinen myös herkkävatsaisille. L-teaniini on puolestaan vihreästä teestä luontaisesti löytyvä aminohappo, jota on käytetty perinteisesti tukemaan rauhoittumista.

Magnesium rentouttaa ja rauhoittaa edistämällä normaaleja psykologisia toimintoja sekä hermoston ja lihaksien normaalia toimintaa. L-Teaniinin on osoitettu vähentävän tiettyjä fysiologisia ja psykologisia reaktioita stressiin, minkä johdosta sen käyttö on saanut suosiota juuri stressinhallinnan ja rauhoittumisen parissa.

Puhdas+ Good Night Magnesium -juomajauhe kannattaa ottaa noin tunti ennen nukkumaanmenoa tai päivällä tukemaan stressistä tai aikaerorasituksesta palautumista. Voit sekoittaa 1 tl jauhetta esimerkiksi iltateen, veden tai muun nesteen joukkoon. Hyvänmakuinen juoma on 100 % vegaaninen ilman ylimääräisiä lisä- tai sidosaineita. Ei sisällä maitoa, laktoosia, tärkkelystä, maissia, soijaa, hiivaa tai makeutusaineita. Tuote on myös gluteeniton.

Magnesiumin terveysväitteet:

Magnesium,

  • auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
  • edistää elektrolyyttitasapainoa
  • edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
  • edistää hermoston normaalia toimintaa
  • edistää lihasten normaalia toimintaa
  • edistää normaalia proteiinisynteesiä
  • edistää normaaleja psykologisia toimintoja
  • edistää luuston pysymistä normaalina
  • edistää hampaiden pysymistä normaaleina
  • osallistuu solujen jakautumisprosessiin

Edellinen artikkeli

Virtaa vaihdevuosiin – luontaistuotteita vaihdevuosioireiden helpottamiseen

Seuraava artikkeli

Folaatti, foolihappo ja raskaus

Näitä luetaan

Echinasan valmistetaan Suomessa viljellyistä punahatuista
Echinasan on Suomen puhtaassa luonnossa viljellyistä punahatuista valmistettu punahattu-uute,...
Onko verenpaineesi koholla?
Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tutkimusten mukaan erityisen...
Fermentoitu puolukkamehu tukee tutkitusti suun terveyttä
Kotimaisilla marjoilla tiedetään olevan paljon hyviä ominaisuuksia, ja niiden terveysvaikutuksia on tutkittu...
Aloittelevan vitamiininkäyttäjän muistilista: tärkeimmät ravintolisät hyvinvointisi tueksi
Ravintolisäviidakossa seikkaillessa voi mennä helposti pää pyörälle. Valikoiman laajuus yllättää joskus jopa...
Maxim – ammattilaisten kehittämä urheiluravinnesarja treenin joka vaiheeseen
Maxim on Euroopan ensimmäinen urheiluravinnesarja, jonka ammattipyöräilijä Steve Jennings perusti jo vuonna...
Ladyvita – suomalaisen naisen päivittäinen ravintolisäsarja hyvinvointiin ja kauneuteen
Ladyvita-ravintolisävalmisteet ovat olleet markkinoilla jo yli 20 vuotta. Ladyvita-tuotteet on kehitetty suomalaisille...
Möller – Suomen suosituin omega-3-brändi
Möllerin omega-3-rasvahappoja sisältäviä tuotteita on myyty Suomen markkinoilla jo vuodesta 1928. Möllerin...
Nutrilett – tehokas ja helppo tapa pudottaa ja hallita painoa
Nutrilett on Suomen johtava painonpudotusbrändi, joka tarjoaa laajan ja herkullisen valikoiman erilaisia...
Sana-sol – laaja valikoima vitamiineja, mineraaleja ja muita ravintolisiä
Sana-solin tarina alkaa jo vuodesta 1933, josta asti se on tarjonnut tuotteita...
Vatsan ja suoliston hyvinvointi – helppoja vinkkejä joita voit testata jo tänään

Vatsan ja suoliston ongelmat ovat tänä päivänä valitettavan yleisiä. Myös...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.