Selkäkuva treenaavasta naisesta

Takaisin arkeen - Ruokavalio kuntoon ja liikunta osaksi elämäntapaa

Teksti: Sanna Maronen

 

Repsahtiko ruokavalio kesällä ja tuliko ehkä nautittua muutama huurteinen liikaa? Arki alkaa ja housut kiristää. Ei kuitenkaan syyllistytä kesän nautinnoista vaan katsotaan eteenpäin ja mennään kohti terveellisempiä elämäntapoja.

Moni miettii aloittaisiko ehkäpä jonkun dieetin, jossa ruoka-aineet punnitaan ja ennalta määritellään? Sanat dieetti ja kuuri, ruokien punnitseminen sekä ohjeiden mukaisten ruoka-aineiden hankinta saavat jo ahdistumaan. Ei kiireisessä arjessa välttämättä aika riitä ja onhan se noloa kyläillessä sanoa olevansa dieetillä ja kieltäytyä kaikista tarjoiluista. Dieetit ja kuuri rajoittavat elämää.

Puhutaan ennemmin pyrkimyksestä terveellisempiin elämäntapoihin, joiden kautta laihtuminen tulee kuin itsestään. Viisainta on laittaa elämäntavat remonttiin ruokavaliota keventämällä ja se onnistuu helposti Mezinan Konjak -painonhallintatuotteen avulla. Konjak täyttää vatsaa kalorittomalla luonnonkuidulla, jolloin olo tulee kylläiseksi pienemmillä, kohtuullisen kokoisilla ja vähemmän energiaa sisältävillä ruoka-annoksilla. Päivittäistä energiansaantia on helpompi pienentää ja syömistä voi hallita. Konjak sisältää myös verensokeria tasapainottavaa kromia, jonka avulla turha napostelu vähenee. Konjak ohjaa säännölliseen ruokarytmiin ja pysyviin ruokailutapojen muutoksiin. 

 

Ota liikunta osaksi elämäntapaa

Ravinnon ohella liikunta on tie terveelliseen elämään ja se myös tukee painonpudotusta. Moni laihduttaja aloittaa usein liikuntaharrastuksen ns. pakon sanelemana laihdutuskeinona ja suorittaa sitä niska limassa. Tällöin liikunta ei välttämättä ole mukavaa. Tärkeintä olisi löytää itselleen mieluisa laji tai useampikin, jotta liikunnasta tulisi nautinto ja osa pysyvää elämäntapaa.

Ihan kuten untakaan ei voi nukkua varastoon, ei liikuntaakaan voi harrastaa varastoon. Suosi mieluummin lyhyempiä treenejä monta kertaa viikossa, kuin että suorittaisit yhden pitkäkestoisen harvemmin. Liikuntaharrastuksen aloittaminen voi aluksi tuntua ikävästi nivelissä ja meille on luontaista, että varomme kipeiden nivelten liikuttamista. Liikkumattomuudesta on kuitenkin enemmän haittaa, koska nivelnestettä syntyy ainoastaan niveliä liikutettaessa. Liikunta auttaa pitämään nivelet toimintakuntoisina.

Nivelvaivojen itsehoitoon suosittelemme Mezinan NutriLenk Active –kukonhelttauutetta. NutriLenk Active -kapselien hyaluroni on kehitetty ravitsemaan nivelnestettä, tukemaan nivelten iskunvaimennusta ja hyvää voitelua sekä nivelnesteen viskositeettia. Tuote sopii kaikille kuntoilijoille, liikunnan harrastajille ja aktiiviurheilijoille tukemaan nivelten normaalia hyvää iskunvaimennusta ja liikkuvuutta. Myös fyysistä työtä tekevien nivelille siitä voi olla apua.

Ihmisiä tulee ohjata huolehtimaan itsestään paremmin, liikkumaan aktiivisesti ja pudottamaan painoa elämäntaparemontin avulla. 

 

Alunperin julkaistu 15.8.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Uusi vakuuttava tutkimus: Rasvahapoista apua lasten käytöshäiriöihin

Silicum Tonic vatsan hyvinvointiin

Näitä luetaan

5 syytä syödä D-vitamiinia
D-vitamiini, tunnetaan myös "aurinkovitamiinina", on yksi tärkeimmistä vitamiineista, jotka tukevat...
Mitä aminohapot ovat?
Aminohapot jaetaan ei-välttämättömiin aminohappoihin ja yhdeksään välttämättömään aminohappoon, joita on saatava riittävästi...
Reishin ja pakurin hyödyt terveyden tueksi - nyt helposti ja herkullisesti!
Funktionaaliset sienten hyödyt ovat mittavat: vahvempi vastustuskyky, parempi yleiskunto ja...
Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi
Maailman terveysjärjestön eli WHO:n mukaan peräti 30 % ihmisistä kärsii raudanpuutteesta....
C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön
C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tukee sekä immuunijärjestelmämme että hermostomme...
Miksi söisin Spirulinaa ja Chlorellaa?
Esimerkiksi siksi, että kyseessä on kaksi maailman eniten lehtivihreää eli klorofylliä sisältävää,...
Infektiokierre poikki ja pitkäaikaissairauksiin helpotusta Pinenalla
Tuotteen keskeisenä vaikutuksena on laaja-alainen antioksidanttinen, antiallerginen, antiviraalinen, tulehdusta vaimentava sekä verenkiertoa...
Luuliemi - Noitajuoma vai voimajuoma
Nykypäivänä ravinnoksi käytettävistä eläimistä syödään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.