Living Nutrition Signature-tuotteet

Suolisto kuntoon Kefiirin ja Kombuchan avulla

Terveys lähtee suolistosta. Suoliston terveyteen vaikuttavat erityisesti ruokavalio, ympäristömyrkyt ja stressi. Terveessä suolistossa on hyvät kasvu- ja elinolosuhteet monimuotoiselle hyvien bakteerien eli probioottien ekosysteemille, jonka erityiset vaikutukset koko elimistöön, aineenvaihduntaan, immuniteettiin ja aivojen toimintaan, ovat olleet tutkijoiden kiinnostuksen kohteena pidemmän aikaa.

Suoliston mikrobisto on symbioottinen ja elävä ekosysteemi

Jokaisen ihmisyksilön suolistomikrobisto on yksilöllinen ja elintapojen, kuten ruokavalion vaikutuksesta muokkautuva, lukuisten maitohappobakteerien ja hiivojen ekosysteemi. Arvioiden mukaan noin 70–80 % immuunipuolustuksesta on suolistossa. Suuri määrä hermovälittäjäaineita muodostuu ruoansulatuskanavassa.

Mikrobit osallistuvat mm. ruoan sulattamiseen, vapauttamalla ja muokkaamalla ruoan komponentteja erilaisiksi aineenvaihduntaamme sopiviksi yhdisteiksi. Mikrobeja tarvitaan myös erilaisten myrkkyjen ja aineenvaihduntatuotteiden muuntamiseen ja poistamiseen elimistöstä. Terve suolisto muodostaa satojatuhansia erilaisia yhdisteitä, jotka vaikuttavat merkittävästi aineenvaihduntaan, sekä henkiseen, psyykkiseen ja fysiologiseen terveyteemme.

Fermentoidut ruoat ovat eläviä ekosysteemejä 

Fermentoitujen ruokien terveysvaikutukset on tunnettu jo tuhansia vuosia ympäri maailmaa, ja nykytutkimus tukee tätä perinnetietoa. Hapatettujen ruokien terveysvaikutukset eivät rajoitu pelkästään ruoansulatuskanavaan, vaan koko elimistöön, mukaan lukien aivojen toimintaan. Tiedetään myös, että hapatettujen ruokien vaikutukset eivät perustu pelkästään probioottien toimintaan tai niiden lukumäärään.

Fermentoitaessa ruokien koostumus muuttuu monipuolisesti. Proteiinit, rasvat ja hiilihydraatit muokkautuvat erittäin helposti sulaviksi, ja ruokien ravintoainepitoisuudet nousevat runsaasti. Jopa satoja tuhansia, ellei miljoonia uusia ravintoaineita ja antioksidantteja syntyy mikrobien toiminnan seurauksena. Fermentoinnin myötä mikrobit myös oppivat elämään yhdessä. Kun puhutaan elävistä probioottien ekosysteemeistä, tulisi itseasiassa puhua symbiooteista.

Kasvilääkintä ja funktionaalinen lääketiede ohjaavat tuotekehittelyä 

Kun brittiläinen Graham Botfield alkoi suunnitella kasvilääkintään ja funktionaaliseen lääketieteeseen perustuvia Living Nutrition ravintolisiä, hänen perimmäisenä ajatuksenaan oli hyödyntää luontoa luottamalla sen omiin periaatteisiin, yrittämättä "parannella" sitä synteettisten prosessien avulla.

Grahamin mukaan on mm. aiheellista kyseenalaistaa näkemys eristettyjen, laboratorioissa sukupolvesta toiseen jalostettujen probioottilajien merkitys mikrobiston monimuotoisuudelle, kun tavoitellaan suoliston luonnollista tasapainoa.

  • Tavalliset probioottivalmisteet: Sisältävät vain muutamia laboratoriossa jalostuneita bakteerikantoja jotka tiivistetään sitomalla ne tärkkelykseen tai muuhun sokeriin. Ei kasvuympäristöä. Ei ravinteita. Ei luokitella ruoaksi.
  • Living Nutrition symbiootit: 35 mikrobikannan elävä kefiiri-kombucha- ekosysteemi. Sisältää täydellisen kasvuympäristön tuhansine erilaisine ravinteineen. Luokitellaan luomulaatuiseksi täysruoaksi.

Living Nutrition Your Flora -tuotteet

Fermentoitu luomusoijamaito on hyvin tutkittu symbiootti

Lisääntyvä tutkimusnäyttö antaa osviittaa siitä, että fermentoitu luomusoijamaito voi muokata suolistomikrobien biodiversiteettiä eli monimuotoisuutta noin kymmenkertaiseksi. Tähän mennessä ei ole löydetty parempaa kasvualustaa suolistomikrobeille kuin fermentoitu luomusoijamaito, joka sisältää ihanteellisen koostumuksen ravintoaineita tukemaan suolistomikrobien kasvua.

Tuorepakastekuivauksen on puolestaan osoitettu säilyttävän mikrobien määrä alkuperäisenä, ja mikrobit itsessään täysin toimintakykyisenä. Kefiiri-kombucha fermentaatiossa myös soijan allergisoivat ainesosat pilkkoutuvat haitattomiin muotoihin.

Fermentoidut kasvikset ja yrtit hillitsevät liiallista tulehdusta ja hapetusstressiä 

Kasvisruokavalion terveysvaikutukset perustuvat kuitujen, vitamiinien ja muiden ravintoaineiden ohella pitkälti kasvisten väri-, maku- ja tuoksuaineisiin. Näitä aineita kutsutaan kansankielellä fytoravinteiksi, ja niitä on löydetty jo kymmeniä tuhansia erilaisia. Vaikka ne eivät vielä ravitsemustieteen mukaan lukeudu välttämättömiin ravintoaineisiin, fytoravinteilla on erityisen mielenkiintoisia vaikutuksia soluviestintään.

On havaittu, että valtaosa itsehoitona käytettävien yrttien sisältämistä fytoravinteista vaikuttaa tasapainottavasti elimistön solujen omaan toimintaan, kuten solujen sisäsyntyiseen antioksidanttisuojaukseen ja tulehdusreitteihin. Itseasiassa yrtit kommunikoivat elimistön DNA:n kanssa ja saavat näin elimistön omat paranemis- ja suojaustoimenpiteet aktiiviseksi. Tämä on erittäin mielenkiintoinen tutkimusalue, jota kutsutaan nutrigenomiikaksi – ravinto- ja perintötekijöiden vuoropuheluksi.

Kun vihanneksia, mausteita ja yrttejä fermentoidaan, niiden fytoravinteet muuttuvat helposti imeytyvään muotoon. Tämän lisäksi niiden määrä lisääntyy merkittävästi. Tämä ilmiö on keskiössä Living Nutrition tuotteiden valmistuksessa. Sen sijaan, että yrtit uutettaisiin alkoholissa tai vastaavassa liuottimessa, niiden annetaan muhia kefiiri-kombuchaviljelmässä noin kuukauden ajan.

Tiesitkö, että yrttien terapeuttisesti vaikuttavien aineiden monimuotoisuus vähenee aina, kun yrttejä uutetaan? Sellaista liuotinainetta ei ole olemassakaan, jonka avulla olisi mahdollista saada 100-prosenttisesti kaikki yrttien sisältämät ainesosat hyötykäyttöön. Kefiiri-kombucha-fermentaatiossa ainesosia ei kuitenkaan menetetä lainkaan. Itseasiassa ainesosia, kuten polyfenolisia yhdisteitä muodostuu lisää. Probioottiset mikro-organismit voivat tuottaa jopa kymmeniä prosentteja lisää luonnollisia hyötyaineita, mikä ylittää täysin biokemistien ja insinöörien tietotaidon. Vain eloperäisten prosessien avulla voidaan tuottaa lisää elämää.

Living Nutrition -tuotesarjassa on kolme alasarjaa:

  • Living Nutrition Your Flora -tuotteet sisältävät fermentoitua luomusoijamaitoa (Kefi-soya™). Tuotteet on suunniteltu suoliston hyvinvointiin.
  • Living Nutrition Alive -tuotteet sisältävät fermentoimalla aktivoituja adaptogeeneja ja muita yrttejä tuomaan tukea kiireiseen elämäntyyliin ja muihin tämän päivän terveyshaasteisiin. 
  • Living Nutrition Signature -tuotteet sisältävät lääkinnällisiä sieniä sekä fermentoituja yrttejä, mitkä tukevat elimistöä erilaisissa elämäntilanteissa.

Living Nutrition Alive -sarja joulukuun ajan -15 %

Living Nutrition Alive -sarja sisältää seuraavat 4 tuotetta:

Saat kaikki Alive-sarjan tuotteet 15 % alennuksella, kun tilaat viimeistään 31.12.2018.

Living Nutrition Alive -tuotteet

Tuisan suolalampuilla loihdit puhtaamman sisäilman

Kuinka ylläpitää hyvinvointia matkustaessa

Näitä luetaan

Suomalainen Leader – innovatiiviset urheiluravinteet ja eväät aktiiviseen elämään!
Leader on olemassa, jotta sinulla olisi mahdollisuus aktiiviseen ja terveelliseen, kokonaisvaltaisesti...
Top-tuotteet hyvinvoivaan kesään!
Kesällä lomaillaan, nautitaan hyvästä ruoasta ja yhteisestä ajasta perheen sekä ystävien kesken....
Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.