Kalaöljy laskee tutkitusti verenpainetta

Onko verenpaineesi koholla?

Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tutkimusten mukaan erityisen merkittävää niillä, joilla on jo korkea verenpaine. KultaOmega-3 on vahva ja laadukas kalaöljyravintolisä, jonka yksi kapseli sisältää 400 mg E-EPA-rasvahappoa ja 300 mg E-DHA-rasvahappoa. Suositellulla annostuksella 1-5 kapselia päivässä on merkittävät terveyshyödyt, mukaan lukien verenpaineen pysyminen normaalina. KultaOmega-3 suojaa sydän- ja verisuoniterveyttä monella tavalla. Se tukee sydämen normaalia toimintaa sekä veren triglyseridiarvojen pysymistä normaalina samalla, kun se edistää normaalia verenpainetta.

EPA:n ja DHA:n sydäntä suojaavien vaikutusten arvellaan perustuvan niiden monipuoliseen positiiviseen vaikutukseen sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöihin, kuten sykkeeseen ja sykevälivaihteluun, verihiutaleiden aggregaatioon, endoteelin (verisuonen sisäpinnan) toimintaan ja matala-asteiseen tulehdukseen, veren rasva-arvojen ja verenpaineen lisäksi.

Lisäksi EPA:n ja DHA:n tiedetään tukevan aivotoimintaa ja näköä. Kalaöljyn omega-3-rasvahapoilla ei siis ole haitallisia sivuvaikutuksia, vaan monia hyödyllisiä oheisvaikutuksia, jotka voivat kohentaa terveydentilaa yleisemminkin – elintapojen kuntoon laittamisen ohella.

EPA:n ja DHA:n suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tunnustettu yleisesti

EPA:n ja DHA:n, suotuisa vaikutus verenpaineeseen lienee vähän heikommin tunnettu, vaikka yleisemmin tiedetäänkin kalaöljyn sydäntä ja verenkiertoelimistöä suojaavasta vaikutuksesta. Kuitenkin EU:ssa näiden rasvahappojen vaikutus verenpaineeseen on tunnustettu jo vuonna 2009, jolloin niille hyväksyttiin terveysväittämä, jota saa käyttää kalaöljytuotteiden markkinoinnissa.

Tevrveyskaista KultaOmega on laadukas kalaöljyvalmiste

Hienoa on myös, että Lääkäriseura Duodecimin virallisissa Käypä hoito -suosituksissakin kalaöljyn omega-3-rasvahapot jo tiedetään mainita verenpaineen hoitokeinona.

Suomessa noin puolella 30 vuotta täyttäneistä on korkea verenpaine

Kun kriteereinä pidetään raja-arvoja 140 mmHg ja 90 mmHg tai lääkehoitoa, noin puolella 30 vuotta täyttäneistä suomalaisista on korkea verenpaine. Noin miljoona suomalaista käyttää verenpainelääkkeitä, mutta heistä vain noin 40 %:lla verenpaine laskee tavoitearvoihin. Korkea verenpaine on siis hyvin yleinen ja lääkehoidoin hankalahkosti hoidettava ongelma, erityisesti keski-ikäisillä ja sitä vanhemmilla.

Verenpainetta hoidetaan, koska vuosien mittaan se rasittaa valtimoita ja sydäntä. Seurauksena valtimot kovettuvat ja ahtautuvat, mikä lisää sydäninfarktin ja aivohalvauksen riskiä. Näiden vakavien sairauksien riski kasvaa jyrkästi, jos henkilöllä on korkean verenpaineen lisäksi veren rasva-arvot koholla, hän tupakoi tai jos hänellä on diabetes.

Kohonnut verenpaine on elintapasairaus, johon kannattaa tarttua ajoissa

Kohonnut verenpaine on ennen kaikkea elintapasairaus, vaikka osalla se voi johtua perinnöllisestä taipumuksesta tai muusta sairaudesta. Tupakointi, lihavuus, liikunnan vähäinen määrä, alkoholin runsas kulutus, tulehduskipulääkkeiden (esim. ibuprofeenin tai naprokseenin) runsas käyttö, hormonivalmisteiden (esim. ehkäisypillerien tai vaihdevuosien hormonihoitojen) käyttö, stressi ja liiallinen suolan tai lakritsituotteiden käyttö voivat nostaa verenpainetta. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että näihin tekijöihin voi itse vaikuttaa – ja mitä aikaisemmassa vaiheessa sen parempi.

On hyvä muistaa, että verenpainelääkkeet eivät paranna itse verenpainetautia ja sen juurisyitä, vaikka onnistuisivatkin alentamaan verenpainetta. Alentaessaan verenpainetta ne kuitenkin auttavat vähentämään korkean verenpaineen aiheuttamien vakavien lisäsairauksien vaaraa. Jos siitä huolimatta elintapoihin liittyvät juurisyyt verenpainetaudille ovat edelleen olemassa, jatkavat ne muidenkin elintapasairauksien synnyttämistä, joten niihin olisi viisasta tarttua joka tapauksessa.

Valitse vahva ja hyvälaatuinen KultaOmega-3

Kalaöljyravintolisäksi kannattaa valita vahva, laadukas ja puhdas Terveyskaistan KultaOmega-3-kalaöljyvalmiste. Sen laadun ja puhtauden huomaat sen kirkkaasta väristä sekä raikkaasta mausta. Sen huippupitoisuudet takaavat tehokkaat terveyshyödyt 1-5 kapselilla päivässä, myös hyödyn verenpaineelle.

Fermentoitu puolukkamehu tukee tutkitusti suun terveyttä

Echinasan valmistetaan Suomessa viljellyistä punahatuista

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.