Tuoreesta punahatusta uutettu Echinaforce ennaltaehkäisee flunssaa parantamalla kehon omaa vastustuskykyä

Näin pysyt terveenä flunssakaudella

Syksyisin flunssavirukset jylläävät ja leviävät helposti, joten niille altistumista on vaikea välttää. Vastustuskyvyn tukeminen onkin siksi avainasemassa. Terveellisellä ruokavaliolla, säännöllisellä liikunnalla, hyvällä käsihygienialla ja riittävällä unensaannilla sekä stressinhallinnalla on kaikilla tärkeä rooli immuunijärjestelmän normaalin toiminnan kannalta. Avuksi voi ottaa myös punahattuvalmisteet, joista löytyy varmasti jokaiselle oma suosikki.

Monipuolinen ruokavalio auttaa pysymään terveenä

Mikä tahansa ruokavalio, joka pitää kehosi terveenä, on hyväksi puolustusjärjestelmällesi. Muista syödä "värikkäästi". Vihreät, keltaiset, oranssit, punaiset ja siniset kasvikset ja hedelmät sisältävät eri kasviperäisiä aineita, kivennäisaineita ja vitamiineja. Mitä monipuolisemmin saamme näitä luonnon aineita, sitä parempi terveydellemme.

A-, C- ja D-vitamiinit sekä B-vitamiinit B6, foolihappo ja B12, kasvien sekundaariset aineenvaihduntatuotteet sekä hivenaineet rauta, kupari, seleeni ja sinkki edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Lukuisat ruoka-aineet sisältävät näitä mainittuja hivenaineita. Rautaa on runsaasti lihassa, mutta myös pavuissa, herneissä ja linsseissä, jotka sisältävät myös kuparia. Kuparia voit saada myös kaloista, äyriäisistä ja pähkinöistä. Seleeniä on paitsi kananmunissa, kalassa ja lihassa, myös kaalissa, sienissä, parsassa, pähkinöissä ja sipuleissa. Sinkkiä on kalan, äyriäisten ja lihan lisäksi myös juustossa, linsseissä ja pähkinöissä.

Runsaasti kasviksia sisältävästä ruokavaliosta saa yleensä riittävästi A- ja C-vitamiineja sekä ravintokuituja, jotka ovat myös erittäin tärkeitä. Elimistö poistaa ylimääräisen käyttämättömän C-vitamiinin.

B-vitamiineja on vihreissä kasviksissa (parsakaalissa ja pinaatissa), kaikissa palkokasveissa (pavuissa, herneissä, kikherneissä ja linsseissä), viljassa (kokojyvätuotteissa) ja eläinperäisissä ruuissa (kalassa ja lihassa). Kaikkia eläinperäisiä ruokia välttävien vegaanien on kuitenkin käytettävä B12-vitamiinia puutosoireiden välttämiseksi.

D-vitamiinia voi olla hankalaa saada riittävästi ruokavaliosta, joten se kannattaa mahdollisesti napata ravintolisänä viranomaisten suositusten mukaisesti.

Oikeiden ravintoaineiden saannin ohella on tärkeää pitää huolta myös ruoansulatuksen toimivuudesta. Immuunijärjestelmäsi on monimutkainen järjestelmä, joka valvoo koko kehoasi ja kokoaa monenlaisia immuunisoluja hoitamaan tehtäviään. Jopa 80 % näistä soluista sijaitsee suolistossasi, joten ruoansulatuksesta huolehtiminen on tärkeää immuuniterveyden kannalta. Ruoan huolellinen pureskelu on yksi keino tukea ruoansulatusta.

Liikunta tukee vastustuskykyä, kunhan vältetään liikarasitusta

Säännöllinen liikunta on ihanteellinen tapa ylläpitää sydämen ja verenkierron toimintaa, parantaa stressinsietokykyä ja vahvistaa immuunijärjestelmää. Kohtuullinen liikunta raikkaassa ilmassa riittää: koeta liikkua puolesta tunnista 45 minuuttiin, mieluiten joka päivä ja säästä riippumatta. Liikkuminen ulkona valoisaan aikaan myös ehkäisee D-vitamiinin puutosta, sillä pilviselläkin säällä saat ulkoilmassa auringonvaloa.

Kävely, sekä reippaampi että hitaampi, on hyväksi sinulle eikä rasita liikaa niveliä. Reipas mutta ei liian kuormittava kävely on kaikkein parasta. Kestävyysurheilu, kuten pyöräily, vaellus, hölkkä tai uinti, on myös ihanteellista. Älä rehki liikaa: liiallinen liikunta voi aiheuttaa haitallista stressiä ja heikentää tilapäisesti immuunijärjestelmää. Liiallinen rasitus voikin kääntyä itseään vastaan ja suurentaa infektioalttiutta.

Tukea unesta, stressinhallinnasta, saunasta – ja rakkaudesta!

Uni on avainasemassa, sillä immuunisolut, joita kehomme tarvitsee taistellakseen bakteereita ja viruksia vastaan, uudistuvat nukkuessamme. Tämän vuoksi riittävä uni tehostaa immuunijärjestelmää.

Stressillä on samankaltainen vaikutus kuin liian vähäisellä unella. Jatkuva stressi, väsymys, uupumus ja jännitystila haittaavat myös immuunijärjestelmää. Etsi parhaat tavat ja keinot selvitä stressiä tuottavien jaksojen yli.

Säännöllinen saunominen noin kaksi kertaa viikossa voi myös tukea immuunijärjestelmää. Tärkeimmät vaikutukset ovat stressiä vähentävä rentoutuminen ja limakalvojen kosteutus.

On myös hyvä muistaa, että rakkaus vahvistaa immuunijärjestelmää! Läheisyys ja hellyydenosoitukset vapauttavat oksitosiinihormonia. Tämä puolestaan estää kortisolia, joka on stressihormoni. Näin ihmisten läheisyys ja hellä kosketus epäsuorasti vahvistavat puolustusjärjestelmää.

Apua nuhakuumeen ennaltaehkäisyyn ja tukihoitoon

Tuoreesta punahatusta uutettu Echinaforce ennaltaehkäisee flunssaa parantamalla kehon omaa vastustuskykyä. Sitä käyttävillä nuhakuume osuu kohdalle harvemmin. Jos flunssa kuitenkin iskee, Echinaforce vähentää flunssan oireita ja lyhentää sairastamisen kestoa. Samalla särkylääkkeiden tarve vähenee. Erityisen hyvin Echinaforce auttaa, kun vastustuskyky on laskenut esimerkiksi stressin vuoksi.

Echinaforce on markkinoiden ainoa punahattuvalmiste, joka on rekisteröity itsehoitolääke flunssan ennaltaehkäisyyn ja tukihoitoon. Sen vaikuttavat ainesosat hankaloittavat flunssaviruksen toimintaa elimistössä. Se on yksi maailman tutkituimpia kasvirohdosvalmisteita ja käy läpi tiukan, yli 200 vaihetta käsittävän laadunvalvontaprosessin ennen kuin pääsee kaupan hyllyyn ja kuluttajalle saakka.

Raaka-aineena käytettävän punahatun (Echinacea purpurea) tuoreus on avainasemassa valmisteen tehokkuuden kannalta. Echinaforcessa käytetty punahattu luomuviljellään A. Vogelin omilla pelloilla lääketehtaan läheisyydessä, joten se saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tuoreena. Tuoreesta punahatusta valmistetulla rohdoksella on havaittu antiviraalisia eli viruksia tuhoavia vaikutuksia.

Vastustuskykyä kätevässä muodossa

Echinacea Purutabletti soveltuu koko perheen vastustuskykyä tukemaan, sillä se sopii myös lapsille nelivuotiaasta alkaen. Appelsiininmakuinen hammasystävällinen purutabletti on helppokäyttöinen esimerkiksi matkoilla. Tuote on kliinisesti tutkittu yhteistyössä lastenlääkärien kanssa.

Echinacea-Salvia kurkkusuihkeella on kolmiosainen vaikutus: punahattu tukee vastustuskykyä, salvia rauhoittaa nielua ja miellyttävä piparminttu raikastaa suun. Pieni suihke on helppo käyttää ja kulkee kätevästi mukana!

Marjaisan makuinen Echinacea-Mustaselja Hot Drink tarjoaa tuplatehon: se sisältää vastustuskykyä tukevan punahatun ohella antioksidanttipitoista mustaseljaa. Juoma kehitettiin yhdessä Sveitsin alppimaajoukkueen kanssa tukemaan urheilijoiden vastustuskykyä kilpailukaudella. Treenin tai ulkoilun päätteeksi kuppi kuumaa Echinacea & Mustaselja Hot Drinkiä lämmittää mukavasti ja auttaa pysymään terveenä!

Lähteet
M. Jawad, R. Schoop, A. Suter, P. Klein,and R. Eccles: Safety and Efficacy Profile of Echinacea purpurea to Prevent Common Cold Episodes: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial (Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine Volume 2012, Article ID 841315).

Schapowal A, Klein P, Johnston SL. Echinacea reduces the risk of recurrent respiratory tract infections and complications: a metaanalysis of randomized controlled trials. Adv Ther. 2015;32(2):187-200.

Gluteeniton leivonta – parhaat vinkit kotileipurille

Arctic Puren marjajauheet ja ravintolisät tukevat päivittäistä hyvinvointiasi

Näitä luetaan

5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.