Mitä syödä treenin jälkeen? Nappaa tästä luonnolliset ratkaisut

Mitä syödä treenin jälkeen? Nappaa tästä luonnolliset ratkaisut

Hyvinvoinnin Asiantuntija

Kirjoittaja: Hanna Jormanainen

 

Oleko kyllästynyt äklömakeisiin palkkareihin ja keinotekoisiin jauheisiin? Vaikka liikkumisesi taustalla ei olisikaan mitattavaa kilpasuoritusta vaan pitkäjänteisistä tavoitteista parhain, eli hyvä fyysinen olo, niin sekä satunnainen liikkuja, että aktiivitreenaajakin hyötyvät heti treenin perään nautitusta ravinnosta. Tällöin keho ei pääse menemään lihaksia kuluttavaan ns. kataboliseen tilaan.

Kun keho saa ravinteita rankan kuormituksen päätteeksi, palautuu se myös paremmin rasituksesta, jolloin myös seuraavana päivänä treeni kulkee hyvin. Pieni välipala treenin päätteeksi ehkäisee myös ruokaöverit myöhemmin.

Painonpudottajalle ja perusliikkujalle oikea ravitseva ruoka on se pilari, jonka varaan kannattaa rakentaa ja useiden lisäravinteiden syömiselle ei yleensä ole erityistä syytä. Myös totista urheilua harrastava pärjää pitkälle tavallisella ruualla, kunhan pitää huolen, että se on laadukasta. Lihaskuntotreenin jälkeen on hyvä nauttia jotain proteiinipitoista kuten vaikka kourallinen spirulina-puristeita. Kaupassa myytävien valmiiden palautusjuomien ja -patukoiden kohdalla on hyvä huomioida niiden sisältämä energiamäärä ja etteivät ne sisällä sokereita ja lisäaineita.

Voimaruoka 360 Wholefood -jauhe on monen liikkujan ravitseva ja helppokäyttöinen pelastus, sillä valmiiksi pakatut annospussit ovat näppäriä pitää päivittäin mukana treenikasissa ja käsilaukussa.
Vaniljan, suklaan tai kookoksen makuinen jauhe sekoittuu sellaisenaan veteen tai maitoon ja maistuu miedosti makealta. Jauhe sisältää laadukkaan hera- tai herneproteiinin lisäksi aimo annoksen muita ravintorikkaita ruokia kuten siemeniä, kookosmaitojauhetta, pähkinöitä ja kuituja jauhettuna ja se on makeutettu kevyesti stevialla. Yhdessä 50 g annoksessa on kaloreita noin 230, yli 20 g hyvin imeytyvää proteiinia ja loput hyviä rasvoja, kuituja ja mineraaleja. Tuote ei sisällä lisättyä sokeria, tai lisä- ja säilöntäaineita.

 

Alunperin julkaistu 6.5.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Edellinen artikkeli

Miten valitsen laadukkaan ravintolisän?

Seuraava artikkeli

Joko makeannälkään vihdoinkin löytyi apua?

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: