Joogaava nainen itseään taakse taivuttamassa

Mitä syödä treenin jälkeen? Nappaa tästä luonnolliset ratkaisut

Kirjoittaja: Hanna Jormanainen

 

Oleko kyllästynyt äklömakeisiin palkkareihin ja keinotekoisiin jauheisiin? Vaikka liikkumisesi taustalla ei olisikaan mitattavaa kilpasuoritusta vaan pitkäjänteisistä tavoitteista parhain, eli hyvä fyysinen olo, niin sekä satunnainen liikkuja, että aktiivitreenaajakin hyötyvät heti treenin perään nautitusta ravinnosta. Tällöin keho ei pääse menemään lihaksia kuluttavaan ns. kataboliseen tilaan.

Kun keho saa ravinteita rankan kuormituksen päätteeksi, palautuu se myös paremmin rasituksesta, jolloin myös seuraavana päivänä treeni kulkee hyvin. Pieni välipala treenin päätteeksi ehkäisee myös ruokaöverit myöhemmin.

Painonpudottajalle ja perusliikkujalle oikea ravitseva ruoka on se pilari, jonka varaan kannattaa rakentaa ja useiden lisäravinteiden syömiselle ei yleensä ole erityistä syytä. Myös totista urheilua harrastava pärjää pitkälle tavallisella ruualla, kunhan pitää huolen, että se on laadukasta. Lihaskuntotreenin jälkeen on hyvä nauttia jotain proteiinipitoista kuten vaikka kourallinen spirulina-puristeita. Kaupassa myytävien valmiiden palautusjuomien ja -patukoiden kohdalla on hyvä huomioida niiden sisältämä energiamäärä ja etteivät ne sisällä sokereita ja lisäaineita.

Voimaruoka 360 Wholefood -jauhe on monen liikkujan ravitseva ja helppokäyttöinen pelastus, sillä valmiiksi pakatut annospussit ovat näppäriä pitää päivittäin mukana treenikasissa ja käsilaukussa.
Vaniljan, suklaan tai kookoksen makuinen jauhe sekoittuu sellaisenaan veteen tai maitoon ja maistuu miedosti makealta. Jauhe sisältää laadukkaan hera- tai herneproteiinin lisäksi aimo annoksen muita ravintorikkaita ruokia kuten siemeniä, kookosmaitojauhetta, pähkinöitä ja kuituja jauhettuna ja se on makeutettu kevyesti stevialla. Yhdessä 50 g annoksessa on kaloreita noin 230, yli 20 g hyvin imeytyvää proteiinia ja loput hyviä rasvoja, kuituja ja mineraaleja. Tuote ei sisällä lisättyä sokeria, tai lisä- ja säilöntäaineita.

 

Alunperin julkaistu 6.5.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Miten valitsen laadukkaan ravintolisän?

Joko makeannälkään vihdoinkin löytyi apua?

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?
Luonnollinen apu positiivisempaan mielialaan
Natura Median Safran-kapselit on valmistettu Suomessa, ja ne sisältävät ainoana vaikuttavana aineenaan...
Miten optimoida ravintolisien imeytyminen?
Hyvinvointiamme edistää vain sellainen ravintolisä, jonka elimistö kykenee käyttämään hyödyksi.Tästä...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.