Miksi söisin Spirulinaa ja Chlorellaa?

Miksi söisin Spirulinaa ja Chlorellaa?

Esimerkiksi siksi, että kyseessä on kaksi maailman eniten lehtivihreää eli klorofylliä sisältävää, ravinnerikasta ruoka-ainetta. Kun puhutaan viherjauheista ja ns. klassisista superfoodeista, ovat nämä mikrolevät niistä varmasti tunnetuimmat ja kehutuimmat eikä syyttä.

"Sekä spirulina että chlorella sisältävät jopa 60 % proteiinia, mikä on yli kaksinkertainen määrä lihaan verrattuna."

Proteiinin ohella levät sisältävät myös runsaasti vitamiineja, rasvahappoja ja kivennäisaineita tiiviissä, helposti imeytyvässä muodossa. Spirulinan ja chlorellan avulla täydennät merkittävästi päivittäistä kasvisten saantiasi.

Tutkimuksien mukaan suomalaisten ruokatottumukset ovat parantuneet viime vuosina. Siitä huolimatta etenkin talvikaudella sekä miesten että naisten kasvisten saanti jää yhä alle suositusten, joka on 500 g monipuolisesti eri kasvikunnan tuotteita päivässä. Erityisesti vihreiden kasvisten osuus jää usealla suomalaisella erittäin niukaksi. Vihreitä kasviksia suositellaan syötäväksi läpi vuoden sillä ne sisältävät niiden vihreän värin antavan klorofyllin lisäksi mm. runsaasti vitamiineja ja hivenaineita kuten folaattia ja muita b-ryhmän vitamiineja, C- ja K-vitamiinia sekä rautaa ja muita hivenaineita. Vihreiden kasvisten maku jakaa usein mielipiteitä, minkä ohella niiden vuodenajoista johtuva saatavuuden vaihtelu ovat osasyynä ”vihreiden” heikkoon saantiin.

Spirulina ja chlorella ovat makessa vedessä kasvavia runsasravinteisia mikroleviä, jotka kasvavat sekä luonnonvaraisina että viljeltyinä. Niiden ravinnerikkaudesta kertoo mm. se, että jopa NASA on tutkinut 50 vuotta chlorellan mahdollisuuksista ”täydellisenä ravintona” avaruuteen lähteville ihmisille sen ravinnerikkauden ja nopean kasvun vuoksi. Tämän ohella leviä pidetään myös mahdollisina nälänhätää ehkäisevinä tuotteina siitä kärsivissä maissa. Mikrolevät ovat saanet jalansijaa viime vuosina myös länsimaissa, joissa on huomattu niiden ravitsemuksellinen ja terveyttä edistävä potentiaali.

Spirulina

Proteiinirikas spirulina on myös erinomainen luonnollisen A-vitamiinin esiasteen eli beetakaroteenin lähde. Tästä syystä spirulinaa suositellaan nautittavan etenkin ennen auringolle altistumista ja sen aikana kesäkaudella. Beetakaroteeni on karotenoidi ja antioksidantti, joka suojaa ihoa auringon haittavaikutuksilta, sekä auttaa rusketuksen muodostumisessa.

Elimistö muuntaa edelleen beetakaroteenia ja muita karotenoideja tarpeen mukaan A-vitamiiniksi, jonka tehtävänä on mm. huolehtia ihon, limakalvojen ja luuston normaalista toiminnasta ja uusiutumisesta. Lisäksi A-vitamiini edistää normaalia immuunivastetta ja osallistuu suvunjatkamiskykyyn. Raskaana olevien tulee kuitenkin välttää liiallista A-vitamiinin saantia.

Beetakaroteenin lisäksi spirulina sisältää runsaasti mm. B-ryhmän vitamiineja, E-vitamiinia sekä mangaania, sinkkiä, kuparia, rautaa ja seleeniä. Spirulinaa pidetään myös äidinmaidon jälkeen parhaana hermostolle tärkeän gammalinoleenihapon (GLA) lähteenä.

Chlorella

Spirulinan ohella myös chlorellan painosta yli 60 % on puhtaasti imeytyvää proteiinia, ja se sisältää runsaasti välttämättömiä aminohappoja. Vitamiineista chlorella sisältää kuten spirulinakin runsaasti mm. A-vitamiinia, B1-, B2-, B3-, B6- ja B12-vitamiineja sekä E- ja K-vitamiineja. Chlorellan nimi tulee sen korkeasta klorofylli- eli lehtivihreäpitoisuudesta (3–5 %), mikä tekee siitä eniten lehtivihreää sisältävän ruuan koko maailmassa. Chlorellaa käytetään myös usein tukemaan maksan toimintaa ja torjumaan elimistön tulehduksia.

Jos haluat saada näiden superlevien hyödyt arkeesi, spirulinaa ja chlorellaa on saatavilla sekä kuivattuina jauheina että tabletteina. Tabletit ovat erityisen helppo tapa lisätä vihreiden päivittäistä saantia ottamalla ne yhdessä esimerkiksi aamupalan yhteydessä.

Puhdas+ Chlorella & Spirulina-tabletit tuovat myös yhteen näiden kahden raaka-aineen edut yhdessä korkealaatuisessa tuotteessa. Tabletit sisältävät molempia leviä puristetussa muodossa ilman turhia pintakäsittelyaineita tai sidos-, väri- ja säilöntäaineita. Tuote ei sisällä myöskään sokeria, suolaa, tärkkelystä, maissia, soijaa, makeutusaineita ja on turvallinen käyttää.

Kirjoittaja: Sami Sundvik

Tähän liittyvät tuotteet:

Infektiokierre poikki ja pitkäaikaissairauksiin helpotusta Pinenalla

Luonnollista terveyttä ja tasapainoa - syventymistä ayurvedan maailmaan!

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?
Luonnollinen apu positiivisempaan mielialaan
Natura Median Safran-kapselit on valmistettu Suomessa, ja ne sisältävät ainoana vaikuttavana aineenaan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.