Luonnollista terveyttä ja tasapainoa - syventymistä ayurvedan maailmaan!

Luonnollista terveyttä ja tasapainoa - syventymistä ayurvedan maailmaan!

Saharogya ayurveda-tuotteita maahantuovat Jaana ja Päivö Ellu kertovat tässä blogissa oman mielenkiintoisen yrittäjätarinan ja miten ovat päätyneet monien muiden tapaan ayurvedan maailmaan. Hyppää mukaan tarinaan!

Onnea, sattuma vai tarkoitus?

Vuosia, vuosia sitten kuulin sanan ayurveda. Se ei minulle paljoa silloin kertonut. Muistaaksesi googletin ja ihmettelin, että mitähän kaikkea sana pitääkään sisällään, ja pitihän se. Intia maana oli päässäni muiden ihmisten mielipiteitä, olinhan jo vuosia sitten uskonut paria ystävääni, että Intiaan ei kannata matkustaa yms. ja siinä uskossa olin ollut vuosia kunnes aloin tutustua useisiin intialaisiin ihmisiin henkilökohtaisesti.

Jännää, miten aiemmin kaverilta kuullut reissumuistelot vaikuttivat päätöksiin ja mielipiteisiini. Miten helposti sitä muodostaakaan käsityksen toisten mielipiteiden perusteella. Onneksi jo vuosia olen ajatellut niin, että oma kokemus kaikessa on se mikä kantaa. Samoin kävi suhtautumiseni kanssa Intiaan ja ayurvedaan. Sattuma ohjasi minut intialaisten maailmaan ja tässä nyt ollaan. Olen ja olemme todella iloisia yhteistyöstä intialaisten kanssa.

Miten löysin Intian, intialaiset ja ayurvedan?

Kaikki tapahtui jotenkin yhtäkkiä. Ajattelin hetken rakentaa verkostoja ympäri maailmaa ja nopeasti huomasin, että sain eräälle Facebookin yrityssivulleni paljon intialaisia seuraajia. He kyselivät aktiivisesti miten voisivat tehdä jotakin työtä kanssani. Huomasin, että noin tuhat intialaista seurasi touhujani, tutustuin moniin ja joidenkin kanssa ystävystyttiin. Useiden kanssa viestittelemme edelleen. Olen heistä monia myös jo tavannut.

Aiemmin pidin erilaisia liiketoimintakoulutuksia online ja sain apua intialaiselta naiselta, Diptiltä. Varsinkin kun linjoille tarvitsimme hindin osaajaa oli Dipti kullanarvoinen, tietysti muutenkin, enhän ole edes englannissa mikään kielinero.

Ensimmäisen kerran törmäsin ayurvedaan pitäessäni koulutuksia ja jälkeenpäin linjoilla useastikin. Kun koulutuksen aikana yskäisin tai aivastin tuli aina samat ayurvediset ja yrttiohjeet miten saisin yskän ja mitä tahansa vaivoja helpotettua. Kun puhun paljon niin ääneni alkaa murtua, joten sain neuvoja aika usein, varsinaisesti kipeä olen todella harvoin. Aloin kiinnostua ayurvedasta ja kysellä ja lukea siitä lisää. Minua ihmetytti se, että oli sitten linjoilla kaksikymppinen nuori mies tai 70-vuotias nainen niin ohjeet, joita minulle tarjottiin oli samanlaiset. Mietin, että kyllä tässä nyt täytyy jokin juju olla kun kaikki asiasta puhuvat. Päätin ottaa asioista selvää yhdessä mieheni Päivön kanssa. Löytyi valtaisa ayurveda-maailma. Maailman vanhimmaksi terveydenhoitojärjestelmäksikin kutsuttu ayurveda vei mennessään. Toki olemme edelleen alkutaipaleella ja opettelua on loppuelämäksi.

Olemme onneksi löytäneet ympärillemme mahtavan verkoston sekä Suomesta, Intiasta että Slovakiasta ja Espanjasta. Voimme kysyä neuvoa ja tukeutua useisiin ayurveda-ammattilaisiin. Meihin otti ja ottaa jatkuvasti yhteyttä ayurvedalääkärit, -asiantuntijat ja tuotevalmistajat ympäri maailmaa. Tästä päättelemme, että olemme tehneet asioita oikein. Tiedän, että kanssamme on helppoa ja luontevaa työskennellä. Meillä ei ole tarvetta olla piilossa vaan esiinnymme aina omilla naamoilla ja vastaamme henkilökohtaisesti jokaiselle asiallisen viestin lähettäjälle.

Saharogya ayurvediset saippuat

Löytyi luotettavat yhteistyökumppanit!

Dipti yhdisti minut Saharogyan perustajan Mukeshin kanssa. Pidimme yhteyttä viestein ja videokeskusteluin. Päivö kiinnostui myös ayurvedasta ja päätimme yhdessä puntaroida olisiko tässä meille uuden yrityksen perustamismahdollisuus.

Mukesh kertoi, että hänen paras ystävänsä Rakesh on Slovakiassa ja heillä on siellä urheilu- ja ayurvedakeskus ja kylpylä. Meikäläinen sitten päätti hypätä koneeseen ja lensin Slovakiaan tapaamaan Rakeshia, joka oli siis myös Mukeshin yhtiökumppani. Heillä oli ollut vuosia halu perustaa oma ayurveda-tuotemerkki ja Saharogya oli perustettu hetki ennen kuin minä perustajiin törmäsin. Vietin mukavat viisi päivää Slovakiassa kylpylässä ja sieltä kotiin lähtiessä allekirjoitin sopimuksen tuotteiden tuomisesta Suomeen. Pääsin kokeilemaan Slovakiassa muutamaa tuotetta ja vakuutuin, että nämä olisivat meitä varten.

Saharogya ayurvediset yrttiuuttekapselit

Alkoi armoton miettiminen, suunnittelu ja päätösten teko!

Mitä, miten ja kuinka paljon?

Monet asiat olivat täysin vieraita. Aluksi oli hankala hahmottaa mitä kaikkia ayurvedatuotteita Suomessa jo myytiin ja mitä tuotteita tänne kaivattiin. Päätimme ottaa asioista selvää. Huomasimme, että monia tuotteita ei ollut saatavilla ja aloitimme valikoimasuunnittelun. Alusta alkaen olemme halunneet laajan valikoiman ja se tulee jatkossa myös laajenemaan huomattavasti.

Onneksi meillä on pitkä yrittäjätausta jo kahdenkymmenenkuuden (26) vuoden ajalta. Olemme olleet K-kauppiaita ja tottuneet myymään ruokaa ja paljon muitakin tuotteita. Viranomaiset, lainsäädäntö ja tuoteturvallisuus olivat meille tuttuja asioita ennestään. Helppoa tämä ei aina ole, mutta tosissaan ja intohimolla kun tehdään niin haluaa jatkaa ja onnistua. Haluamme tarjota asiakkaillemme tuulahduksen vanhaa kulttuuriperintöä Intiasta tuhansien vuosien takaa.

Odottavan aika oli todellakin pitkä!

Tautitilanne oli maailmalla tuskastuttava kun vihdoin saatiin valikoima paperille ja tuotantoon tilaukset. Intiassa tehtaita oli kiinni ja kuljetukset eivät toimineet. Saimme lopulta tuotteet laivaan ja matkalle kohti Suomea. Meni useita kuukausia ennen kuin saimme verkkokauppamme auki.

Olin kirjoittanut aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja kertonut tuotteistamme jo muutaman kuukauden ennen niiden saapumista. Yhdessä siinä sitten seuraajien ja tulevien asiakkaitten kanssa odoteltiin ja jännättiin, että milloin he pääsevät ostoksille. Lopulta kuorma saapui Suomen ja saimme helmikuussa 2022 tuotteemme myyntiin. Oli hienoa huomata, että ihmiset, jotka olivat hengessä mukana tuotteita odottaessaan alkoivat tilauksia heti tehdä. Olemme siitä todella kiitollisia.

Saharogya ayurvediset yrttiteet

Missä olemme ja tulevaisuus!

Meillä on vakaa tarkoitus kehittää yritystoimintaamme ihan joka päivä. Haluamme tehdä asiat oikein ja asiakkaita kuunnellen. Kaiken toiminnan päämäärä on tyytyväinen asiakas. Me ei nipoteta ja me olemme lähellä. Sähköpostin, viestin tai soiton saa aina tehdä kun joku asia askarruttaa ja muutenkin.

Olen käynyt Intiassa paikan päällä katsomassa mistä tuotteemme ovat lähtöisin. Tiedän tuottajat, olen käynyt tehtailla, olen nähnyt laboratoriot, varastot ja henkilökunnan. Olen nähnyt suunnitelmat ja sen ison kuvan, johon Saharogyan perustajat tähtäävät. Tiedän, että koko ketju tekee parhaansa, että tuotteet ovat juuri sellaisia kuin toivomme. Useat tuotteemme ovat jo luomulaatuisia ja niitä myydään esim. USA:ssa heidän luomumerkinnöillään. Meillä ei Euroopassa ole vielä vihreää luomulehteä, mutta tavoitteena on yksi kerrallaan tuotteisiin luomumerkintä saada.

Tuotteiden valmistuksessa ei ole käytetty lapsityövoima eikä eläinkokeita. Tuotteet ovat vegaanisia eikä esimerkiksi käsintehdyissä yrttisaippuoissamme ole säilöntä-, väri-, tai lisäaineita. Niihin ei ole myöskään lisätty tuoksuja. Mm. yrttisaippuamme ovat myös Suomessa laboratoriotestattuja.

Olemme laajentaneet toimintamme jo Espanjaan. Meiltä löytyy sieltä Saharogya Ayurvedakeskus, jossa on joogatunteja, ayurveda- ja reikihoitoja sekä Saharogya-tuotteemme myynnissä. Lomaillessasi Aurinkorannikolla poikkea hoitoihin, joogatunneille tai ostoksille! Olet lämpimästi tervetullut!

Valikoimissamme on noin 100 ayurveda-tuotetta!

Saharogyan valikoima muodostuu seuraavista tuoteryhmistä:

  • Juomat
  • Ravintolisät (yrttiuutekapselit, yrttitabletit ja -jauheet)
  • Eteeriset öljysekoitukset
  • Yrttiteet ja -haudukkeet
  • Käsintehdyt yrttisaippuat
  • Suitsukkeet
  • Muita tuotteita, kuten kirja, kansa wand, luffa, kielenkaapimet, joogamattokasseja jne.

Päivö ja Jaana Ellu

Yrittäjyys, luotettavat tuotteet ja loistava palvelu ovat meille sydämen asioita!

Olemme perheyritys ja olleet yrittäjinä jo vuodesta 1997. Samana vuonna myös avioiduimme, joten työ ja elämä ovat nivoutuneet vaivattomasti yhteen yhdessäolon alkutaipaleelta alkaen. Meillä on vahva luottamus tekemisiimme ja tykkäämme työstämme.

Uuden yrityksemme myötä olemme myös ahkeria verkostoitumaan ja teemme myös hyväntekeväisyyttä. Olemme monessa mukana. Osallistumme paikallisen yrittäjäyhdistyksen toimintaan, Olen itse BNI-ryhmän jäsen ja ahkera osallistuja yrittäjänaisten toiminnassa. Päivö on myös yrityskummi ja auttaa useaa yrittäjää vapaaehtoistyön muodossa. Kursseja ja erilaisia koulutuksia on menossa molemmilla säännöllisen epäsäännöllisesti. Haluamme elää hetkessä ja tehdä meille tärkeitä asioita. Toivomme, että mahdollisimman moni innostuisi ayurvedasta meidän tavoin!

Lämpimin terveisin,

Jaana ja Päivö Eilu, Saharogya Finland Oy, www.saharogya.fi

Tähän liittyvät tuotteet:

Miksi söisin Spirulinaa ja Chlorellaa?

C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön

Näitä luetaan

Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.