C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön

C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön

C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tukee sekä immuunijärjestelmämme että hermostomme toimintaa, edistää kollageenin tuotantoa ja auttaa taistelemaan väsymystä vastaan.

On hyvin tiedossa, että C-vitamiini hyödyt terveydellemme ovat mittavat. Tuon askorbiinihapponakin tunnetun vitamiinin hyödyntämistä haittaa sen vesiliukoisuus: vitamiini ei kerry kehoon vaan suuremmat määrät C-vitamiinia poistuvat virtsan mukana. Vaikka C-vitamiinia nauttisikin suuria määriä (esimerkiksi tyrnin, ruusunmarjojen ja sitrushedelmien muodossa) ruoansulatuskanava ei kykene imeyttämään sitä määräänsä enempää. Silloin C-vitamiini ei kulkeudu solujen käyttöön.

Liposomien avulla suuria määriä C-vitamiinia terveyden tueksi

Liposomimuoto mahdollistaa suurtenkin C-vitamiiniannosten saamisen kehon käyttöön ja terveytemme tueksi. Liposomimuodossa C-vitamiini on kapseloitu niin “rasvapallon” sisään, jonka ansiosta mahalaukun hapot eivät pääse tuhoamaan sitä. Liposomimutoisena C-vitamiini kulkeutuu ohutsuoleen, josta se imeytyy verenkiertoon ja sieltä suoraan solujen hyödynnettäväksi. Erityisen hyödyllinen ylivertaisesti imeytyvä liposomaalinen C-vitamiini on urheilijoille, vanhuksille ja stressaantuneille.

Tutkijana ja kirjailijana mainetta niittänyt Thomas E. Levy on erikoistunut C-vitamiiniin ja etenkin sen terapeuttisiin vaikutuksiin. Erityisesti Levy on tutkinut suurten C-vitamiiniannosten hyötyjä erilaisten terveyshaasteiden voittamisessa.

Liposomimuodon suurin etu onkin se, että sen avulla hyvin suuriakin annoksia C-vitamiinia saa imeytettyä kehon käyttöön. Tabletti- tai kapselimuotoisista ravintolisistä imeytyy merkittävästi pienempi osa.

Liposomaalisen C-vitamiinin mittavat hyödyt terveyden tukena

Askorbiinihapponakin tunnettu C-vitamiini on välttämätön kaikkien kehon kudosten kasvulle, kehitykselle ja korjaamiselle. Se osallistuu moniin kehon toimintoihin, mukaan lukien kollageenin muodostuminen, raudan imeytyminen, immuunijärjestelmän oikea toiminta sekä ruston, luiden ja hampaiden ylläpito. C-vitamiini edistää energia-aineenvaihduntaa ja solujen suojaamista hapettumisstressiltä. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että C-vitamiini auttaa immuunijärjestelmää pysymään voimissaan myös kylmän kauden terveyshaasteiden aikana.

Koska C-vitamiini on herkkä lämmölle, vähentävät ruoanvalmistusmenetelmistä kuumennus ja etenkin pitkäaikainen keittäminen C-vitamiinipitoisuutta. Vaikka terveellisestä, monipuolisesta ja kosolti värikkäitä kasviksia, hedelmiä ja marjoja sisältävästä ravinnosta saakin C-vitamiinia varsin vaivattomasti, yllättävän moni ruokavaliotaan ryhdistämätön tai tupakoiva kärsii C-vitamiinin puutteesta. 

C-vitamiininpuutteen oireet ja lisääntynyt tarve 

C-vitamiininpuutteen oireita ovat esimerkiksi väsymys ja heikentynyt vastustuskyky. C-vitamiinin tarve lisääntyy esimerkiksi raskauden, rankan fyysisen rasituksen ja tupakoinnin seurauksena. Myös liiallinen stressi lisää huomattavasti C-vitamiinin tarvetta. Hyvin tiedossa on myös, että rautaa sisältävien ravintolisien käyttäjien kannattaa nauttia C-vitamiinia raudan imeytymisen optimoimiseksi.

Liposomaalinen C-vitamiini on suureksi hyödyksi etenkin urheilijoille, vanhuksille ja stressaantuneille 

Liposomaalisen C-vitamiinin välittömästi energisoivan tehon vuoksi monet urheilijat ja tavoitteellisesti kuntoilevat hyödyntävät Nordaid-sarjan kulttimaineeseen kohonnutta ravintolisää suorituskykynsä tukena. Virossa monet menestyneimmistä yksilöurheilijoista sekä esimerkiksi kori- ja lentopallojoukkueista käyttävät liposomaalista vitamiinia juuri ennen vaativaa urheilusuoritusta.

Myös vanhukset, joilla ruokavalio on toisinaan yksipuolinen ja ruoansulatuksenkin kanssa haasteita, hyötyvät erityisen paljon liposomaalisesta C-vitamiinista. Sen lisäetuihin lukeutuu geelimuotoisuus, joka päihittää mennen tullen hankalasti nieltävät kapselit ja tabletit.

Stressi heikentää tunnetusti ruoansulatusta ja vaikuttaa haitallisesti ravintoaineiden imeytymiseen. Stressaantuneena monien ravintoaineiden (mukaan lukien C-vitamiinin) kulutus kasvaa. Imeytyvyydeltään ylivertainen liposomimuoto onkin ihanteellinen valinta stressaantuneen ravitsemusta täydentämään. Se sopii erinomaisesti käytettäväksi yhdessä stressiä tehokkaasti lieventävän Harmonia KSM66:n kanssa.

Virolaisen Nordaidin liposomaalinen C-vitamiini 1000 mg on saatavilla kätevissä suuhun puristettavissa annospakkauksissa sekä näppäränä geelisuihkeena. Tuote ei sisällä keinotekoisia aromeja, väriaineita, öljyjä, suolaa tai hiivaa. Se on myös vegaaninen, gluteeniton, laktoositon ja GMO-vapaa valinta.

Tähän liittyvät tuotteet:

Luonnollista terveyttä ja tasapainoa - syventymistä ayurvedan maailmaan!

Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?
Luonnollinen apu positiivisempaan mielialaan
Natura Median Safran-kapselit on valmistettu Suomessa, ja ne sisältävät ainoana vaikuttavana aineenaan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.