C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön

C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön

C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tukee sekä immuunijärjestelmämme että hermostomme toimintaa, edistää kollageenin tuotantoa ja auttaa taistelemaan väsymystä vastaan.

On hyvin tiedossa, että C-vitamiini hyödyt terveydellemme ovat mittavat. Tuon askorbiinihapponakin tunnetun vitamiinin hyödyntämistä haittaa sen vesiliukoisuus: vitamiini ei kerry kehoon vaan suuremmat määrät C-vitamiinia poistuvat virtsan mukana. Vaikka C-vitamiinia nauttisikin suuria määriä (esimerkiksi tyrnin, ruusunmarjojen ja sitrushedelmien muodossa) ruoansulatuskanava ei kykene imeyttämään sitä määräänsä enempää. Silloin C-vitamiini ei kulkeudu solujen käyttöön.

Liposomien avulla suuria määriä C-vitamiinia terveyden tueksi

Liposomimuoto mahdollistaa suurtenkin C-vitamiiniannosten saamisen kehon käyttöön ja terveytemme tueksi. Liposomimuodossa C-vitamiini on kapseloitu niin “rasvapallon” sisään, jonka ansiosta mahalaukun hapot eivät pääse tuhoamaan sitä. Liposomimutoisena C-vitamiini kulkeutuu ohutsuoleen, josta se imeytyy verenkiertoon ja sieltä suoraan solujen hyödynnettäväksi. Erityisen hyödyllinen ylivertaisesti imeytyvä liposomaalinen C-vitamiini on urheilijoille, vanhuksille ja stressaantuneille.

Tutkijana ja kirjailijana mainetta niittänyt Thomas E. Levy on erikoistunut C-vitamiiniin ja etenkin sen terapeuttisiin vaikutuksiin. Erityisesti Levy on tutkinut suurten C-vitamiiniannosten hyötyjä erilaisten terveyshaasteiden voittamisessa.

Liposomimuodon suurin etu onkin se, että sen avulla hyvin suuriakin annoksia C-vitamiinia saa imeytettyä kehon käyttöön. Tabletti- tai kapselimuotoisista ravintolisistä imeytyy merkittävästi pienempi osa.

Liposomaalisen C-vitamiinin mittavat hyödyt terveyden tukena

Askorbiinihapponakin tunnettu C-vitamiini on välttämätön kaikkien kehon kudosten kasvulle, kehitykselle ja korjaamiselle. Se osallistuu moniin kehon toimintoihin, mukaan lukien kollageenin muodostuminen, raudan imeytyminen, immuunijärjestelmän oikea toiminta sekä ruston, luiden ja hampaiden ylläpito. C-vitamiini edistää energia-aineenvaihduntaa ja solujen suojaamista hapettumisstressiltä. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että C-vitamiini auttaa immuunijärjestelmää pysymään voimissaan myös kylmän kauden terveyshaasteiden aikana.

Koska C-vitamiini on herkkä lämmölle, vähentävät ruoanvalmistusmenetelmistä kuumennus ja etenkin pitkäaikainen keittäminen C-vitamiinipitoisuutta. Vaikka terveellisestä, monipuolisesta ja kosolti värikkäitä kasviksia, hedelmiä ja marjoja sisältävästä ravinnosta saakin C-vitamiinia varsin vaivattomasti, yllättävän moni ruokavaliotaan ryhdistämätön tai tupakoiva kärsii C-vitamiinin puutteesta. 

C-vitamiininpuutteen oireet ja lisääntynyt tarve 

C-vitamiininpuutteen oireita ovat esimerkiksi väsymys ja heikentynyt vastustuskyky. C-vitamiinin tarve lisääntyy esimerkiksi raskauden, rankan fyysisen rasituksen ja tupakoinnin seurauksena. Myös liiallinen stressi lisää huomattavasti C-vitamiinin tarvetta. Hyvin tiedossa on myös, että rautaa sisältävien ravintolisien käyttäjien kannattaa nauttia C-vitamiinia raudan imeytymisen optimoimiseksi.

Liposomaalinen C-vitamiini on suureksi hyödyksi etenkin urheilijoille, vanhuksille ja stressaantuneille 

Liposomaalisen C-vitamiinin välittömästi energisoivan tehon vuoksi monet urheilijat ja tavoitteellisesti kuntoilevat hyödyntävät Nordaid-sarjan kulttimaineeseen kohonnutta ravintolisää suorituskykynsä tukena. Virossa monet menestyneimmistä yksilöurheilijoista sekä esimerkiksi kori- ja lentopallojoukkueista käyttävät liposomaalista vitamiinia juuri ennen vaativaa urheilusuoritusta.

Myös vanhukset, joilla ruokavalio on toisinaan yksipuolinen ja ruoansulatuksenkin kanssa haasteita, hyötyvät erityisen paljon liposomaalisesta C-vitamiinista. Sen lisäetuihin lukeutuu geelimuotoisuus, joka päihittää mennen tullen hankalasti nieltävät kapselit ja tabletit.

Stressi heikentää tunnetusti ruoansulatusta ja vaikuttaa haitallisesti ravintoaineiden imeytymiseen. Stressaantuneena monien ravintoaineiden (mukaan lukien C-vitamiinin) kulutus kasvaa. Imeytyvyydeltään ylivertainen liposomimuoto onkin ihanteellinen valinta stressaantuneen ravitsemusta täydentämään. Se sopii erinomaisesti käytettäväksi yhdessä stressiä tehokkaasti lieventävän Harmonia KSM66:n kanssa.

Virolaisen Nordaidin liposomaalinen C-vitamiini 1000 mg on saatavilla kätevissä suuhun puristettavissa annospakkauksissa sekä näppäränä geelisuihkeena. Tuote ei sisällä keinotekoisia aromeja, väriaineita, öljyjä, suolaa tai hiivaa. Se on myös vegaaninen, gluteeniton, laktoositon ja GMO-vapaa valinta.

Tähän liittyvät tuotteet:

Luonnollista terveyttä ja tasapainoa - syventymistä ayurvedan maailmaan!

Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi

Näitä luetaan

5 syytä syödä D-vitamiinia
D-vitamiini, tunnetaan myös "aurinkovitamiinina", on yksi tärkeimmistä vitamiineista, jotka tukevat...
Mitä aminohapot ovat?
Aminohapot jaetaan ei-välttämättömiin aminohappoihin ja yhdeksään välttämättömään aminohappoon, joita on saatava riittävästi...
Reishin ja pakurin hyödyt terveyden tueksi - nyt helposti ja herkullisesti!
Funktionaaliset sienten hyödyt ovat mittavat: vahvempi vastustuskyky, parempi yleiskunto ja...
Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi
Maailman terveysjärjestön eli WHO:n mukaan peräti 30 % ihmisistä kärsii raudanpuutteesta....
Miksi söisin Spirulinaa ja Chlorellaa?
Esimerkiksi siksi, että kyseessä on kaksi maailman eniten lehtivihreää eli klorofylliä sisältävää,...
Infektiokierre poikki ja pitkäaikaissairauksiin helpotusta Pinenalla
Tuotteen keskeisenä vaikutuksena on laaja-alainen antioksidanttinen, antiallerginen, antiviraalinen, tulehdusta vaimentava sekä verenkiertoa...
Luuliemi - Noitajuoma vai voimajuoma
Nykypäivänä ravinnoksi käytettävistä eläimistä syödään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on...
PEA – parempi uni ja mieli
PEA:n hyvät vaikutukset voi huomata parantuneena unenlaatuna, levollisempana mielenä, kiputuntemuksien vähentymisenä...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.