Luuliemi – jo esi-isiemme käyttämä terveysjuoma

Luuliemi – jo esi-isiemme käyttämä terveysjuoma

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Kaikkien mausteliemien äiti, luuliemi, on tunnettu ravitsevuudestaan ja terveysvaikutuksistaan jo tuhansien vuosien ajan. Luuliemen historia yltää jo kivikaudelle asti.

Kivikaudella ravintoa oli niukasti saatavilla ja onnistuneet metsästysretket olivat harvinaisia. Kun saalis vihdoin saatiin kiinni, se hyödynnettiin viimeistä luuta myöten. Luuydin olikin arvokkain saaliseläimestä saatava raaka-aine juuri ravitsevuutensa vuoksi. Luita paahdettiin ensin kuumien kivien avulla, kunnes astioiden yleistyttyä luita alettiin hauduttaa padoissa. Tämä mullisti luiden hyödyntämisen, sillä joukkoon voitiin lisätä myös kasviksia, mausteita ja yrttejä. Näin luuliemen ensimmäinen versio oli syntynyt.

Ensimmäiset merkit luuliemen lääkinnällisestä käytöstä löytyvät 2500 vuoden takaa Kiinasta, jossa sitä käytettiin muun muassa immuniteetin, suoliston ja munuaisten kunnon parantamiseen sekä verisolujen rakennusaineena. Perinteistä kiinalaista lääketiedettä harjoittavat lääkärit laskivat luuliemen parantavat ominaisuudet nimenomaan luuytimen ansioksi. Muita merkkejä luuliemen lääkinnällisestä käytöstä löytyy esimerkiksi 1200-luvulta Egyptistä, jossa luulientä käytettiin vilustumisen ja astman parantamiseen.

Sittemmin luuliemi on löytänyt paikkansa maailman eri ruokakulttuureissa. Luuliemellä on paikkansa myös Suomen historiassa, ja sitä on käytetty pohjana muun muassa erilaisissa keitoissa, padoissa ja juomissa.

Luuliemen monet terveysvaikutukset

Perinteisesti luulientä on haudutettu useita päiviä, jotta luusta liukenisi mahdollisimman paljon arvokkaita ravintoaineita. Nykypäivän tehokkailla liesillä samaan lopputulokseen päästään jo vuorokauden mittaisella haudutuksella. Pitkä ja lempeä haudutus pehmentää luuainesta, vapauttaa kollageenin ja sulattaa ravinteikkaan luuytimen liemen joukkoon. Muita luuliemen vaikuttavia ainesosia ovat muun muassa gelatiini, aminohapot sekä eri mineraalit. Luuliemi on luonnollinen ja monipuolinen yhdistelmä ravinteita, jotka tukevat toinen toisiaan.

Vaikuttavat aineet:

 • Gelatiini
 • Kollageeni
 • Glukosamiini
 • Kondroitiinisulfaatti
 • Hyaluronihappo
 • Aminohapot: proliini, glysiini, arginiini
 • Mineraalit: kalsium, fosfori, magnesium ja kalium

Luuliemi on helposti sulavaa ravintoa ja se edesauttaa ravinteiden imeytymistä. Merkittävin luuliemestä saatava hyöty on vastustuskyvyn paraneminen, ja sen on tutkimuksissa todettu auttavan allergioihin, astmaan ja nivelrikkoon. Säännöllisesti nautittuna se edistää hyvinvointia ja auttaa moniin vaivoihin.

 • Vatsan ja suoliston hyvinvointi: Luuliemen sisältämän gelatiinin ja kollageenin on tutkittu vahvistavan suoliston kuntoa. Terve suolisto imeyttää syömämme ruoan sisältämät ravinteet sekä vähentää yliherkkyyksiä, allergioita ja läpäisevyyttä. Myös suolistobakteerimme viihtyvät hyvinvoivalla alustalla.
 • Vahvempi vastustuskyky: Terveellä suolistolla on kokonaisvaltainen vaikutus kehoon, myös immuunijärjestelmään. Esimerkiksi vuotava suoli nostaa elimistön tulehdustilaa, kun vahingoittunut suolisto päästää haitallisia hiukkasia elimistöön. Kollageeni, gelatiini sekä aminohapot auttavat suolistoa korjaantumaan ja näin ollen parantavat vastustuskykyä.
 • Terve iho, hiukset ja kynnet: Gelatiini ja kollageeni pitävät ihon, hiukset ja kynnet terveinä ja hyvinvoivina. Kollageeni on sidekudoksen proteiini, ja elimistön kyky valmistaa kollageenia heikkenee iän myötä.
 • Voidetta nivelille: Gelatiini on myös nivelten rakennusainetta. Se auttaa pitämään nivelemme joustavina ja terveinä. Gelatiinin lisäksi luuliemi on myös hyvä kondroitiinisulfaatin, glukosamiinin ja kollageenin luonnollinen lähde.
 • Puhdistaa elimistöä: Nykypäivänä altistumme useille ympäristöstä tuleville myrkyille. Luuliemi edistää maksan kykyä poistaa elimistöstä haitalliset aineet, ja se auttaa alentamaan elimistön tulehdustilaa. Luuliemen sisältämät kalium ja glysiini tukevat sekä solujen että maksan puhdistumista.

Ekologinen sekä helppo ja monipuolinen käyttää

Luuliemi on ympäristöystävällisempi raaka-aine. Nykypäivänä syömme eläinkunnan tuotteita yksipuolisesti, sillä ravinnoksi tuotettavista eläimistä käytetään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on kuitenkin valtavasti enemmän. Esimerkiksi luiden hyödyntäminen on paitsi ympäristöystävällistä, myös tuotantotehokasta. Niin sanottujen jämäpalojen hyödyntäminen säästää siis paitsi maapalloa, myös lihantuotannosta syntyvän jätteen määrää.

Luuliemessä raaka-aineella on iso merkitys. Koska luu on luuliemen pääraaka-aine, sen tulee olla parhainta mahdollista laatua. Paras valinta tähän tarkoitukseen on mahdollisimman villin eläimen, eli riistan tai poron luu. Luulientä on mahdollista valmistaa itse, mutta se vaatii laadukkaan raaka-aineen lisäksi riittävästi aikaa ja säilöntätilaa. Biomedin Poron Luuliemijauhe sekä Biomedin Luuliemi-jääpalat ovatkin helppokäyttöisiä ja sopivat lähes mihin tahansa ruokaan tai juomaan. Kokeile lisätä 1 tl jauhetta tai yksi jääpala esimerkiksi keittoihin, patoihin tai teehen. Tässä muutamia yleisimpiä ja herkullisimpia käyttöehdotuksia:

 • Padat
 • Kastikkeet
 • Keitot
 • Puurot
 • Risotto ja muut lisukkeet
 • Smoothiet ja vihermehut
 • Tee
 • Lämmittävänä juomana sellaisenaan - lisää vain lempimausteitasi, jotka edistävät liemen vaikutuksia

Tähän liittyvät tuotteet

Suosittelemme
Biomed Luuliemi jääpalat
Biomed Luuliemi jääpalat
Helppokäyttöiset luuliemijääpalat nyt tilattavissa verkkokaupastamme! 5 kappaleen myyntierä sisältää 120 päivän annoksen ja toimitetaan pakasteena suoraan kotiovellesi. Huom! Luuliemi toimitetaan pakasteena suoraan valmistajan Biomed Oy:n varastosta ja toimitukset tapahtuvat heiltä 2-4 arkipäivän kuluessa. Toimitus sisältyy tuotteen hintaan! Luuliemi - tämän hetken puhutuin superjuoma! Luulientä on käytetty ihmiskunnan historiassa jo yli 2500 vuoden ajan. Ajatuksena on ollut hyödyntää kaikki eläimen osat - ei yksin lihaa luiden ympäriltä. Luussa ja luuytimessa olevat arvokkaat ravintoaineet saadaan talteen hauduttamalla niitä pitkään ja lempeästi. Biomed Luuliemen raaka-aine saadaan suomalaisista poroista sekä puhtaasta lähdevedestä. Luuliemi on luonnollinen kollageenin, glukosamiinin, kondroitiinin, hyaluronihapon ja mineraalien lähde. Käyttö Sulata yksi kuutio pieneen määrään kuumaa vettä. Nauti yksi kuutio päivittäin tai tarpeen mukaan. Katso myös lääkäri Olli Sovijärven video "Luuliemen käyttö ravitsemuksen tukena." Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Tuote on säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa. Säilytetään pakkasessa. Pakkaus 5 x 24 palaa (5 x 360 g) Biomed Luuliemi toimitetaan pakasteena, käyttövalmiina jääkuutioina. Yksi pakkaus sisältää 24 käyttövalmista jääpalaa. Luuliemet myydään 5 pakkauksen myyntierissä, joka sisältää 120 päivän annoksen. Toimitus Tuote toimitetaan suoraan valmistajan, Biomed Oy:n varastosta. Huomaathan ilmoittaa puhelinnumeron tilauksen yhteydessä - sinuun ollaan yhteydessä sopivasta toimitusajankohdasta ja -paikasta. Paketti toimitetaan kotiinkuljetuksena haluamaasi osoitteeseen manner-Suomessa. Tuotteet toimitetaan kuivajäähän pakattuna, jolla katkeamaton kylmäketju voidaan varmistaa. Mikäli tilaat myös muita tuotteita verkkokaupastamme, toimitetaan ne sinulle erillisenä pakettina.
187.00 €

Edellinen artikkeli

N-asetyylikysteiinin eli NAC:n terveyshyödyt

Seuraava artikkeli

Ashwagandha lievittää tutkitusti stressiä ja ahdistusta

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: