Kaksi lusikkaa täynnä mausteita

Kurkuman hyödyt tunnettu jo vuosituhansien ajan – isoin ongelma on nyt ratkottu

Inkiväärikasvien heimoon kuuluvaa kurkumaa (Curcuma longa) on käytetty Intiassa ja muuallakin Aasiassa ja Lähi-idässä jo tuhansien vuosien ajan lähinnä mausteena ja kansanlääkinnässä. Se valittiin Suomessa vuoden 2010 rohdoskasviksi, koska sillä on pitkä käyttöhistoria ja edullisia vaikutuksia ruuansulatukseen ja tulehduksellisiin tekijöihin.

Kurkuma sisältää lukuisia erilaisia kurkuminoideja, joista tärkein on kurkumiini. Kurkumiini on keltainen rasvaliukoinen molekyyli ja rasvaliukoisuutensa vuoksi sen imeytyminen suolistosta sellaisenaan on vähäistä.

Myös lääke- ja elintarviketiede ovat osoittaneet suurta kiinnostusta kurkumaa kohtaan jo useiden vuosien ajan, koska sillä on havaittu monia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Solgar® Full Spectrum Curcumin -valmisteen tekemiseen on käytetty viimeisintä huippuosaamista. Siksi se onkin markkinoiden tehokkain kurkumiinivalmiste, joka tuo kurkumiinin vaikutuksen täysin uudelle tasolle.

Kurkumiinin imeytyminen

Kun tavallista kurkumiinijauhetta nautitaan suun kautta, ei verenkiertoon ja kudoksiin saada riittäviä määriä kurkumiinia. Terveysvaikutusten aikaansaamiseksi tavallisia kurkumiinivalmisteita joudutaan käyttämään suuria määriä useita kertoja päivässä, koska niiden imeytyminen on heikkoa ja aineenvaihdunta suolistossa ja maksassa erittäin nopea. Lisäämällä kurkumiinivalmisteisiin erilaisia lesitiinin rakenneosia tai mustapippurijauhetta on imeytymistä saatu paranemaan hieman.   

Rasvojen imeytyminen

Rasvaliukoisten aineiden imeytymisen tehostamiseksi on tärkeää tehdä niistä vesiliukoisia, jotta ne kulkeutuisivat oikeaan kohtaan ohutsuolen limakalvolla. Solgar® Full Spectrum Curcumin-valmisteessa on otettu mallia kehon omasta imeytymisjärjestelmästä, jossa rasvaliukoiset aineet ympäröidään pienillä pallomaisilla miselleillä ja kuljetetaan sen jälkeen imeytymiskohtaan. Misellien ulkopuoli on vesihakuinen ja sisäpuoli rasvahakuinen, ne koostuvat pääasiassa oleiinihaposta. Normaalia rasvapitoista ruokaa syödessä sappihapot muodostavat misellejä ja mahdollistavat rasvaliukoisten aineiden kuljetuksen vesiliukoisessa suolistoympäristössä. Solgar® Full Spectrum Curcumin-valmisteen misellit on onnistuttu saamaan riittävän pieniksi, jotta ne pystyvät imeytymään ohutsuolen solujen välistä elimistöön.

Ratkaisuna vesiliukoiset kurkumiinimisellit

Solgar® Full Spectrum Curcumin -valmisteessa kurkumiinimolekyylit ovat misellien sisällä, joka parantaa ja nopeuttaa imeytymistä huomattavasti. ”Biomimeettiset” misellipartikkelit kestävät hyvin mahahappoja ja siirtyvät sellaisenaan ohutsuolen imeytymispinnalle. Määrä, jonka suolisto pystyy ottamaan kurkumiinia sisäänsä ja pitämään kehossa on mittari, jolla mitataan kurkumiinin imeytymistä. Äskettäin on tutkimuksissa osoitettu, että misellimuotoisella kurkumiinilla (Solgar® Full Spectrum Curcumin) on 185-kertainen imeytymisteho verrattuna tavalliseen kurkumiiniin. Lisäksi se imeytyy 6,8 kertaa nopeammin. Käytettäessä Solgar® Full Spectrum Curcumin -valmistetta plasman kurkumiinipitoisuudet nousevat merkittävästi korkeammaksi kuin tavallisella kurkumiinivalmisteella ja kurkumiini myös säilyy veressä paljon pidempään, jopa 24 tuntia.

Kurkumiini voi vaikuttaa veren juoksevuuteen, jonka vuoksi verenohennuslääkkeitä käyttävien on syytä keskustella lääkärin kanssa siitä sopiiko valmiste heille. Valmiste ei sisällä gluteenia, maitoa, soijaa eikä hiivaa.

 

Alunperin julkaistu 25.1.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Virkistävä viherpommi chlorella

Kova paha kookosrasva

Näitä luetaan

5 syytä syödä D-vitamiinia
D-vitamiini, tunnetaan myös "aurinkovitamiinina", on yksi tärkeimmistä vitamiineista, jotka tukevat...
Mitä aminohapot ovat?
Aminohapot jaetaan ei-välttämättömiin aminohappoihin ja yhdeksään välttämättömään aminohappoon, joita on saatava riittävästi...
Reishin ja pakurin hyödyt terveyden tueksi - nyt helposti ja herkullisesti!
Funktionaaliset sienten hyödyt ovat mittavat: vahvempi vastustuskyky, parempi yleiskunto ja...
Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi
Maailman terveysjärjestön eli WHO:n mukaan peräti 30 % ihmisistä kärsii raudanpuutteesta....
C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön
C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tukee sekä immuunijärjestelmämme että hermostomme...
Miksi söisin Spirulinaa ja Chlorellaa?
Esimerkiksi siksi, että kyseessä on kaksi maailman eniten lehtivihreää eli klorofylliä sisältävää,...
Infektiokierre poikki ja pitkäaikaissairauksiin helpotusta Pinenalla
Tuotteen keskeisenä vaikutuksena on laaja-alainen antioksidanttinen, antiallerginen, antiviraalinen, tulehdusta vaimentava sekä verenkiertoa...
Luuliemi - Noitajuoma vai voimajuoma
Nykypäivänä ravinnoksi käytettävistä eläimistä syödään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.