Puolitettu kookos valkoista taustaa vasten

Kookosöljyllä kohti kesää – nappaa 10 vinkkiä

Kirjoittaja: Hanna Jormanainen, tuotepäällikkö / Voimaruoka

 

Voimaruoka sentrifugoitu luomukookosöljy on markkinoiden laadukkainta kookosöljyä, joka valmistetaan uniikilla menetelmällä sentrifugia eli linkoa hyödyntäen. Menetelmän ansiosta öljy on sulana puhdasta ja täysin kirkasta sekä rakenteeltaan silkkisen pehmeää. Pehmeä koostumus on helppo ruuanlaitossa ja imeytyy nopeasti iholle. Mieto ja raikas kookoksen maku sopivat myös voimakasta kookosaromia vieroksuville. Korvaa tai täydennä siis halutessasi Voimaruuan kookosöljyllä lukuisia tuotteita täysin luomusti ja saa öljyn tehot käyttöösi.

Mihin kooskota voi käyttää?

Rasvakahviin

Rasvakahvilla eli bullet proof kahvilla sanotaan olevan monia hyötyjä etenkin aamulla nautittuna ja se on hurjan hyvää herkkua. Kookosöljyn rasvan sanotaan heikentävän kofeiinin imeytymistä, jolloin kofeiinia vapautuu elimistöön hitaammin. Rasvakahvi siis virkistää tavan kahvia kauemmin. Lisäksi rasvakahvi antaa kylläisyyden tunnetta ja pitää verensokerin tasaisena. Jos nautit rasvakahvin paastotilassa, voi se myös tehostaa kehon rasva-aineenvaihduntaa luomalla ketoosi-tilan. Ketoosi myös tehostaa ajatustoimintaa, sillä aivot käyttävät glukoosin ohella keto-aineita ravintonaan.

Rasvakahvi:

  • 1-2 dl laadukasta kahvia
  • 1 rkl Voimaruoka sentrifugoitua kookosöljyä

Mittaa valmis kahvi ja kookosöljy tehosekoittimeesi. Sekoita noin 15-20 sekunnin ajan tai kunnes kahvin pinnalle muodostuu vaahto.

Kaakaoon

Valmista kermainen raakakaakao-juoma laittamalla tehosekoittimeen seuraavat ainekset ja blendaa kuohkeaksi juomaksi:
  • 1 rkl Voimaruuan luomu raakakaakaojauhetta
  • 1 tl Voimaruuan kookosöljyä
  • 2,5 dl vettä
  • 2 tl luomuhunajaa
  • ripaus suolaa

Puuroon

Lisää lusikallinen kookosöljyä aamupuuron joukkoon tuomaan kermaista makua ja lisää ruokaisuutta. Näin pysyt kylläisenä pidempään ja saat aivoille hyviä rasvoja ja energiaa heti aamusta. 

Paistamiseen

Voimaruuan raikas kookosöljy on paistamiseen ihanteellista, sillä sen maku on hyvin mieto kaikissa ruuissa. Kookosöljy myös säilyy hapettumattomana korkeissakin lämpötiloissa. 

Leipomiseen

Käytä kookosöljyä leipomiseen ja vaikka munkkien tai bataattiranskalaisten uppopaistoon muiden leivontarasvojen tapaan ja samassa suhteessa. 

Kaunis ja terve iho rakastaa runsasta kosteutusta 

Kookosöljyn käyttö kosteuttaa ja hellii hipiää niin sisäisesti kuin myös ulkoisesti käytettynä. Kookosöljy sopii täydellisesti nimittäin koko ihon kosteusvoiteeksi. Voimaruuan silkkinen ja raikas luomuöljy imeytyy ihoon hyvin ja vanulappuun levitettynä pyyhit sillä silmämeikin hetkessä. 

Ihottumiin

Sekä ihon että haavaumien puhdistamiseen kookosöljy on myös verraton, sillä uskomaton määrä epäpuhtauksia liukenee öljyyn. Antibakteerisena öljynä se myös taistelee viruksia ja bakteereja vastaan. Ohje päivittäiseen puhdistukseen on hyvin helppo: kasta vanulappu tai hygieniapyyhe kookosöljyyn ja puhdista. Samalla saat kaivattua kosteutta.  

Ihon kuorintaan

Kirkastavan kuorinnan teet helposti lisäämällä kookosöljyn joukkoon kuorivia ja hoitavia ainesosia kuten ihon kosteustasapainoa hellivää Himalajansuolaa merileväjodilla. Samettisen pehmeän ihon saat hieromalla halutut alueet suolan ja öljyn seoksella ja huuhtelemalla ne pois lämpimällä vedellä. Voit myös laittaa hienoa sokeria ja kookosöljyä hammasharjaan ja kuoria seoksella huulet. 

Hampaiden valkaisuun ja suuhygieniaan

Oil pulling eli öljypurskuttelu valkaisee hampaita ja ehkäisee kariekselta.

Ota ensimmäiseksi aamulla suuhusi ennen kuin laitat sinne muuta 1 tl–1 rkl Voimaruuan raikkaan makuista kookosöljyä. Purskuttele öljyä huolellisesti 5- 15 minuuttia. Hoida muut aamutoimet purskuttelun yhteydessä jonka jälkeen sylje öljy roskikseen.

Auringonottoon

Käytä miedon tuoksuista Voimaruuan luomukookosöljyä aurinkoöljynä ja tehostamaan rusketusta. Muista kuitenkin normaalit varoajat auringossa. 

 

Siirry ostoksille tästä!

 

 

Alunperin julkaistu 12.5.2017 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

25 virkistävää ja puhdistavaa kasvia yhdestä tuotteesta, voiko olla totta?

Konjugoitu linolihappo (CLA) voi vähentää kehon rasvaa ja estää lomanaikaista painonnousua

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?
Luonnollinen apu positiivisempaan mielialaan
Natura Median Safran-kapselit on valmistettu Suomessa, ja ne sisältävät ainoana vaikuttavana aineenaan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.