Halkaistu kookospähkinä ihmisen käsissä

Kookosöljy - tuo ihanan monipuolinen ”ihmerasva”

Kookosöljy

Tuo ihanan monipuolinen ”ihmerasva” on löytänyt tiensä tropiikin puista myös suomalaisten kaappeihin niin keittiön, kylpyhuoneen kuin myös makuuhuoneenkin puolella. Kookokselle on lukuisia käyttötapoja ja sen terveydellisistä vaikutuksista yhä enemmän tutkimuksia. Mutta tiedätkö kookosöljysi alkuperän? Me Voimaruualla tiedämme! Löysimme muutama kuukausi sitten niin herkullisen kookosöljyn, että päätimme lentää sen syntysijoille Thaimaahan ottamaan selvää tästä uniikista tuotteesta. Vieraillessamme kookoksen tuottajalla opimme, että kookosöljyn valmistusmenetelmistä separaattori eli sentrifugi menetelmä on vaativin ja sitä pidetään yleisesti parhaana. Tuottaja näytti meille, miten hänen öljynsä valmistetaan ainutlaatuisella separoinnin ja kylmäprosessoinnin yhdistelmällä, joka on kehitetty yhteistyössä Bangkokin yliopiston kanssa ainoastaan heitä varten. Menetelmä takaa, että kookosöljy säilyttää sen puhtaan ja kermaisen rakenteen sekä raikkaan, mutta hyvin miedon kookoksen aromin.

 

1. Luomuviljellyt pähkinät

Kookospähkinät kasvavat luonnontilassa olevissa palmuissa paikallisilla luomufarmeilla. Puut kastellaan kastelukanavien avulla ja lannoitetaan ilman kemikaaleja kasaamalla aluskasvillisuutta palmujen juurille.

2. Laadunvarmistus

Pähkinät kerätään niiden ollessa parhaimmillaan noin vuoden ikäisinä. Halkaistut pähkinät käydään käsipelillä visuaalisesti ja tuoksun perusteella vielä läpi kahteen kertaan läpi ennen kuin ne pestään runsaalla vedellä.

3. Separointi

Ensimmäisessä jalostusvaiheessa pähkinöistä erotetaan kookosmaito, jonka rasvaprosentti on 15. Sentrifugissa eli separaattorissa kookosmaidosta erotetaan pois vettä, minkä lopputuloksena syntyneen kookoskerman rasvaprosentti on 80.

4. Kylmäprosessointi

Kerma jäädytetään ohuena levynä, jotta rasvaa suojaava proteiinikerros saadaan paremmin murrettua.

5. Tuplasuodatus

Kookoskerma siirretään sedimenttiastioihin, jonka seurauksena öljy erottuu pintaan ja sakka jää pohjalle. Tämän jälkeen öljy suodatetaan vielä kahteen kertaan, jotta kaikki ylimääräinen kiinteä aines saadaan varmasti erotettua.

6. Valmis tuote

Prosessin lopputuloksena syntyy premiumlaatuinen Voimaruoka Sentrifugoitu Kookosöljy, jonka laaduntakeena on kirkas väri, kermainen rakenne ja raikas, mieto maku.

KOOKOSÖLJYN MONTA ILOA

· Tuhoaa hiivaa, bakteereja ja viruksia 
· Tukee immuniteettia ja hillitsee tulehduksia 
· Tehostaa kilpirauhasen toimintaa 
· Auttaa polttamaan rasvaa ja kiihdyttää aineenvaihduntaa 
· Nopea energianlähde 
· Muistin tueksi 
· Hiusten ja ihon hyvinvointiin sisäisesti sekä ulkoisesti nautittuna 
· Verensokerin heilahteluihin 
· Suoliston hyvinvointiin 
· Haavoihin ja ihottumiin 
· Aurinkovoiteeksi 

 

Alunperin julkaistu 21.11.2014 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Glutationia ravintolisänä

Talvi-ihosta

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?
Luonnollinen apu positiivisempaan mielialaan
Natura Median Safran-kapselit on valmistettu Suomessa, ja ne sisältävät ainoana vaikuttavana aineenaan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.