Saksanpähkinöitä

Glutationia ravintolisänä

Glutationia ei ole vielä ollut laajalti saatavilla sellaisenaan ravintolisänä, eikä siitä ole hirvittävästi puhuttukaan esimerkiksi medioissa. Jonkin verran on ollut puhetta alfalipoiinihaposta ja siitä, että sen syönti lisäravinteena auttaa lisäämään glutationin tuotantoa aivoissa. Lisäksi glutationin määrää soluissa on kehotettu tehostamaan nauttimalla sen rakennusaineita, eli C-vitamiinia, seleeniä ja glutamiinia. Myös glutationia sisältäviä ruokia on suositeltu syömään, vaikkakin usein tässä yhteydessä myös muistutetaan, että mahdollisesti ruoka-aineiden sisältämän glutationin imeytyminen ei välttämättä ole riittävää tarpeeseen nähden.

Glutationin lähteinä toimivat mm. tuoreet ja pakastetut hedelmät ja vihannekset. Vihanneksista nostamisen arvoisia ovat kaalit sekä avokado. Hyviä lähteitä löytyy myös pähkinöistä, parhaimpana saksanpähkinä. Pähkinä tulee nauttia sellaisenaan, ei missään vaiheessa kuumennettuna.

Mitä glutationi sitten on?

Glutationi on aminohappojen yhdistelmä. Glutationi rakentuu glutamiinihaposta, kysteiinista ja glysiinista. Glutationi toimii sekä antioksidanttina, eli hapettumista estävänä aineena sekä kehon puhdistumisen osana. Lisäravinteena se on monipuolinen juurikin näissä kahdessa tehtävässä, eli antioksidanttina ja detoksifikaation osana ja näiden kautta se on yksi maksan suoja-aine ja toimii apuna maksan toimintahäiriöissä.

Nyt glutationista on lanseerattu ensimmäinen suomalainen glutationivalmiste! Puhdas+ Caps Glutationi on markkinoiden ensimmäinen vahva glutationivalmiste ja sen annostus onkin vain yksi kapseli päivässä. Puhdas+ Glutationi on valmistettu fermentoimalla kasveista ja se on vegekapselissa, joten tuote sopii myös kasvissyöjille. Puhdas+ ei käytä missään tuotteissaan lisäaineita, väriaineita tai muuta ylimääräistä ainesosaa. Voit lukea glutationista enemmän täältä.

 

Alunperin julkaistu 21.10.2014 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Reilua kahvia

Kookosöljy - tuo ihanan monipuolinen ”ihmerasva”

Näitä luetaan

Miten optimoida ravintolisien imeytyminen?
Hyvinvointiamme edistää vain sellainen ravintolisä, jonka elimistö kykenee käyttämään hyödyksi.Tästä...
Luonnonsuola - Aarre Himalajan vuoristosta
Lempeä maku ja monien vaivojen apu. Paremmin ei voisi kuvailla luonnon todellista...
Wild Nutrition: 10 vuotta naisterveyden asialla
Wild Nutrition juhlii tänä vuonna tuotemerkkinsä 10-vuotismerkkipäivää.
Maitohappobakteerit kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisessa
Maitohappobakteeri on elävä bakteeri, joka tuottaa maitohappoa ja kiinnittyy suoliston...
5 syytä syödä D-vitamiinia
D-vitamiini, tunnetaan myös "aurinkovitamiinina", on yksi tärkeimmistä vitamiineista, jotka tukevat...
Mitä aminohapot ovat?
Aminohapot jaetaan ei-välttämättömiin aminohappoihin ja yhdeksään välttämättömään aminohappoon, joita on saatava riittävästi...
Reishin ja pakurin hyödyt terveyden tueksi - nyt helposti ja herkullisesti!
Funktionaaliset sienten hyödyt ovat mittavat: vahvempi vastustuskyky, parempi yleiskunto ja...
Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi
Maailman terveysjärjestön eli WHO:n mukaan peräti 30 % ihmisistä kärsii raudanpuutteesta....
C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön
C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tukee sekä immuunijärjestelmämme että hermostomme...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.