Saksanpähkinöitä

Glutationia ravintolisänä

Glutationia ei ole vielä ollut laajalti saatavilla sellaisenaan ravintolisänä, eikä siitä ole hirvittävästi puhuttukaan esimerkiksi medioissa. Jonkin verran on ollut puhetta alfalipoiinihaposta ja siitä, että sen syönti lisäravinteena auttaa lisäämään glutationin tuotantoa aivoissa. Lisäksi glutationin määrää soluissa on kehotettu tehostamaan nauttimalla sen rakennusaineita, eli C-vitamiinia, seleeniä ja glutamiinia. Myös glutationia sisältäviä ruokia on suositeltu syömään, vaikkakin usein tässä yhteydessä myös muistutetaan, että mahdollisesti ruoka-aineiden sisältämän glutationin imeytyminen ei välttämättä ole riittävää tarpeeseen nähden.

Glutationin lähteinä toimivat mm. tuoreet ja pakastetut hedelmät ja vihannekset. Vihanneksista nostamisen arvoisia ovat kaalit sekä avokado. Hyviä lähteitä löytyy myös pähkinöistä, parhaimpana saksanpähkinä. Pähkinä tulee nauttia sellaisenaan, ei missään vaiheessa kuumennettuna.

Mitä glutationi sitten on?

Glutationi on aminohappojen yhdistelmä. Glutationi rakentuu glutamiinihaposta, kysteiinista ja glysiinista. Glutationi toimii sekä antioksidanttina, eli hapettumista estävänä aineena sekä kehon puhdistumisen osana. Lisäravinteena se on monipuolinen juurikin näissä kahdessa tehtävässä, eli antioksidanttina ja detoksifikaation osana ja näiden kautta se on yksi maksan suoja-aine ja toimii apuna maksan toimintahäiriöissä.

Nyt glutationista on lanseerattu ensimmäinen suomalainen glutationivalmiste! Puhdas+ Caps Glutationi on markkinoiden ensimmäinen vahva glutationivalmiste ja sen annostus onkin vain yksi kapseli päivässä. Puhdas+ Glutationi on valmistettu fermentoimalla kasveista ja se on vegekapselissa, joten tuote sopii myös kasvissyöjille. Puhdas+ ei käytä missään tuotteissaan lisäaineita, väriaineita tai muuta ylimääräistä ainesosaa. Voit lukea glutationista enemmän täältä.

 

Alunperin julkaistu 21.10.2014 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Reilua kahvia

Kookosöljy - tuo ihanan monipuolinen ”ihmerasva”

Näitä luetaan

Valitse itsellesi se sopivin maitohappobakteeri
Valitse itsellesi se sopivin maitohappobakteeri
Ecolomega – ultratuoretta ja raikasta öljyä suoraan kalasta!
Mitä seikkoja kannattaa ottaa huomioon kalaöljyvalmistetta valittaessa, ja miksi olemme täysin vakuuttuneita,...
Tarjoa lapsellesi parasta
Yhä useampi vanhempi haluaa huolehtia lapsensa hyvinvoinnista entistä puhtaammin ja luonnollisemmin.

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.