Sitruunaviipaleita valkoisella lautasella

Kiireisen eväspelastus - Ambronite

Olen aina ollut ateriankorvikkeiden fani. Mikä tahansa keittiössä hääräämistä vähentävä tekijä on hyvä juttu. Ei ruoanlaitto toki mitenkään erityisen vastenmielistä ole, haluan vain käyttää aikani mieluummin muihin asioihin, erityisesti arjessa. Pitkän kaavan mukaan kokkailu tai leipominen voi olla hyvinkin mieluisaa ajanvietettä toisinaan, ei kuitenkaan joka päivä.

Helpot ja nopeat ratkaisut vain harvemmin ovat kovinkaan ravinnepitoisia tai terveellisiä. Juuri siksi kiinnostuin Ambronitesta heti, kun ensimmäisen kerran radiossa siitä kuulin puhuttavan alkuvuodesta. Ateriankorvike, joka on oikeaa ruokaa ilman keinotekoisia maku- ym. aineita! Mahtava idea!

Suomalainen start-up Ambronite sai alkunsa Ravintolapäivässä keväällä 2013. Kun asiakkaita riitti, alkoi Ambroniten jatkokehittely, ja syksyllä 2013 Slush-tapahtumassa Ambronitea jaettiin jonottaville messuvieraille. Sana lähti liikkeelle, ja seuraavana keväänä Ambronite keräisi yhteisörahoituspalvelu Indiegogosta muutamassa viikossa yli 100 000 dollarin ennakkotilaukset. Ambronite tekikin Indiegogon kaikkien aikojen ennätyksen ruokatuotteella.

"Ambronite" -nimi tulee Kreikan mytologian sanasta "ambrosia", joka tarkoittaa jumalten ruokaa tai juomaa. Ambronitessa ei ole mitään keinotekoista, eikä mitään ylimääräistä. Suurin osa raaka-aineista on luomua, ja tuotteen koostumus on ravitsemuksellisesti täydellinen. Jopa siinä määrin, että periaatteessa yksin sillä voisi elää.

 

Muutamia kertoja olen ollut jo Ambroa tilaamassakin Jenkeistä, mutta korkeahko hinta on kuitenkin hillinnyt intoa. Harmillista on myös se, ettei tuotetta saa tilata yksittäisissä pusseissa, vaan ainoastaan isommissa erissä - vähän turhan kova investointi, mitä jos tuote onkin niin hirveän makuista, ettei sitä saa menemään alas.

Olin siis varsin innokas koekaniini Ambrolle! Erityisesti töihin eväiden valmistelu tuntuu olevan toisinaan täysin mahdoton suoritus - siispä Ambronitet kyytiin ja toimistolle. Sheikkerikin mahtuu pitkulaisen muotonsa ansiosta kätevästi läppärilaukkuun.

Ekalla maistelukerralla mokasin sekoitussuhteen niin, että laitoin aivan liian vähän vettä. Tällöin koostumus jäi niin paksuksi ja jauhoiseksi, että epäilin jo innolla alkaneen testijakson päättyvän tähän. Kannattaa siis lorottaa shakeriin vettä ihan niin paljon vain kuin mahtuu, jotta koostumuksesta tulee mahdollisimman sileä. Reipas ravistelu ja hetken seisotus ennen juomista tekee myös koostumuksesta miellyttävämmän.

 

Ambroniten maku on hyvin neutraali. Tuote maistuu enimmäkseen kauralta. Itse olin varsin iloinen, ettei Ambronite ainakaan ole makeaa! Makeat ateriankorvikkeet ja muut vastaavat valmisteet, kun nyt on vaan niin nähty jo. Muut maistelijat, joille Ambroa tarjosin, kaipasivat mausteita joukkoon. Yksi ehdotti sitruunaa, toinen mm. chiliä. Tuotteen nerokkuus piileekin nimenomaan sen loputtomissa tuunausmahdollisuuksissa! Neutraali maku mahdollistaa monenlaiset mausteet ja makuyhdistelmät, joten kyllästymisestä ei ainakaan ole vaaraa. Ambron joukkoon voikin sotkea esimerkiksi hedelmiä tai marjoja, sen voi sekoittaa veden sijaan mehuun, koostumusta pehmentämään mukaan voi blendata banaania tai avokadoa.

"Tulevaisuuden ruoaksi" tituleeratun Ambroniten tarkoitus ei kuitenkaan missään nimessä ole oikean ruoan syrjäyttäminen. Simo Suoheimo, yksi tuotteen kehittäjistä, on itsekin innokas ruoanlaittaja, ja vannoo oikean ruoan nimeen. Ambro on nimenomaan korvike, ja löytää paikkansa niistä kiireisistä hetkistä, kun lounaalle ei ehdi, kun kaipaa aamupalaksi jotain varmasti ravitsevaa jolla jaksaa pitkään, tai kuten omassa tapauksessani, niiden päivien evääksi kun ei vain yksinkertaisesti huvita alkaa väsäämään eväksiä töihin mukaan. :)

Omat Ambrosi löydät täältä!

 

Alunperin julkaistu 1.11.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

D-vitamiinista hyvinvointia henkilöstölle

Siivoa kesän ja syksyn kuonat elimistöstäsi Detox-kuurilla

Näitä luetaan

Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.