Auringonkukka sinistä  taivasta vasten

D-vitamiinista hyvinvointia henkilöstölle

Haastattelussa vakuutusyhtiö Pohjantähden tiedotus- ja henkilöstöjohtaja 
Maarit Reunanen

 

Mistä saitte idean jakaa D-vitamiinia henkilöstölle..?

Aloittaessamme D-vitamiinitarjonnan henkilöstöllemme, oli suomalaisten D-vitamiinilisän tarpeista paljon kirjoittelua mediassa. Meillä oli myös yhteys D-vitamiinimme toimittavaan Vitabalansiin. Yhtiössämme on pitkä perinne henkilöstöstä huolehtimisessa, ja D-vitamiinien tarjoaminen istui tähän ajatusmaailmaan. Työnantajana uskomme henkilöstön hyvinvoinnin olevan yhtiömme menestykselle merkityksellistä.

Kuinka pitkästä kokeilusta oli kyse ja miten se toteutettiin..? Onko käytäntö vakiintunut kokeilun jälkeen..?

D-vitamiinitarjonnasta tuli heti pysyvä tapa. Aloitimme syksyllä 2012 ja jatkamme yhä. Kaikissa toimipisteissämme on ruokailu- tai kahvittelutilassa D-vitamiinia tarjolla.


Minkälaisia tuloksia tällä saavutettiin..?

Rehellisyyden nimissä on sanottava, ettemme pysty suoraan osoittamaan terveydellisiä vaikutuksia. Osittain vaikutukset ovat varmastikin nähtävissä vasta pitkän ajan kuluttua. Välitön saavutus on toki henkilöstön tunne siitä, että näinkin heistä huolehditaan.

Minkälaista palautetta saitte henkilöstöltä..?

Asia herätti tietysti keskustelua. Useimmat pitivät sitä hyvänä, että työnantaja tarjoaa D-vitamiinit. Jotkut totesivat saavansa jo D-vitamiinilisänsä päivittäisessä monivitamiinivalmisteessaan tai muutoin. Nyt ehkä tällekin edulle on jo vähän sokeuduttu, mutta kyllä esimerkiksi pääkonttorimme ruokalan D-vitamiinijakelijalla käy monta kättä päivän aikana.

Minkälaisia muita kannustimia ja etuja terveelliseen elämäntapaan tarjoatte henkilöstölle..?

Mottonamme on vuodesta 2000 lähtien ollut "Terveenä eläkkeelle Pohjantähdestä". Tämän teeman mukaisesti kiinnitämme jatkuvasti huomiota henkilöstön fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin ja tuemme tätä monin eri tavoin. Tuorein esimerkki on lokakuun alkuun ajoittunut kevyen ruoan teemaviikko. Pääkonttorimme henkilöstöruokalassa oli tarjolla paljon vihanneksia ja hedelmiä sekä muuta kevyttä ruokaa. Annoimme vinkkejä kevyemmästä ruoasta myös konttoriväellemme, joilla on käytössään lounassetelit.

Meillä on ollut myös liikuntakisoja (esim. eniten hiihto-, pyöräily-, juoksu- tai kävelykilometrejä kerännyt palkitaan) ja kulttuurikisoja (eniten konsertti-, elokuva-, teatteri-, taidenäyttely- tms. käyntejä kerännyt palkitaan). Henkilökunnan kerhomme järjestää yhteisiä tapahtumia ja lajikokeiluja. Tarjoamme liikunta- ja kulttuuriseteleitä puolittaisella omavastuulla. Pääkonttorillamme on oma kuntosali. Olemme menneisyydessä tukeneet myös tupakoinnin lopettamista. Tarjoamme myös esim. ravintoterapeutin konsultaatiota paino- tai syömisongelmien kanssa painiville. Ja nyt ajankohtaiset influenssarokotteet. Yritämme myös aina välillä muistuttaa, että ihminen itse on viimekädessä vastuussa omasta hyvinvoinnistaan. :) Sähköisessä henkilöstöjulkaisussamme on oma vakiopalstansa hyvinvointiasioille. Kyse ei kuitenkaan liene tiedon puutteesta vaan omista valinnoista - miten hyvin esim. syömme, nukumme ja liikumme.

Satsaa sinäkin henkilöstösi hyvinvointiin ja tarjoa työntekijöillesi D-vitamiinia!

D-vitamiinien lisäksi valikoimistamme löytyy tuotteita terveellisempiin kokoustarjoiluihin, Reilusti paremmat liikelahjat sekä markkinoiden monipuolisimmat ensiapulaukut.

 

Alunperin julkaistu 17.10.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Sytytä valot aivoihin käyttämällä B12-suihketta!

Kiireisen eväspelastus - Ambronite

Näitä luetaan

5 syytä syödä D-vitamiinia
D-vitamiini, tunnetaan myös "aurinkovitamiinina", on yksi tärkeimmistä vitamiineista, jotka tukevat...
Mitä aminohapot ovat?
Aminohapot jaetaan ei-välttämättömiin aminohappoihin ja yhdeksään välttämättömään aminohappoon, joita on saatava riittävästi...
Reishin ja pakurin hyödyt terveyden tueksi - nyt helposti ja herkullisesti!
Funktionaaliset sienten hyödyt ovat mittavat: vahvempi vastustuskyky, parempi yleiskunto ja...
Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi
Maailman terveysjärjestön eli WHO:n mukaan peräti 30 % ihmisistä kärsii raudanpuutteesta....
C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön
C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tukee sekä immuunijärjestelmämme että hermostomme...
Miksi söisin Spirulinaa ja Chlorellaa?
Esimerkiksi siksi, että kyseessä on kaksi maailman eniten lehtivihreää eli klorofylliä sisältävää,...
Infektiokierre poikki ja pitkäaikaissairauksiin helpotusta Pinenalla
Tuotteen keskeisenä vaikutuksena on laaja-alainen antioksidanttinen, antiallerginen, antiviraalinen, tulehdusta vaimentava sekä verenkiertoa...
Luuliemi - Noitajuoma vai voimajuoma
Nykypäivänä ravinnoksi käytettävistä eläimistä syödään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.