Magnesium auttaa nukkumaan

Kärsitkö univaikeuksista? Syynä voi olla magnesiumin puute

Magnesium on mineraali, joka on keskeinen tekijä yli 300 kehon eri toiminnossa. Magnesiumin lähteitä ovat monet tavalliset ruoka-aineet, kuten viljat, pähkinät, kala ja tumma suklaa.

Magnesiumin saanti ravinnosta on kuitenkin vähentynyt viimeisten vuosikymmenten aikana maatalouden tehotuotannon ja maaperän köyhtymisen takia. Arvioiden mukaan jopa 75 % suomalaisista kärsii jonkinasteisesta magnesiumin vajauksesta.

Vaikka magnesiumin saanti on vähentynyt, sen tarve ei ole – päinvastoin. Magnesiumia kuluu erityisen paljon stressaavissa elämäntilanteissa, paljon liikuntaa harrastavilla ja erilaisista suoliston imeytymishäiriöistä kärsivillä, kuten keliakiaa sairastavilla.

Jos ravinnosta saatavan magnesiumin määrä laskee liian alas, jossain kohtaa tulee taitekohta, jolloin keho ei enää toimi normaalisti. Alhaisia magnesiumtasoja on mitattu esimerkiksi korkeasta verenpaineesta, luukadosta ja unettomuudesta kärsivillä.

Parempaa yöunta magnesiumilla

Uni on yksi kokonaisvaltaisimmin olotilaan vaikuttavista asioista – jokainen unettomuudesta kärsinyt tietää tämän hyvin. Unettomuus voi ilmetä nukahtamisvaikeutena tai öisenä heräilynä ja vaikeutena nukahtaa uudelleen.

Univaikeuksien taustalla voi magnesiumin puute. Vaikka magnesium auttaa solujen energian tuotannossa, sillä on myös unen laatua parantava vaikutus. Siksi magnesium kannattaa ottaa juuri iltaisin. Magnesium tukee myös stressihormoni kortisolin poistumista kehosta, joka sekin osaltaan parantaa unta.

Jos aloitat magnesiumin käytön ravintolisänä, saatat kokea sen aluksi piristävänä, kun alhaiset tasot alkavat korjaantua. Silloin kannattaa ajoittaa ottaminen aikaisempaan ajankohtaan ja siirtää iltaan, sitä mukaa kun keho tottuu ja väsyttävä vaikutus tulee esiin.

Magnesiumin käyttö ravintolisänä on turvallista. Liian suuri määrä ilmenee vatsan löysyytenä ja silloin on hyvä pienentää annosta. Magnesiumille ei ole asetettu turvallista päiväsaannin ylärajaa, koska se ei aiheuta suurillakaan annoksilla vatsan löysyyttä vaarallisempia oireita. Magnesium kannattaa ottaa aina aterian yhteydessä.

Puhdas+ Quattro Magnesium on markkinoiden monipuolisin

Suomessa valmistetut Puhdas+ Quattro Magnesium -kapselit ja -jauhe ovat markkinoiden monipuolisimmat ja tehokkaimmat magnesiumvalmisteet, koska ne sisältävät optimaalisen yhdistelmän neljää eri magnesiumin muotoa.

Puhdas+ Quattro magnesium kapselit sisältävät:

  • Magnesiumtauraattia: magnesium on sitoutunut tauriini-aminohappoon. Tauriinista tiedetään olevan hyötyä maksalle ja hermostolle. Tauraatti on erityisen hellä vatsalle.
  • Magnesiummalaattia: malaatti on treonaatin lisäksi ainoa magnesiumin muoto, jolla moni kokee olevan pientä piristävää vaikutusta. Jos olet erittäin herkkä, tämän muodon käyttäminen voi olla parempi aamulla tai viimeistään iltapäivällä.
  • Magnesiumsitraattia: yleisesti käytetty magnesiumin muoto, joka toimii suurimmalla osalla ihmisistä. Hyvin imeytyvä magnesiumin muoto.
  • Magnesiumhydroksidi: merivedestä eristetty, luonnollinen magnesiumin muoto

Puhdas+ Quattro magnesiumjauhe sisältää:

  • Magnesiummalaattia: malaatti on magnesiumin muoto, jolla monet ovat kokeneet olevan pientä piristävää vaikutusta. Jos olet erittäin herkkä, tämän ottaminen voi olla parempi aamulla tai päivällä kuin ennen nukkumaanmenoa.
  • Magnesiumtauraattia: magnesium on sitoutunut tauriini-aminohappoon. Tauriinista tiedetään olevan hyötyä maksalle ja hermostolle. Tauraatti on erityisen hellä vatsalle.
  • Magnesiumglukonaattia: Magnesium on liitetty glukoosiin ja on hyvin imeytyvä muoto.
  • Magnesium bisglysinaattia: Bisglysinaatissa magnesium on sitoutunut aminohappo glysiiniin. Glysiiniä on esimerkiksi ruhon kaikissa niissä osissa, joita nykyään heitetään pois, kuten luissa, nivelissä, nahkoissa ja sisäelimissä. Erityisen hyödyllinen urheilijoille. Auttaa nukahtamaan.

Kotimainen Puhdas+ on tuotesarja, jonka tuotteet valmistetaan kokonaan ilman lisäaineita. Magnesium on aina sitoutuneena johonkin kuljetinaineeseen, kuten aminohappoon, mutta nämä eivät ole lisäaineita.

Puhdas+ uutuustuotteet: Guattro Magnesiumit (jauhe ja kapseli)

Onko vastustuskykysi koetuksella?

Kollageeni kuuluu Anne Kukkohovin kauneusrutiineihin

Näitä luetaan

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Black Stuff – ravintolisien uusi musta
Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...
Echinasan valmistetaan Suomessa viljellyistä punahatuista
Echinasan on Suomen puhtaassa luonnossa viljellyistä punahatuista valmistettu punahattu-uute,...
Onko verenpaineesi koholla?
Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tutkimusten mukaan erityisen...
Fermentoitu puolukkamehu tukee tutkitusti suun terveyttä
Kotimaisilla marjoilla tiedetään olevan paljon hyviä ominaisuuksia, ja niiden terveysvaikutuksia on tutkittu...
Aloittelevan vitamiininkäyttäjän muistilista: tärkeimmät ravintolisät hyvinvointisi tueksi
Ravintolisäviidakossa seikkaillessa voi mennä helposti pää pyörälle. Valikoiman laajuus yllättää joskus jopa...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.