Magnesium auttaa nukkumaan

Kärsitkö univaikeuksista? Syynä voi olla magnesiumin puute

Magnesium on mineraali, joka on keskeinen tekijä yli 300 kehon eri toiminnossa. Magnesiumin lähteitä ovat monet tavalliset ruoka-aineet, kuten viljat, pähkinät, kala ja tumma suklaa.

Magnesiumin saanti ravinnosta on kuitenkin vähentynyt viimeisten vuosikymmenten aikana maatalouden tehotuotannon ja maaperän köyhtymisen takia. Arvioiden mukaan jopa 75 % suomalaisista kärsii jonkinasteisesta magnesiumin vajauksesta.

Vaikka magnesiumin saanti on vähentynyt, sen tarve ei ole – päinvastoin. Magnesiumia kuluu erityisen paljon stressaavissa elämäntilanteissa, paljon liikuntaa harrastavilla ja erilaisista suoliston imeytymishäiriöistä kärsivillä, kuten keliakiaa sairastavilla.

Jos ravinnosta saatavan magnesiumin määrä laskee liian alas, jossain kohtaa tulee taitekohta, jolloin keho ei enää toimi normaalisti. Alhaisia magnesiumtasoja on mitattu esimerkiksi korkeasta verenpaineesta, luukadosta ja unettomuudesta kärsivillä.

Parempaa yöunta magnesiumilla

Uni on yksi kokonaisvaltaisimmin olotilaan vaikuttavista asioista – jokainen unettomuudesta kärsinyt tietää tämän hyvin. Unettomuus voi ilmetä nukahtamisvaikeutena tai öisenä heräilynä ja vaikeutena nukahtaa uudelleen.

Univaikeuksien taustalla voi magnesiumin puute. Vaikka magnesium auttaa solujen energian tuotannossa, sillä on myös unen laatua parantava vaikutus. Siksi magnesium kannattaa ottaa juuri iltaisin. Magnesium tukee myös stressihormoni kortisolin poistumista kehosta, joka sekin osaltaan parantaa unta.

Jos aloitat magnesiumin käytön ravintolisänä, saatat kokea sen aluksi piristävänä, kun alhaiset tasot alkavat korjaantua. Silloin kannattaa ajoittaa ottaminen aikaisempaan ajankohtaan ja siirtää iltaan, sitä mukaa kun keho tottuu ja väsyttävä vaikutus tulee esiin.

Magnesiumin käyttö ravintolisänä on turvallista. Liian suuri määrä ilmenee vatsan löysyytenä ja silloin on hyvä pienentää annosta. Magnesiumille ei ole asetettu turvallista päiväsaannin ylärajaa, koska se ei aiheuta suurillakaan annoksilla vatsan löysyyttä vaarallisempia oireita. Magnesium kannattaa ottaa aina aterian yhteydessä.

Puhdas+ Quattro Magnesium on markkinoiden monipuolisin

Suomessa valmistetut Puhdas+ Quattro Magnesium -kapselit ja -jauhe ovat markkinoiden monipuolisimmat ja tehokkaimmat magnesiumvalmisteet, koska ne sisältävät optimaalisen yhdistelmän neljää eri magnesiumin muotoa.

Puhdas+ Quattro magnesium kapselit sisältävät:

  • Magnesiumtauraattia: magnesium on sitoutunut tauriini-aminohappoon. Tauriinista tiedetään olevan hyötyä maksalle ja hermostolle. Tauraatti on erityisen hellä vatsalle.
  • Magnesiummalaattia: malaatti on treonaatin lisäksi ainoa magnesiumin muoto, jolla moni kokee olevan pientä piristävää vaikutusta. Jos olet erittäin herkkä, tämän muodon käyttäminen voi olla parempi aamulla tai viimeistään iltapäivällä.
  • Magnesiumsitraattia: yleisesti käytetty magnesiumin muoto, joka toimii suurimmalla osalla ihmisistä. Hyvin imeytyvä magnesiumin muoto.
  • Magnesiumhydroksidi: merivedestä eristetty, luonnollinen magnesiumin muoto

Puhdas+ Quattro magnesiumjauhe sisältää:

  • Magnesiummalaattia: malaatti on magnesiumin muoto, jolla monet ovat kokeneet olevan pientä piristävää vaikutusta. Jos olet erittäin herkkä, tämän ottaminen voi olla parempi aamulla tai päivällä kuin ennen nukkumaanmenoa.
  • Magnesiumtauraattia: magnesium on sitoutunut tauriini-aminohappoon. Tauriinista tiedetään olevan hyötyä maksalle ja hermostolle. Tauraatti on erityisen hellä vatsalle.
  • Magnesiumglukonaattia: Magnesium on liitetty glukoosiin ja on hyvin imeytyvä muoto.
  • Magnesium bisglysinaattia: Bisglysinaatissa magnesium on sitoutunut aminohappo glysiiniin. Glysiiniä on esimerkiksi ruhon kaikissa niissä osissa, joita nykyään heitetään pois, kuten luissa, nivelissä, nahkoissa ja sisäelimissä. Erityisen hyödyllinen urheilijoille. Auttaa nukahtamaan.

Kotimainen Puhdas+ on tuotesarja, jonka tuotteet valmistetaan kokonaan ilman lisäaineita. Magnesium on aina sitoutuneena johonkin kuljetinaineeseen, kuten aminohappoon, mutta nämä eivät ole lisäaineita.

Puhdas+ uutuustuotteet: Guattro Magnesiumit (jauhe ja kapseli)

Edellinen artikkeli

Onko vastustuskykysi koetuksella?

Seuraava artikkeli

Kollageeni kuuluu Anne Kukkohovin kauneusrutiineihin

Näitä luetaan

Celsius täydentää energistä elämäntyyliä täydellisesti
Celsius -energiajuomat on kehitelty kaikille, jotka nauttivat terveestä ja aktiivisesta elämäntyylistä.
Täysin uniikki Nokkos Kombucha valloittaa maistajansa
Aika ennen Nokkos Kombuchaa oli sekin hyvää aikaa. Suklaamaakari-Sampsa rakensi suklaatehtaita kuin...
Kauraverso on Vuoden 2022 Rohdoskasvi
Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on valinnut perinteisenä luonnonlääkkeenä tunnetun kauraverson Vuoden 2022 Rohdoskasviksi....
Kotimaiset Express Diet -tuotteet moderneissa paastoissa
Erilaiset paastot ovat nousseet rakettimaisesti suosioon terveystietoisten kuluttajien keskuudessa. Näillä tarkoitetaan perinteisiä...
Vida NAC + seleeni vahvistaa immuniteettia
N-asetyylikysteiini+seleeni -tuote valittiin terveystuotealan vuoden 2022 Terveystuotteeksi, eikä syyttä. N-asetyylikysteiini on ravinnosta...
Hyvää sydämelle — hyvää koko keholle
Sydänviikkoa kannattaa viettää joka ikinen viikko: sinä ja sydämesi olette taatusti kaiken...
Vahva ja suomalainen Pinena-männynkuoriuutetabletti
Ravintorengas Oy on monelle tuttu terveysalan yritys, jonka Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu...
Nordaid – innovatiivisia, tehokkaita ja laadukkaita vitamiinisuihkeita
Nordaid on Tallinnassa toimiva ravintolisävalmistaja, joka valmistaa korkealaatuisia vitamiineja, kivennäisaineita ja probiootteja....
Vogel-valmisteita eläinten hyvinvoinnin tueksi
Myös eläinten hyvinvoinnin tukemiseksi on olemassa erilaisia ravintolisiä ja rohdosvalmisteita. Esimerkiksi mietoja...
Nauti yrttisi fermentoituna
Terranova on tuonut ravintolisähyllyihin fermentoitujen yrttien valikoiman: kurkuman, inkiväärin, ashwagandhan ja mustan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.