KÄÄPÄ Health -tuotesarjan viisi sienituotetta metsäistä taustaa vasten

KÄÄPÄ Mushrooms – suositut sienituotteet terveyden tueksi

KÄÄPÄ Biotech on erikoistunut sienitieteellisten sovellusten tutkimukseen, kehittämiseen ja kaupallistamiseen. Vain muutamassa vuodessa yritys on kasvanut Euroopan suurimmaksi ravintolisissä käytettävien sienten tuottajaksi, jonka tuotteita myydään Pohjois-Amerikan, Euroopan, Aasian ja Venäjän markkinoilla. KÄÄPÄ Biotech pyrkii muuttamaan esimerkillään toimialaa kohti vastuullisempia, kestävämpiä, läpinäkyvämpiä ja luotettavampia toimintatapoja.

Yrityksen KÄÄPÄ Mushrooms -tuotevalikoimaan kuuluvat pakurikääpä (Inonotus obliquus), lakkakääpä (Ganoderma lucidum), siitake (Lentinula edodes), siiliorakas (Hericium erinaceus) ja koppelokääpä (Grifola frondosa). KÄÄPÄ haluaa tuoda markkinoille lisää tietoisuutta sienten hyödyllisistä yhdisteistä ja niiden vaikutuksista terveyden tukemisessa.

Uusin teknologia mukana tuotekehityksessä

KÄÄPÄ Biotech on ensimmäinen yritys sienituotetoimialalla, joka käyttää sienien uuttamiseen ultraäänen hyödyntämiseen pohjautuvaa (UAE) teknologiaa. UAE teknologiaa käytetään sienten solujen kitiiniseinien murtamiseen, jotta vaikuttavat yhdisteet saadaan biologisesti hyödynnettävään muotoon. Ilman uuttamisprosessia monet sienten sisältämistä yhdisteistä jäisivät hyödyntämättä ruoansulatuskanavassa, ja ne kulkeutuisivat suoliston läpi koskemattomina.

“Olemme optimoineet uuttamismenetelmämme toimialan johtavien sienituotteiden kehittämiseen. Tuotteemme ovat tulosta vuosien tutkimus- ja kehitystyöstä. Uutteemme ovat yhdistepitoisuuksiltaan voimakkaita ja niissä on laaja valikoima erilaisia vaikuttavia yhdisteitä”, Eric Puro, KÄÄPÄ Biotechin toimitusjohtaja kertoo.

KÄÄPÄ Health – hyvinvointia sienistä

TASAPAINOA! – Pakurikääpä on yksi Pohjolan vahvimmista sienistä. Pakurilla on pitkä perinne kansanlääkinnässä sen korkeiden antioksidanttipitoisuuksien takia. Sen on havaittu edistävän suoliston mikrobitasapainoa sekä ehkäisevän oksidatiivisia DNA- ja RNA-vaurioita.

RAUHAA! – Lakkakäävän rauhoittavat vaikutukset ovat laajasti tunnetut. Tätä sientä on käytetty Kiinassa jo satojen vuosien ajan rauhattomuuden, unettomuuden ja sydämentykytyksen hoitoon. Tuoreissa tieteellisissä tutkimuksissa lakkakäävän on havaittu pidentävän unen kestoa sekä NREM-unta, jonka aikana ei esiinny nopeita silmänliikkeitä.

EI-FLUNSSALLE! – Siitake tunnetaan parhaiten sen kulinaarisista ominaisuuksista, mutta se on myös loistava rohdossieni. Sillä on immuniteettia tukevia, tulehdusta vähentäviä ja kolesteroliarvoja laskevia vaikutuksia.

FOKUSTA! – Siiliorakas on parasta ruokaa aivoille. Sen sisältämillä vaikuttavilla yhdisteillä on havaittu olevan aivojen hermoston kehitystä tukevia vaikutuksia sen neurotrofisten tekijöiden ansiosta.

VASTUSTUSKYKYÄ! – Koppelokääpä on sekä herkullinen että funktionaalinen sieni. Se tunnetaan yhtenä korkeimpia glutationipitoisuuksia sisältävistä sienistä. Glutationi on elimistöllemme tärkeä antioksidantti. Koppelokääpä sisältää myös beetaglukaania, jolla on immuniteettia ja suoliston mikrobitasapainoa edistäviä vaikutuksia.

Sienet osaksi päivärutiineja

Eric Puro hyödyntää sieniä aktiivisesti omassa elämässään, eikä jätä käyttämättä yhtään tilaisuutta kertoa niiden upeista vaikutuksista sienistä kiinnostuneille.

”Aamu on päivämme tärkein hetki, ja se määrittelee monesti koko päivän fiiliksen. Pakurikääpä sopii erinomaisesti heti ensimmäiseksi aamulla pehmentämään kahvia. Siiliorakas on oivallinen käytettäväksi juuri ennen tärkeää esiintymistä, palaveria tai muuta keskittymistä vaativaa tilannetta. Kylmään vuodenaikaan käytän siitaketta, joka on adaptogeeninen sieni ja jolla on pitkä perinne itämaisessa lääkinnässä ja terveyden tukemisessa. Toinen mahtava adaptogeeninen sieni, joka sopii erinomaisesti käytettäväksi flunssa-aikaan on koppelokääpä. Hektinen elämä vaatii välillä apua rauhoittumista varten iltaisin. Sekoitan silloin lakkakääpää kuumaan kaakaon tai teen joukkoon ja nautin juoman muutama tunti ennen nukkumaan menoa,” Eric Puro kertoo.

”Olemme tulleet pitkälle yrityksen alkuvaiheesta. Matka, joka alkoi Karjalohjan metsistä, on johdattanut meidät mukaan uskomattomiin projekteihin. Startupimme on kasvanut nopeasti yli 20 työntekijän kasvuyritykseksi, jolla on vahvaa tieteellistä taustaa ja liiketoiminnan osaamista. Työllämme haluamme edistämää ihmisten ja ympäristön hyvinvointia”, Puro kiteyttää.

Tähän liittyvät tuotteet:

Puhdas+ – puhdasta suomalaista hyvinvointia ja kauneutta

Voi hyvin Vitabalans-ravintolisillä!

Näitä luetaan

Mitä hyötyä on kalaöljystä?
Miten valita paras kalaöljy? Löytääksesi parhaan mahdollisen kalaöljyn, kannattaa kiinnittää huomiota alla...
Nauti keväästä - hengitä helpommin
Kevään siitepölykausi on alkanut harvinaisen aikaisin, sillä pähkinä ja leppä ovat...
Siitepölyallergia hävisi Karin Havupuu-uutejuomalle
Hannelea lapsesta asti vaivannut siitepölyallergia on ollut oireeton jo viisi vuotta....
Laktoferriinilisästä apua mataliin ferritiiniarvoihin
Laktoferriini on maidon luonnollinen ainesosa, joka eristetään maidosta erityisen erotusteknologian avulla....
hey'mo tekee hyvinvoinnista herkullista!

hey'Mo on tuoteperhe vitamiinivalmisteita, joiden nauttiminen saa hymyn huulille. Nimi hey'Mo on...

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.