KÄÄPÄ Health -tuotesarjan viisi sienituotetta metsäistä taustaa vasten

KÄÄPÄ Health – suositut sienituotteet terveyden tueksi

KÄÄPÄ Biotech on erikoistunut sienitieteellisten sovellusten tutkimukseen, kehittämiseen ja kaupallistamiseen. Vain muutamassa vuodessa yritys on kasvanut Euroopan suurimmaksi ravintolisissä käytettävien sienten tuottajaksi, jonka tuotteita myydään Pohjois-Amerikan, Euroopan, Aasian ja Venäjän markkinoilla. KÄÄPÄ Biotech pyrkii muuttamaan esimerkillään toimialaa kohti vastuullisempia, kestävämpiä, läpinäkyvämpiä ja luotettavampia toimintatapoja.

Yrityksen KÄÄPÄ Health -tuotevalikoimaan kuuluvat pakurikääpä (Inonotus obliquus), lakkakääpä (Ganoderma lucidum), siitake (Lentinula edodes), siiliorakas (Hericium erinaceus) ja koppelokääpä (Grifola frondosa). KÄÄPÄ haluaa tuoda markkinoille lisää tietoisuutta sienten hyödyllisistä yhdisteistä ja niiden vaikutuksista terveyden tukemisessa.

Uusin teknologia mukana tuotekehityksessä

KÄÄPÄ Biotech on ensimmäinen yritys sienituotetoimialalla, joka käyttää sienien uuttamiseen ultraäänen hyödyntämiseen pohjautuvaa (UAE) teknologiaa. UAE teknologiaa käytetään sienten solujen kitiiniseinien murtamiseen, jotta vaikuttavat yhdisteet saadaan biologisesti hyödynnettävään muotoon. Ilman uuttamisprosessia monet sienten sisältämistä yhdisteistä jäisivät hyödyntämättä ruoansulatuskanavassa, ja ne kulkeutuisivat suoliston läpi koskemattomina.

“Olemme optimoineet uuttamismenetelmämme toimialan johtavien sienituotteiden kehittämiseen. Tuotteemme ovat tulosta vuosien tutkimus- ja kehitystyöstä. Uutteemme ovat yhdistepitoisuuksiltaan voimakkaita ja niissä on laaja valikoima erilaisia vaikuttavia yhdisteitä”, Eric Puro, KÄÄPÄ Biotechin toimitusjohtaja kertoo.

KÄÄPÄ Health – hyvinvointia sienistä

TASAPAINOA! – Pakurikääpä on yksi Pohjolan vahvimmista sienistä. Pakurilla on pitkä perinne kansanlääkinnässä sen korkeiden antioksidanttipitoisuuksien takia. Sen on havaittu edistävän suoliston mikrobitasapainoa sekä ehkäisevän oksidatiivisia DNA- ja RNA-vaurioita.

RAUHAA! – Lakkakäävän rauhoittavat vaikutukset ovat laajasti tunnetut. Tätä sientä on käytetty Kiinassa jo satojen vuosien ajan rauhattomuuden, unettomuuden ja sydämentykytyksen hoitoon. Tuoreissa tieteellisissä tutkimuksissa lakkakäävän on havaittu pidentävän unen kestoa sekä NREM-unta, jonka aikana ei esiinny nopeita silmänliikkeitä.

EI-FLUNSSALLE! – Siitake tunnetaan parhaiten sen kulinaarisista ominaisuuksista, mutta se on myös loistava rohdossieni. Sillä on immuniteettia tukevia, tulehdusta vähentäviä ja kolesteroliarvoja laskevia vaikutuksia.

FOKUSTA! – Siiliorakas on parasta ruokaa aivoille. Sen sisältämillä vaikuttavilla yhdisteillä on havaittu olevan aivojen hermoston kehitystä tukevia vaikutuksia sen neurotrofisten tekijöiden ansiosta.

VASTUSTUSKYKYÄ! – Koppelokääpä on sekä herkullinen että funktionaalinen sieni. Se tunnetaan yhtenä korkeimpia glutationipitoisuuksia sisältävistä sienistä. Glutationi on elimistöllemme tärkeä antioksidantti. Koppelokääpä sisältää myös beetaglukaania, jolla on immuniteettia ja suoliston mikrobitasapainoa edistäviä vaikutuksia.

Sienet osaksi päivärutiineja

Eric Puro hyödyntää sieniä aktiivisesti omassa elämässään, eikä jätä käyttämättä yhtään tilaisuutta kertoa niiden upeista vaikutuksista sienistä kiinnostuneille.

”Aamu on päivämme tärkein hetki, ja se määrittelee monesti koko päivän fiiliksen. Pakurikääpä sopii erinomaisesti heti ensimmäiseksi aamulla pehmentämään kahvia. Siiliorakas on oivallinen käytettäväksi juuri ennen tärkeää esiintymistä, palaveria tai muuta keskittymistä vaativaa tilannetta. Kylmään vuodenaikaan käytän siitaketta, joka on adaptogeeninen sieni ja jolla on pitkä perinne itämaisessa lääkinnässä ja terveyden tukemisessa. Toinen mahtava adaptogeeninen sieni, joka sopii erinomaisesti käytettäväksi flunssa-aikaan on koppelokääpä. Hektinen elämä vaatii välillä apua rauhoittumista varten iltaisin. Sekoitan silloin lakkakääpää kuumaan kaakaon tai teen joukkoon ja nautin juoman muutama tunti ennen nukkumaan menoa,” Eric Puro kertoo.

”Olemme tulleet pitkälle yrityksen alkuvaiheesta. Matka, joka alkoi Karjalohjan metsistä, on johdattanut meidät mukaan uskomattomiin projekteihin. Startupimme on kasvanut nopeasti yli 20 työntekijän kasvuyritykseksi, jolla on vahvaa tieteellistä taustaa ja liiketoiminnan osaamista. Työllämme haluamme edistämää ihmisten ja ympäristön hyvinvointia”, Puro kiteyttää.

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Puhdas+ – puhdasta suomalaista hyvinvointia ja kauneutta

Seuraava artikkeli

Voi hyvin Vitabalans-ravintolisillä!

Näitä luetaan

Kotimaiset Express Diet -tuotteet moderneissa paastoissa
Erilaiset paastot ovat nousseet rakettimaisesti suosioon terveystietoisten kuluttajien keskuudessa. Näillä tarkoitetaan perinteisiä...
Vida NAC + seleeni vahvistaa immuniteettia
N-asetyylikysteiini+seleeni -tuote valittiin terveystuotealan vuoden 2022 Terveystuotteeksi, eikä syyttä. N-asetyylikysteiini on ravinnosta...
Hyvää sydämelle — hyvää koko keholle
Sydänviikkoa kannattaa viettää joka ikinen viikko: sinä ja sydämesi olette taatusti kaiken...
Vahva ja suomalainen Pinena-männynkuoriuutetabletti
Ravintorengas Oy on monelle tuttu terveysalan yritys, jonka Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu...
Nordaid – innovatiivisia, tehokkaita ja laadukkaita vitamiinisuihkeita
Nordaid on Tallinnassa toimiva ravintolisävalmistaja, joka valmistaa korkealaatuisia vitamiineja, kivennäisaineita ja probiootteja....
Vogel-valmisteita eläinten hyvinvoinnin tueksi
Myös eläinten hyvinvoinnin tukemiseksi on olemassa erilaisia ravintolisiä ja rohdosvalmisteita. Esimerkiksi mietoja...
Nauti yrttisi fermentoituna
Terranova on tuonut ravintolisähyllyihin fermentoitujen yrttien valikoiman: kurkuman, inkiväärin, ashwagandhan ja mustan...
Terveyskaista auttaa sinua pitämään itsestäsi huolta
Jo vuodesta 2007 terveystuotealalla toiminut Terveyskaista on alusta alkaen halunnut olla tukemassa...
Väsyttääkö valvominen?
Yleisimpiin unihäiriöiden aiheuttajiin lukeutuu hektisestä elämäntilanteesta johtuva stressi, jännitys ja levottomuus, jotka...
Rauhoita stressin tunne
Harmonia KSM66® on täyden spektrin ashwagandha-juuriuute, joka auttaa edistämään stressinsietokykyä hillitsemällä kortisolin...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.