Vegaaninen ja gluteeniton puolukkajuustokakku

Vegaaninen ja gluteeniton puolukkajuustokakku

Heli Koskinen

Vegaaninen juustokakku onnistuu helposti soijasta tehdyllä vispikermalla ja kaurasta tehdyllä levitteellä. Tämä juustokakku sai jouluisen makunsa tattaripiparkakuista sekä puolukoista, joita on käytetty ohjeessa monissa eri muodoissa.

Jos haluat oikaista, voit käyttää kakun pohjassa Organic Healthin vegaanisia tattaripiparkakkuja, jotka ovat myös gluteenittomia. Jos taas tekee mieli tehdä alusta asti kaikki itse, tässä hyväksi testattu resepti vegaanisiin ja gluteenittomiin tattaripiparkakkuihin. Lisäsin pohjaan vielä kuitua ja hyviä omega-3-rasvahappoja sisältävää Valo 24h paahdettu rouhittu pellavansiemen + puolukkaa nostamaan kakun ravintoarvoja. Pohjan päälle ripotellut Biokian kuivatut puolukat tuovat kirpeää suutuntumaa muuten pehmeän makuiseen kakkuun.

Vegaanisen juustokakun voi hyydyttää ilman liivatetta agar agarin tai Dr. Oetkerin vegegelin avulla. Testasin tässä reseptissä vegegeliä, joka oli helppo käyttää ja hyydytti kakun hyvin. Lue lisää vegegelin käytöstä Dr. Oetkerin sivuilta.

Vinkki! tässä reseptissä käytetty intiaanisokeri muuttaa juustomassan väriä hiukan tummemmaksi. Jos haluat, että täytteessä säilyy heleän vaaleanpunainen väri, käytä makeuttamiseen tavallista valkoista sokeria.

Kokeile kakun koristeluun superterveellistä Biokian puolukkajauhetta, Biokian valkosuklaamustikoita tai vaikkapa suosikkiraakasuklaatasi rouhittuna.

Ainesosat

Pohja:
  • 200 g tattaripiparkakkuja
  • 75 g Sunnuntai laktoositon leivontamargariinia
  • 3 rkl Valo 24h luomu paahdettu pellavansiemen + puolukkaa
  • 3 rkl Biokia kuivattu puolukka
Täyte
  • 2 dl Alpro soijapohjainen vispi -valmistetta
  • 300 g Oatly påMackan maustamatonta kauralevitettä
  • 2 rkl sitruunamehu
  • 1 dl puolukkapyreetä (n. 200 g marjoja)
  • 2 dl intiaanisokeria
  • 1 tlk (400 ml) jääkaappikylmää kookosmaitoa
  • 3 Dr. Oetker vegegel -gelatiinipussia

Koristeluun:
  • Biokia puolukkajauhe

Valmistusohjeet
  1. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 20 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat leivontamargariinilla.
  2. Sulata leivontamargariini ja hienonna piparkakut monitoimikoneessa. Sekoita piparkakut ja pellavarouhe ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Painele keksiseos vuoan pohjalle, ripottele pohjan päälle Biokian kuivattuja puolukoita ja laita vuoka jääkaappiin.
  3. Vatkaa soijavispi kuohkeaksi ja siirrä sivuun odottamaan.
  4. Vatkaa kauralevite tasaiseksi ja lisää joukkoon sitruunamehu.
  5. Soseuta puolukat kattilassa ja lisää joukkoon sokeri. Lusikoi jääkaappikylmän kookosmaidon kiinteä osa kattilaan niin, että nestettä on kattilassa 3 desilitraa. Sekoita seos tasaiseksi. Lisää joukkoon 3 pussia vegegeliä ja kuumenna samalla kierrevatkaimella sekoittaen, kunnes neste kirkastuu.
  6. Sekoita puolukka-kookosseos suoraan kauralevitteeseen koko ajan vatkaten. Jäähtyessään seos hyytyy nopeasti, joten toimi ripeästi. Kääntele lopuksi soijavispi täytteen joukkoon ja kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.
  7. Siivilöi kakun päälle puolukkajauhetta ja koristele esimerkiksi valkosuklaamustikoilla tai raakasuklaalla.

Edellinen artikkeli

Vegaaninen ja gluteeniton taatelikakku kvinoasta

Seuraava artikkeli

Maukkaimmat vegaaniset ja gluteenittomat joululeivonnaiset

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: