Vegaaniset ja gluteenittomat tattaripiparkakut

Vegaaniset ja gluteenittomat tattaripiparkakut

Vegaaniset piparkakut eivät häviä maussa perinteisille piparkakuille, ja näistä herkullisista pipareista voivat nauttia erityisruokavalioitakin noudattavat. 

Vegaanisiksi piparkakut muuntuvat jättämällä kananmunan pois ja vaihtamalla voin vegaaniseen margariiniin. Vehnäjauhojen sijaan nämä piparkakut on leivottu Foodinin tattarijauhoilla ja Foodinin mantelijauhoilla, joten ne ovat myös gluteenittomia. Tattarijauhot ja mantelijauhot toimivat piparkakuissa yllättävän hyvin ja tuovat pipareihin uutta mehevyyttä ja särmää. 

Piparkakkujen makeuttamiseksi on käytetty siirapin lisäksi Masajon intiaanisokeria, joka on käsittelemätöntä, ravintorikasta ja aromikasta täysruokosokeria. Myös kookossokeri toimisi näissä herkuissa hyvin!

Ainesosat

(n. 3 pellillistä)

  • 150 g vegaanista margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon margariini)
  • 1,5 dl intiaanisokeria tai kookossokeria
  • 1 dl siirappia
  • 3 rkl piparkakkumaustetta
  • 3 ½ dl mantelijauhoja
  • 4 dl tattarijauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 ¼ tl suolaa
(+ valmista tomusokerikuorrutetta koristeluun)

Valmistusohjeet
  1. Kiehauta kattilassa margariini, sokeri, siirappi ja piparkakkumauste.
  2. Yhdistä toisessa kulhossa mantelijauho, tattarijauho, perunajauho, leivinjauhe ja suola ja sekoita margariini-sokeriseokseen. Laita taikina peitettynä jääkaappiin ja anna kovettua seuraavaan päivään.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Kauli taikina ohueksi levyksi tattarijauhojen avulla. Taikina on löysempää kuin tavallinen piparkakkutaikina ja tarttuu herkästi kaulimeen, joten jauhoja voi käyttää reilummin apuna kaulitsemisessa.
  5. Ota taikinasta muoteilla piparkakkuja ja siirrä leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  6. Paista piparkakkuja uunissa noin 7 minuuttia, jolloin piparkakut jäävät hivenen pehmeiksi.
  7. Anna pipareiden jäähtyä ja koristele halutessasi tomusokerikuorrutteella.

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Vegaaniset mustikka-banaanibrowniet

Seuraava artikkeli

Vegaaninen ja gluteeniton taatelikakku kvinoasta

Näitä luetaan

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.