Soijarouheesta syntyy helppo ja nopea bolognese-kastike

Helppoa ja hyvää ruokaa soijarouheesta: herkullinen soijarouhe-bolognese

Soijarouhe on kätevä soijavalmiste, joka sopii mainiosti kasvis- ja vegaaniruokavalioon. Soijapapu sisältää proteiinia sadassa grammassa huimat 50,3 g, joten sillä tyydyttää helposti päivittäisen proteiinitarpeen. Kokeile tätä helppoa ja nopeaa soijarouhereseptiä!

Äärettömän helppo ja nopea bolognese-kastike tummasta soijarouheesta

Idea nopeasti valmistuvasta, kasvisruokailijalle ja vegaanille sopivasta bolognese-kastikkeeseesta lähti tarpeesta tehdä täyttävää ja vain muutamasta raaka-aineesta syntyvää arkiruokaa keskellä viikkoa. Simppelit, nopeat ja terveelliset ruoat ovat avainasemassa silloin, kun elämässä on meneillään hektisempi ajanjakso, kuten kuuluisat ruuhkavuodet tai esimerkiksi opiskelun ja työelämän yhdistäminen. 

Tarvitset:

Toimi näin:

  1. Pilko sipulit ja kuullota ne paistinpannulla runsaassa oliiviöljyssä.
  2. Keitä tummaa soijarouhetta muutama minuutti (kasvisliemikuutiolla maustetussa) vedessä kattilassa.
  3. Lisää joukkoon kuullotetut sipulit, tomaattikastike, vesi ja puristetut valkosipulinkynnet (sekä silputtu basilika), ja anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen 10–15 min.
  4. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla tai Herbamare Spicy Luomu -yrttisuolalla ja esim. paprikajauheella ja mustapippurilla makusi mukaan!

Soijarouheesta valmistetun bolognese-kastikkeen kaveriksi sopii mainiosti perinteinen spagetti tai muu pasta.

Soyappetitin valikoimasta löydät esim. soijasuikaleet sekä vaalean että tumman soijarouheen

Soyappetitin valikoimasta löydät esim. vaalean ja tumman soijarouheen sekä suositut soijasuikaleet.

Jos innoistuit soijarouhereseptistä, katso myös tämä resepti: Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista

Fun fact: Tiesitkö, että sipuli sisältää kversetiiniä, joka on tehokas antioksidantti ja luonnon oma "antihistamiini"?

Sipuli kuuluu ruoanlaittoon makusyistä, mutta sillä on myös terveyttä edistäviä vaikutuksia. Muun muassa sipulit, etenkin punasipuli, omenan kuori, kapris, sitrushedelmät, tomaatti, kvinoa ja parsakaali sisältävät kversetiiniä. Kversetiini on flavonoideihin kuuluva antioksidantti, joka suojelee soluja oksidatiiviselta stressiltä eli hapettumiselta. Lisäksi kversetiini toimii antihistamiinin tavoin vähentämällä elimistön omaa histamiinin eritystä. Toisin sanoen se hillitsee tulehdusta ja allergista reaktiota.

Tähän liittyvät tuotteet:

Ketogeeninen bostonpulla

Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista

Näitä luetaan

Joulupavlova

Karpaloita ja marenkia!

Nautinnollinen kuplatee – trendijuoma, joka virkistää ja tukee ruoansulatusta

Kuplatee – helmeilevä, värikäs juoma, joka on valloittanut sosiaalisen median ja kahvilalistat ympäri maailmaa. Mutta mitä...

Helppo ja nopea gluteeniton omenapiirakka

Kauppiaan resepti helppoon, nopeaan ja gluteenittomaan omenapiirakkaan.

Muhkean mehevät, maidottomat ja vegaaniset jäätelökeksit

Ihanat jäätelökeksit sopivat maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Voit myös valmistaa pelkkää cashewjäätelöä ja tarjota sen sellaisenaan. Valmistukseen...

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat munkit ja tippaleivät valmistuvat gluteenittomien jauhojen...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta

Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia proteiinipitoisia kasvisruokia. Tiesitkö, että...

Gluteenittomat munkit

Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne maistuvat taatusti yhtä maukkailta...

Gluteenittomat tippaleivät

Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.

Ruokosokerista tehty sima

Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea helppo resepti blogistamme ja...

Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin

Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään uusi ilmiö, vaan perinteisen...

Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro

Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä luksusta, ja se pitää...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.