Gluteeniton valkosipulileipä on vähintään yhtä hyvää kuin gluteenia sisältävä

Maukas gluteeniton valkosipulileipä

Ravintolassa käydessäni otan hyvin usein alkupalaksi valkosipulileivän. Pidän valkosipulin ja leivän yhdistelmästä, ja minusta on hauska verrata miten erilaisia variaatioita tästä ruoasta on saatavilla. Yleensä valkosipulileipää ei ole saatavilla gluteenittomana, joten puolisoni joutuu harmiksemme tyytymään kuolaamaan vierestä.

Nyt tein sitten yhden version itse kotona. Tämä on simppeli, helppo ja nopeasti valmistuva versio, jossa nostatusaineena käytetään leivinjauhetta. Leipä sopii illanistujaisiin, alkupalaksi tai vaikka salaatin kylkeen. Taikina on niin monikäyttöinen, että se mukautuu myös nopeaksi pitsapohjaksi.

Taikina:

Täyte:

  • 1-3 kynttä luomuvalkosipulia (vähennä tai lisää oman makusi mukaan)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl persiljaa
  • 0,5 tl laadukasta suolaa
  • 100 g luomujuustoraastetta

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Kuori ja pilko valkosipuli todella pieneksi ja lisää öljyn sekaan.
  3. Tee sitten taikina: Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita. Lisää joukkoon jogurtti ja vesi. Sekoita niin, että taikinasta muodostuu taikinapallo. Mikäli taikina on liian löysää, lisää hieman jauhoja – jos taas liian kuivaa, lisää tilkka vettä. Vältä turhaa vaivaamista.
  4. Levitä taikinapallo leivinpaperille joko käsin tai kaulimella. Levyn paksuudella pystyt säätelemään haluatko lopputuloksesta paksun pannupitsamaisen leivän, vai ohuen ja rapean.
  5. Levitä taikinalevyn päälle valkosipuliöljyseos, persiljasilppu, suola ja lopuksi juustoraaste.
  6. Paista 200 asteessa noin 15–30 minuuttia, riippuen leivän paksuudesta.
  7. Kun juuston sulanut ja saanut kauniin värin, ota leipä pois uunista. Jäähdytä hetki ja nauti. Voit ripotella pinnalle persijlaa tai muita yrttejä.

Gluteeniton valkosipulileipä on helppo valmistaa

 

Edellinen artikkeli

Gluteeniton omenajuustokakku

Seuraava artikkeli

Gluteenittomat cannelonit

Näitä luetaan

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.