Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti

Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti

Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo? Punavalo on laajasti tutkittu ja turvallinen hoitomuoto, joka aktivoi solujen energiatuotannon toimintaa. Punavaloa käytetään muun muassa kilpirauhasvaivojen, urheiluvammojen ja masennuksen hoitoon sekä ihon kunnon kohentamiseen ja hiustenlähtöön.

Mikään uusi ihmekeksintö punavalo ei ole, sillä punavalon terveysvaikutuksia on tutkittu ja 1960-luvulta lähtien. Tutkimukset ovat osoittaneet vakuuttavaa näyttöä punavalon tehosta. Nykyään punavalon hyödyistä voi nauttia omassa kodissaan punavalolaitteen avulla.

Mitä punavalo on?

Valo koostuu eri aallonpituuksista, joita mitataan nanometreillä. Punavalo on näkyvän valon pisin aallonpituus, 660 nanometriä. Infrapunan aallonpituus, jota tutkitaan usein yhdessä punavalon kanssa, aallonpituus on 850 nanometriä.

Lyhyemmät valon aallonpituudet, kuten ultravioletti, imeytyvät ainoastaan ihon pintakerroksiin. Punainen valo läpäisee kuitenkin ihon kerrokset aina soluhengityksestä vastaaviin solujen mitokondrioihin asti. Punainen valo on täysin vaaratonta.

Kuinka punavalo vaikuttaa kehossa?

Punavalon vaikutuksia on tutkittu laajasti viimeisen 40 vuoden aikana. Sen on todettu tehostavan solujen toimintaa ilman haittavaikutuksia.

Pitkäaaltoinen punavalo pääsee kulkeutumaan ihon alle rasvakudokseen, verisuoniin ja hermoihin asti. Osuessaan soluihin punavalo aktivoi solujen mitokondrioiden toimintaa. Mitokondriot vastaavat solujen energiantuotannosta, jotka muuttavat energian solujen ravinnoksi ATP:ksi eli adenosiinitrifosfaatiksi.

ATP:lla on merkittävä rooli kehon toiminnan kannalta. Jokainen ATP-molekyyli varastoi energiaa ja luovuttaa sitä solun toimintoihin monimutkaisen kemiallisen prosessin kautta. Punavalo auttaa solua tuottamaan ATP:tä nopeammin, jolloin solu saa enemmän ravintoa ja sen toiminta tehostuu. Mitokondrioiden energiantuotannon aktivoituminen taas johtaa lukuisiin terveyshyötyihin.

Punavalohoito tepsii kiputiloihin, iho-ongelmiin ja hiustenlähtöön

Solujen toiminnan tehostumisella on monenlaisia suotuisia vaikutuksia. Tehokkaammalla soluaineenvaihdunnalla on yhteys mm. ihon kunnon paranemiseen ja kollageenin tuotannon lisääntymiseen, erilaisten kiputilojen lieventymiseen (esim. nivel-, selkä- ja polvikivut) ja jopa hiusten kasvuun.

Monet urheilijat turvautuvat punavaloon lihasten ja urheiluvammojen hoidossa. Punavalo auttaa tutkitusti palautumaan urheilusuorituksesta: suorituksen jälkeen annettu punavalohoito vähentää tulehdusta ja maitohapon määrää lihaksissa. Punavalosta on hyötyä myös ennen urheilusuoritusta, sillä se tehostaa lihasten suorituskykyä ja torjuu väsymystä.

Punavalo auttaa myös kohentamaan ihon kuntoa, sillä se tehostaa kollageenin tuotantoa ja verenkiertoa ja tukee kehon kykyä korjata vaurioituneita kudoksia. Punavalosta voi saada apua akneen, ryppyihin, selluliittiin, arpikudokseen, ruusufinniin ja psoriasikseen.

Punavalon on myös todettu tehostavan hiusten kasvua alueilla, joissa hiukset ovat ohentumassa tai kaljuuntumassa. Mitokondrioiden energiantuotannon tehostuminen vaikuttaa myös ihon sisässä sijaitsevien hiusten follikkeleiden eli hiustuppien toimintaan. Punavalo aktivoi hiusten kasvun anageenivaihetta, joka on hiusten kasvun häiriöissä hidastunut.

Punavalon käyttö kotioloissa

Nykyisin on saatavilla monenlaisia punavalolaitteita kotikäyttöön. Punavalohoitoa käytetään paljaalle iholle noin 2–15 minuuttia kerrallaan 5–7 kertaa viikossa. Punavalo on turvallista käyttää, sillä se ei tuota vaarallisia UV-säteitä tai liiallista lämpöä.

Innolux punavalo

Innoluxilta punavalot joka tarpeeseen

Valaisimistaan tunnettu kotimainen Innolux valmistaa laadukkaita punavalolaitteita, jotka ovat paitsi tehokkaita, myös tyylikkäitä. Innoluxin valikoimaan kuuluu neljä eri kokoista punavalolaitetta. Pienemmät laitteet soveltuvat tiettyjen kehon alueiden paikalliseen hoitoon, kun taas suuremmilla laitteilla hoidat suuremman alueen kerralla.

  • Innolux Red Go on pieni mutta tehokas punavalo, joka kulkee helposti mukana ja jota on langattomana helppo käyttää missä vain. Red Go -punavalolaite soveltuu mainiosti esimerkiksi kasvojen alueen hoitoon.
  • Innolux Red S on sopii hyvin paikalliseen hoitoon, kuten nivel-, alaselkä- tai polvikipuun tai kasvojen ihonhoitoon. Kompaktin laitteen voi asettaa vaikka pöydälle, sohvalle tai tuolille.
  • Innolux Red M Pro on pykälää isompi punavalo- ja lähi-infrapunalaite, joka soveltuu laajemman alueen hoitamiseen. Laitteesta löytyy digitaalinen kosketusnäyttö, kiinteä tukijalka ja mahdollisuus ajastaa käyttöaika. M Pro soveltuu esimerkiksi selän, rintalihasten tai pohkeiden hoitoon.
  • Innolux Red XL on tehokas ja suurikokoinen punavalo- ja lähi-infrapunalaite, jolla hoidat koko vartalon vaivattomasti kerralla. Laitteen voi asettaa lattialle tai ripustaa roikkumaan koukkuun.

Valitse tarpeisiisi sopiva punavalolaite ja nauti punavalon hyödyistä päivittäin!

Tähän liittyvät tuotteet:

Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla

Näitä luetaan

Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.