Harmoninen kuva teekupista

Pakurikääpä auttaa vastustuskykyyn ja stressiin

Monivuotinen lehtipuiden rungolla esiintyvä lahottajasieni pakurikääpä on osa yhä useamman terveydestä ja hyvinvoinnista innostuneen ruokavaliota. Todellisen kansanliikemäisen suosion se on saavuttanut mm. kotimaisen saatavuuden lisäksi siksi, että sen sanotaan adaptogeeninä vahvistavan kehon omaa puolustuskykyä ja auttavan kestämään stressiä.

Pakurikäävällä on pitkä käyttöhistoria perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä sekä venäläisessä kansanparannuksessa. Se onkin hyvin voimakas antioksidantti, joka parantaa immuunipuolustusta ja torjuu tulehduksia. Pakurilla sanotaan olevan myös ihon pigmenttivirheitä korjaavia ominaisuuksia.

Pakuri tulee nauttia uutteena tai teenä, jolloin sen vaikuttavat ainesosat liukenevat nesteeseen. Muista, että teeksi keitettynä pakuria pitää keittää vähintään 20 minuuttia, jotta siinä on tehoa. Teen valmistus on superhelppoa: laita yksi ruokalusikallinen pakurirouhetta puoleen litraan vettä ja keitä teeksi miedolla lämmöllä 20–80 minuuttia, jolloin vaikuttavat ainesosat liukenevat veteen. Makeuta ja nauti. Pakuriteen lisämausteeksi sopivat hyvin muun muassa raakakaakao, kaneli, muskotti, chili ja kuivatut marjat. Voit myös laittaa miedonmakuiseen teehen valmiiksi maustetun suosikki-teepussisi!

 

Vinkkejä!

Laita illalla keitetty vesi ja pakurirouhe termospulloon ja nauti seuraavana aamuna. Voit hyödyntää pakuriteetä myös esimerkiksi riisin keitinvedeksi tai laittaa sitä kahviin. Ylijäävä tee maistuu myös hurmaavana jääteenä myöhemmin. Mausta se tällöin hunajalla, inkiväärillä ja sitruunalla ja lisää joukkoon jääpaloja.

Triplauutettu pakuri takaa tehon

Niin hyvää kuin pakurikääpätee kehosi hyvinvoinnin tukemiseksi onkin, vedessä keitettäessä pakurista irtoaa valitettavasti ainoastaan osa sen vaikuttavista ainesosista. Vahvana uutteena pakurista saadaan irrotettua myös sen alkoholiliukoiset vaikuttavat ainesosat ja kaikista korkein teho! Tästä johtuen Voimaruuan pakuriuute on vahva vesi-etanoli-kuumaetanoli-triplauute. Uutetta on hyvin helppo käyttää. Sitä nautitaan valmiilla pipetillä, josta voit tiputtaa tippoja joko suoraan suuhun tai erilaisten juomien joukkoon.

 

 Teksti: Hanna Jormanainen

 

Alunperin julkaistu 10.2.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Macasta potkua makuuhuoneeseen ja kaamokseen

Macasta potkua makuuhuoneeseen ja kaamokseen

Näitä luetaan

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Black Stuff – ravintolisien uusi musta
Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...
Echinasan valmistetaan Suomessa viljellyistä punahatuista
Echinasan on Suomen puhtaassa luonnossa viljellyistä punahatuista valmistettu punahattu-uute,...
Onko verenpaineesi koholla?
Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tutkimusten mukaan erityisen...
Fermentoitu puolukkamehu tukee tutkitusti suun terveyttä
Kotimaisilla marjoilla tiedetään olevan paljon hyviä ominaisuuksia, ja niiden terveysvaikutuksia on tutkittu...
Aloittelevan vitamiininkäyttäjän muistilista: tärkeimmät ravintolisät hyvinvointisi tueksi
Ravintolisäviidakossa seikkaillessa voi mennä helposti pää pyörälle. Valikoiman laajuus yllättää joskus jopa...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.