Harmoninen kuva teekupista

Pakurikääpä auttaa vastustuskykyyn ja stressiin

Monivuotinen lehtipuiden rungolla esiintyvä lahottajasieni pakurikääpä on osa yhä useamman terveydestä ja hyvinvoinnista innostuneen ruokavaliota. Todellisen kansanliikemäisen suosion se on saavuttanut mm. kotimaisen saatavuuden lisäksi siksi, että sen sanotaan adaptogeeninä vahvistavan kehon omaa puolustuskykyä ja auttavan kestämään stressiä.

Pakurikäävällä on pitkä käyttöhistoria perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä sekä venäläisessä kansanparannuksessa. Se onkin hyvin voimakas antioksidantti, joka parantaa immuunipuolustusta ja torjuu tulehduksia. Pakurilla sanotaan olevan myös ihon pigmenttivirheitä korjaavia ominaisuuksia.

Pakuri tulee nauttia uutteena tai teenä, jolloin sen vaikuttavat ainesosat liukenevat nesteeseen. Muista, että teeksi keitettynä pakuria pitää keittää vähintään 20 minuuttia, jotta siinä on tehoa. Teen valmistus on superhelppoa: laita yksi ruokalusikallinen pakurirouhetta puoleen litraan vettä ja keitä teeksi miedolla lämmöllä 20–80 minuuttia, jolloin vaikuttavat ainesosat liukenevat veteen. Makeuta ja nauti. Pakuriteen lisämausteeksi sopivat hyvin muun muassa raakakaakao, kaneli, muskotti, chili ja kuivatut marjat. Voit myös laittaa miedonmakuiseen teehen valmiiksi maustetun suosikki-teepussisi!

 

Vinkkejä!

Laita illalla keitetty vesi ja pakurirouhe termospulloon ja nauti seuraavana aamuna. Voit hyödyntää pakuriteetä myös esimerkiksi riisin keitinvedeksi tai laittaa sitä kahviin. Ylijäävä tee maistuu myös hurmaavana jääteenä myöhemmin. Mausta se tällöin hunajalla, inkiväärillä ja sitruunalla ja lisää joukkoon jääpaloja.

Triplauutettu pakuri takaa tehon

Niin hyvää kuin pakurikääpätee kehosi hyvinvoinnin tukemiseksi onkin, vedessä keitettäessä pakurista irtoaa valitettavasti ainoastaan osa sen vaikuttavista ainesosista. Vahvana uutteena pakurista saadaan irrotettua myös sen alkoholiliukoiset vaikuttavat ainesosat ja kaikista korkein teho! Tästä johtuen Voimaruuan pakuriuute on vahva vesi-etanoli-kuumaetanoli-triplauute. Uutetta on hyvin helppo käyttää. Sitä nautitaan valmiilla pipetillä, josta voit tiputtaa tippoja joko suoraan suuhun tai erilaisten juomien joukkoon.

 

 Teksti: Hanna Jormanainen

 

Alunperin julkaistu 10.2.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Macasta potkua makuuhuoneeseen ja kaamokseen

Macasta potkua makuuhuoneeseen ja kaamokseen

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?
Luonnollinen apu positiivisempaan mielialaan
Natura Median Safran-kapselit on valmistettu Suomessa, ja ne sisältävät ainoana vaikuttavana aineenaan...
Miten optimoida ravintolisien imeytyminen?
Hyvinvointiamme edistää vain sellainen ravintolisä, jonka elimistö kykenee käyttämään hyödyksi.Tästä...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.