Food-Grown Skin Hair & Nails formula on erityisesti naisille suunniteltu ravitsemaan kauneutta sisältä päin.

Naisen hormonijärjestelmä on mutkikas kokonaisuus – näin vältät hormonaalisen epätasapainon

Hormonaalinen järjestelmä on monimutkainen kokonaisuus, mutta terve keho on viisas ja osaa säädellä ja tuottaa kaikki tarvittavat hormonit. Rakennusaineet niihin saadaan luonnollisesti ravinnosta. Laadukkaiden rasvahappojen, proteiinien ja hiilihydraattien lisäksi tarvitaan monipuolisesti vitamiineja ja hivenaineita, jotka lähtökohtaisesti tulee saada ravinnosta.

Mikä aiheuttaa hormonaalista epätasapainoa?

Valitettavasti riittävä makro- ja mikroravintoaineiden saanti ei toteudu päivittäin, johtuen ruokavalion yksipuolisuudesta, ravinnon heikosta laadusta ja ravintoaineiden puutoksista. Nykyisin ongelmana ei ole suinkaan ruoan määrä vaan sen laatu. Ruoan tehotuotanto ja elintarvikkeiden prosessointi voivat vähentää ravintoaineiden pitoisuuksia. Ongelmana voi olla myös suoliston huono kunto ja siitä johtuva ravintoaineiden heikko imeytyminen.

Yksi merkittävä syy hormonaaliseen epätasapainoon huonon ruokavalion lisäksi on liiallisen sokerin ja nopeiden hiilihydraattien aiheuttama heikentynyt verensokerinhallinta. Sokeri nostaa stressihormoni kortisolin määrää, mikä vaikuttaa negatiivisesti sukupuolihormonien tuotantoon. Laadukas ja terveellinen ruokavalio onkin ensimmäinen askel, kun tavoitteena on saavuttaa hormonitoiminnan tasapaino.

Erityisen tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita naisen hormonaaliselle toiminnalle ovat folaatti, B6-, B12-, D3- ja E-vitamiinit sekä sinkki, magnesium ja rauta. Näiden riittämätön saanti tai huono imeytyminen voi heiluttaa hormonaalista tasapainoa.

Muut syyt naishormonien epätasapainoon

Kuuluvatko naistenvaivat itsestäänselvyytenä naisen elämään? Onko luontoäidillä tapahtunut suunnitteluvirhe? Näin ei tietenkään ole, vaan monien vaivojen takana on usein hormonaalinen epätasapaino, johon on olemassa monia syitä.

Evoluutio on muokannut naisen kehosta herkän siksi, että monista ominaisuuksista on alun perin ollut hyötyä lisääntymiselle ja siten lajin säilymiselle. Keho toimii ja reagoi samalla tavalla kuin kymmeniä tuhansia vuosia sitten, mutta olosuhteet, joissa eletään nyt, ovat täysin erilaiset kuin silloin.

Stressi on ruokavalion ohella suurin syy hormonaaliseen epätasapainoon. Jatkuvan stressin, huolien ja suorituspaineiden vaikutuksesta stressihormoni kortisolin tasot voivat olla pysyvästi korkeat. Tapahtuu ns. kortisoliryöstö, jossa sukuhormonien rakennusaineet kuluvat kortisolin tuotantoon, jolloin myös keltarauhashormonin eli progesteronin määrä laskee. Tämä taas johtaa mm. PMS-oireiden voimistumiseen, kuukautishäiriöihin, epäsäännölliseen ovulaatioon, hedelmällisyyden heikkenemiseen ja voimakkaisiin pre- ja perimenopaussioireisiin.

Oman lisänsä tuovat lukemattomat kehoon päätyvät kemikaalit, jotka häiritsevät herkkää hormonitasapainoa. On syytä tiedostaa, että synteettiset hormonivalmisteet sekoittavat – jopa estävät – naisen kuukautiskierron, mikä johtaa luonnollisen hormonituotannon häiriintymiseen. Siksi yhä nuoremmilla naisilla voi olla merkkejä hormonaalisesta epätasapainosta.

Monivitamiinivalmisteet hormonaalisen tasapainon turvaverkkona

Ravintolisissä on valtavasti laatueroja. Suosittelen asiakkailleni lisäaineetonta ja luomulaatuista Wild Nutrition Food Grown -sarjaa ja sen tuotteita. Niissä vitamiinit ja hivenaineet ovat ravinnon muodossa ja siten mahdollisimman hyvin elimistön käytettävissä.

Wild Nutrition Food Grown sarja on lisäaineeton ja luomulaatuinen ravintolisäsarja

Sarjassa on monia hyviä naisen eri elämänvaiheisiin räätälöityjä monivitamiinivalmisteita:

  • Daily Multi Nutrient vastaa nuorten (44-v. asti) naisten ravitsemuksellisiin tarpeisiin ja sisältää tärkeimmät vitamiinit, mineraalit ja yrtit naishormonien luonnollisen syklin tukemiseen ja päivittäisten haasteiden kohtaamiseen. Tuotteeseen on lisätty ashwagandhaa, joka on avuksi stressaavassa elämänvaiheessa ja tukee hormonijärjestelmää.
  • Daily Multi Nutrient 45+ on suunniteltu tukemaan elämän vaativia tilanteita sekä hormonaalisia, fyysisiä ja tunne-elämään liittyviä muutoksia 45+ iässä. Sen sisältämät vitamiinit ja hivenaineet tukevat myös energiavarastoja ja auttavat vähentämään uupumusta. Cordyceps antaa luonnollista boostia, kurkumiini vähentää tulehdusta ja tukee maksaa ja ruoansulatusta.
  • Fertility-valmisteessa on kattava yhdistelmä ravintoaineita ja tiivistettyä raakaravintoa tukemaan hedelmällisyyttä, oli sitten kyseessä luonnollinen tai avustettu hedelmöittyminen. Valmiste on turvallinen käyttää myös ensimmäisten raskausviikkojen ajan.

Hormonien vaikutus ihon ja hiusten hyvinvointiin

Hormoneilla on suuri merkitys naisen terveydelle. Ne vaikuttavat kuukautiskierron, raskauden ja imetyksen lisäksi myös luustoon, lihaksiin, ihoon ja hiuksiin.

Elintavoilla, ravintoaineilla ja stressillä on keskeinen vaikutus myös hiusten ja ihon kuntoon. On tärkeää selvittää ongelmien taustalla olevat muut mahdolliset syyt. Esimerkiksi kilpirauhasen toiminnan epätasapaino voi ilmetä hiustenlähtönä.

Food-Grown Skin Hair & Nails -yhdistelmävalmiste on erityisesti naisille suunniteltu ravitsemaan ulkoista kauneutta sisältä päin. Sen pääraaka-aineet sinkki ja biotiini vaikuttavat suotuisasti ihon terveyteen, C-vitamiini normaaliin kollageenin tuotantoon, E-vitamiini ja mangaani suojaavat soluja hapetusstressiltä, seleeni ja jodi tukevat kilpirauhasen toimintaa vaikuttaen hiusten ja kynsien hyvinvointiin, ja kuparin on osoitettu tukevan normaalia ihon ja hiusten pigmentaatiota. Mukana on myös sidekudosten muodostamista edistävää luonnollista rikkiä, ihon hehkua lisäävää nokkosta ja elimistöä tasapainottavaa ashwagandhaa.

Ravintoneuvoja ja hyvinvointivalmentaja Daniela Salomaa on perehtynyt naisten hormonitasapainoon

Kirjoittaja on ravintoneuvoja ja hyvinvointivalmentaja Daniela Salomaa, joka on perehtynyt naisten hormonitasapainoon ja sen ylläpitämiseen luonnonmukaisin keinoin.

Tutustu Danielaan paremmin tästä

Vuoden 2022 Terveystuote: Vida NAC 650 mg + seleeni

Vuoden 2022 SuperRuoka: Rikas Camelinaöljy

Näitä luetaan

Nauti keväästä - hengitä helpommin
Kevään siitepölykausi on alkanut harvinaisen aikaisin, sillä pähkinä ja leppä ovat...
Siitepölyallergia hävisi Karin Havupuu-uutejuomalle
Hannelea lapsesta asti vaivannut siitepölyallergia on ollut oireeton jo viisi vuotta....
Laktoferriinilisästä apua mataliin ferritiiniarvoihin
Laktoferriini on maidon luonnollinen ainesosa, joka eristetään maidosta erityisen erotusteknologian avulla....
hey'mo tekee hyvinvoinnista herkullista!

hey'Mo on tuoteperhe vitamiinivalmisteita, joiden nauttiminen saa hymyn huulille. Nimi hey'Mo on...

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Black Stuff – ravintolisien uusi musta
Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.