Bertil's Healthin Rikas Camelinaöljy on valittu Vuoden 2022 Superruoaksi

Vuoden 2022 SuperRuoka: Rikas Camelinaöljy

Näin alkuvuodesta on jälleen aika valita Vuoden 2022 Terveystuote, SuperRuoka ja Hoitotuote. Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto valitsi Vuoden 2022 SuperRuoaksi Bertil's Healthin Rikas Camelinaöljyn!

Vuoden 2022 SuperRuoka: Rikas Camelinaöljy

Vuoden 2022 SuperRuoaksi valittiin Bertil's Healthin Rikas Camelinaöljy. Onnea voittajalle!

Rikas Camelinaöljy on kotimainen, kylmäpuristettu camelinaöljy täynnä omega-rasvahappoja (omega-3, omega-6 ja omega-9). Camelinaöljyä voi nauttia sellaisenaan tai lisätä esimerkiksi smoothieen, puuroon, salaattiin tai kasvisten päälle. Miellyttävän neutraalilta maistuva camelinaöljy sisältää erityisen runsaasti omega-3-rasvahappoja – sen omega-3/omega-6-rasvahapposuhde on huikea 40/15! Tämä kotimainen lähiruoka on hyvä vaihtoehto esimerkiksi kalaa sisältäville omega-3-rasvahappovalmisteille.

Mistä camelinaöljyä saadaan?

Camelinaöljyä puristetaan ruistankion eli camelinan (Camelina sativa) eli kuitupellavan siemenistä. Ruistankion viljelyllä on pitkät perinteet – sitä viljeltiinkin jo esihistorialliseen aikaan ruoka- ja lääkekasviksi. Bertil's Healthin Rikas Camelinaöljy valmistetaan hellävaraisesti kylmäpuristamalla, jolloin sen sisältämä rasvahappokoostumus säilyy mahdollisimman hyvin.

Tutkittua tehoa kolesterolitasojen hallintaan

Foodfilesin ja Kansanterveyslaitoksen toteuttaman tutkimuksen (Karvonen HM; Aro A; Tapola NS; Salminen I; Uusitupa MIJ; Sarkkinen ES (2002)) mukaan alfalinoleenihappoa (omega-3) sisältävää camelinaöljyä käyttäneiden koehenkilöiden veren LDL-kolesterolipitoisuus pieneni 12,2 %, rypsiöljyryhmällä 5,4 % ja oliiviöljyryhmällä 7,7, %. Myös alfalinoleenihapon osuus veren rasvahapoista oli merkittävästi suurempi nimenomaan camelinaöljyä käyttäneillä koehenkilöillä: 2,5 kertaa suurempi rypsiöljyryhmään nähden ja 4 kertaa suurempi oliiviöljyryhmään nähden.

Mitä omega-rasvahapot ovat?

Omega-rasvahapot ovat pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa, jolla on lukuisia suotuisia terveysvaikutuksia, kuten normaalin kolesterolitason ylläpito. Omega-3 ja omega-6 kuuluvat monityydyttymättömiin rasvahappohin, jotka sisältävät rakenteessaan vähintään kaksi kaksoissidosta. Omega-9 voi sisältää joko yhden tai useamman kaksoissidoksen, jolloin siitä voidaan puhua kerta- tai monityydyttymättömänä.

Camelinaöljy on koko perheen superöljy

Camelinaöljy on monikäyttöinen, koko perheen superöljy vailla vertaa! Neutraalin makunsa ansiosta sitä on helppo lusikoida suoraan suuhun, mutta käyttää myös ruoanlaitossa ja leivonnassa. Se sopii kaikenikäisille, veren kolesteroliarvoista huolehtiville sekä vegaaneille, eettisistä syistä kalaöljyä vältteleville kuin myös kala-allergikoille.

Suomen palkituinta superruokaa

Bertil's Health Oy on napannut vuosien saatossa peräti 20 Vuoden Terveystuote -palkintoa, joista Rikas-sarjalle on mennyt kuusi. Näin ollen Rikas-sarja on Suomen palkituinta superruokaa!

Bertil’s Health Oy:n tuotepäällikkö Juha Sihvonen kuvaa Camelinaöljyä seuraavasti:

”Suosittelen kotimaista Camelinaöljyä vaihtoehdoksi pellavaöljylle. Öljyjen ravitsemukselliset hyödyt ovat yhtä huikeat, mutta Camelinan neutraali maku selättää enemmän tai vähemmän karvaan pellavaöljyn. Camelinaöljyä on myös pellavaöljyä paremmin säilyvä. Se luo mahdollisuuksia terveystietoisille kotikokeille”.

”Bertil’s Health on onnistunut vuodesta toiseen valmistamaan terveystuotteita, joita arvostetaan sekä terveyskaupassa että suomalaisten kuluttajien keskuudessa. Bertil’s Healthin vuosikymmenien aikana ansaitsemat tuotesarjojen voitot osoittavat, että yrityksessä osataan hyvän tuotekehityksen lisäksi vastata kuluttajien tarpeisiin. Kotimaisen Camelinaöljyn palkitseminen on osaltaan kunnianosoitus suomalaiselle maataloudelle, jonka toivotaan voivat hyvin myös tulevaisuudessa. Terveellinen ruoka löytyy läheltä, ja voimme jokainen valinnoillamme tukea omaa terveyttämme ja samalla tuoda hyvinvointia maataloudellemme”, toteaa Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkkö.

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Naisen hormonijärjestelmä on mutkikas kokonaisuus – näin vältät hormonaalisen epätasapainon

Seuraava artikkeli

Wild Nutrition: luonnolliset Food-Grown®-ravintolisät modernin elämän tueksi

Näitä luetaan

Kotimaiset Express Diet -tuotteet moderneissa paastoissa
Erilaiset paastot ovat nousseet rakettimaisesti suosioon terveystietoisten kuluttajien keskuudessa. Näillä tarkoitetaan perinteisiä...
Vida NAC + seleeni vahvistaa immuniteettia
N-asetyylikysteiini+seleeni -tuote valittiin terveystuotealan vuoden 2022 Terveystuotteeksi, eikä syyttä. N-asetyylikysteiini on ravinnosta...
Hyvää sydämelle — hyvää koko keholle
Sydänviikkoa kannattaa viettää joka ikinen viikko: sinä ja sydämesi olette taatusti kaiken...
Vahva ja suomalainen Pinena-männynkuoriuutetabletti
Ravintorengas Oy on monelle tuttu terveysalan yritys, jonka Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu...
Nordaid – innovatiivisia, tehokkaita ja laadukkaita vitamiinisuihkeita
Nordaid on Tallinnassa toimiva ravintolisävalmistaja, joka valmistaa korkealaatuisia vitamiineja, kivennäisaineita ja probiootteja....
Vogel-valmisteita eläinten hyvinvoinnin tueksi
Myös eläinten hyvinvoinnin tukemiseksi on olemassa erilaisia ravintolisiä ja rohdosvalmisteita. Esimerkiksi mietoja...
Nauti yrttisi fermentoituna
Terranova on tuonut ravintolisähyllyihin fermentoitujen yrttien valikoiman: kurkuman, inkiväärin, ashwagandhan ja mustan...
Terveyskaista auttaa sinua pitämään itsestäsi huolta
Jo vuodesta 2007 terveystuotealalla toiminut Terveyskaista on alusta alkaen halunnut olla tukemassa...
Väsyttääkö valvominen?
Yleisimpiin unihäiriöiden aiheuttajiin lukeutuu hektisestä elämäntilanteesta johtuva stressi, jännitys ja levottomuus, jotka...
Rauhoita stressin tunne
Harmonia KSM66® on täyden spektrin ashwagandha-juuriuute, joka auttaa edistämään stressinsietokykyä hillitsemällä kortisolin...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.