Bertil's Healthin Rikas Camelinaöljy on valittu Vuoden 2022 Superruoaksi

Vuoden 2022 SuperRuoka: Rikas Camelinaöljy

Näin alkuvuodesta on jälleen aika valita Vuoden 2022 Terveystuote, SuperRuoka ja Hoitotuote. Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto valitsi Vuoden 2022 SuperRuoaksi Bertil's Healthin Rikas Camelinaöljyn!

Vuoden 2022 SuperRuoka: Rikas Camelinaöljy

Vuoden 2022 SuperRuoaksi valittiin Bertil's Healthin Rikas Camelinaöljy. Onnea voittajalle!

Rikas Camelinaöljy on kotimainen, kylmäpuristettu camelinaöljy täynnä omega-rasvahappoja (omega-3, omega-6 ja omega-9). Camelinaöljyä voi nauttia sellaisenaan tai lisätä esimerkiksi smoothieen, puuroon, salaattiin tai kasvisten päälle. Miellyttävän neutraalilta maistuva camelinaöljy sisältää erityisen runsaasti omega-3-rasvahappoja – sen omega-3/omega-6-rasvahapposuhde on huikea 40/15! Tämä kotimainen lähiruoka on hyvä vaihtoehto esimerkiksi kalaa sisältäville omega-3-rasvahappovalmisteille.

Mistä camelinaöljyä saadaan?

Camelinaöljyä puristetaan ruistankion eli camelinan (Camelina sativa) eli kuitupellavan siemenistä. Ruistankion viljelyllä on pitkät perinteet – sitä viljeltiinkin jo esihistorialliseen aikaan ruoka- ja lääkekasviksi. Bertil's Healthin Rikas Camelinaöljy valmistetaan hellävaraisesti kylmäpuristamalla, jolloin sen sisältämä rasvahappokoostumus säilyy mahdollisimman hyvin.

Tutkittua tehoa kolesterolitasojen hallintaan

Foodfilesin ja Kansanterveyslaitoksen toteuttaman tutkimuksen (Karvonen HM; Aro A; Tapola NS; Salminen I; Uusitupa MIJ; Sarkkinen ES (2002)) mukaan alfalinoleenihappoa (omega-3) sisältävää camelinaöljyä käyttäneiden koehenkilöiden veren LDL-kolesterolipitoisuus pieneni 12,2 %, rypsiöljyryhmällä 5,4 % ja oliiviöljyryhmällä 7,7, %. Myös alfalinoleenihapon osuus veren rasvahapoista oli merkittävästi suurempi nimenomaan camelinaöljyä käyttäneillä koehenkilöillä: 2,5 kertaa suurempi rypsiöljyryhmään nähden ja 4 kertaa suurempi oliiviöljyryhmään nähden.

Mitä omega-rasvahapot ovat?

Omega-rasvahapot ovat pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa, jolla on lukuisia suotuisia terveysvaikutuksia, kuten normaalin kolesterolitason ylläpito. Omega-3 ja omega-6 kuuluvat monityydyttymättömiin rasvahappohin, jotka sisältävät rakenteessaan vähintään kaksi kaksoissidosta. Omega-9 voi sisältää joko yhden tai useamman kaksoissidoksen, jolloin siitä voidaan puhua kerta- tai monityydyttymättömänä.

Camelinaöljy on koko perheen superöljy

Camelinaöljy on monikäyttöinen, koko perheen superöljy vailla vertaa! Neutraalin makunsa ansiosta sitä on helppo lusikoida suoraan suuhun, mutta käyttää myös ruoanlaitossa ja leivonnassa. Se sopii kaikenikäisille, veren kolesteroliarvoista huolehtiville sekä vegaaneille, eettisistä syistä kalaöljyä vältteleville kuin myös kala-allergikoille.

Suomen palkituinta superruokaa

Bertil's Health Oy on napannut vuosien saatossa peräti 20 Vuoden Terveystuote -palkintoa, joista Rikas-sarjalle on mennyt kuusi. Näin ollen Rikas-sarja on Suomen palkituinta superruokaa!

Bertil’s Health Oy:n tuotepäällikkö Juha Sihvonen kuvaa Camelinaöljyä seuraavasti:

”Suosittelen kotimaista Camelinaöljyä vaihtoehdoksi pellavaöljylle. Öljyjen ravitsemukselliset hyödyt ovat yhtä huikeat, mutta Camelinan neutraali maku selättää enemmän tai vähemmän karvaan pellavaöljyn. Camelinaöljyä on myös pellavaöljyä paremmin säilyvä. Se luo mahdollisuuksia terveystietoisille kotikokeille”.

”Bertil’s Health on onnistunut vuodesta toiseen valmistamaan terveystuotteita, joita arvostetaan sekä terveyskaupassa että suomalaisten kuluttajien keskuudessa. Bertil’s Healthin vuosikymmenien aikana ansaitsemat tuotesarjojen voitot osoittavat, että yrityksessä osataan hyvän tuotekehityksen lisäksi vastata kuluttajien tarpeisiin. Kotimaisen Camelinaöljyn palkitseminen on osaltaan kunnianosoitus suomalaiselle maataloudelle, jonka toivotaan voivat hyvin myös tulevaisuudessa. Terveellinen ruoka löytyy läheltä, ja voimme jokainen valinnoillamme tukea omaa terveyttämme ja samalla tuoda hyvinvointia maataloudellemme”, toteaa Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkkö.

Tähän liittyvät tuotteet:

Naisen hormonijärjestelmä on mutkikas kokonaisuus – näin vältät hormonaalisen epätasapainon

Wild Nutrition: luonnolliset Food-Grown®-ravintolisät modernin elämän tueksi

Näitä luetaan

Nauti keväästä - hengitä helpommin
Kevään siitepölykausi on alkanut harvinaisen aikaisin, sillä pähkinä ja leppä ovat...
Siitepölyallergia hävisi Karin Havupuu-uutejuomalle
Hannelea lapsesta asti vaivannut siitepölyallergia on ollut oireeton jo viisi vuotta....
Laktoferriinilisästä apua mataliin ferritiiniarvoihin
Laktoferriini on maidon luonnollinen ainesosa, joka eristetään maidosta erityisen erotusteknologian avulla....
hey'mo tekee hyvinvoinnista herkullista!

hey'Mo on tuoteperhe vitamiinivalmisteita, joiden nauttiminen saa hymyn huulille. Nimi hey'Mo on...

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Black Stuff – ravintolisien uusi musta
Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.