category
Magnesium - tärkein ravintolisäsi?

Magnesium - tärkein ravintolisäsi?

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Magnesium on hivenaine, joka on mukana elimistössä lähes kaikessa. EFSA:n terveysväittämien mukaan magnesium liittyy mm. seuraaviin elintoimintoihin :
  • edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
  • edistää hermoston normaalia toimintaa
  • edistää normaaleja psykologisia toimintoja
  • edistää lihasten normaalia toimintaa
  • auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta

Magnesiumin tarve

Magnesiumin normaali saantisuositus on 300 mg vuorokaudessa. Esimerkiksi aktiiviliikkujalla tarve voi olla moninkertainen - kestävyyslajeissa jopa 1500 mg (naiset) ja 2500 mg (miehet) vuorokaudessa. Tällaista määrää magnesiumia on lähes mahdotonta saada monipuolisestakaan ruokavaliosta, jolloin magnesiumin käyttö ravintolisänä on perusteltua.

Missä muodossa?

Magnesiumista löytyy useita eri muotoja. Magnesiumoksidi imeytyy huonosti, ja se ärsyttää monella vatsaa aiheuttaen mm. laksatiivisia oireita. Orgaaniset magnesiumin muodot, kuten esimerkiksi magnesiumsitraatti, ovat hyvin imeytyviä eivätkä aiheuta isompinakaan päiväannoksina vatsaongelmia.

Puhdas+ magnesiumsitraattijauhe ei sisällä vaikuttavan aineen lisäksi mitään muita aineita - se sopii lisäaineettomuutensa vuoksi myös niille joiden vatsa ei erilaisia lisäaineita kestä. Tämä voi olla tilanne esimerkiksi ärtyneen suolen oireyhtymässä tai Chronin taudissa, tai muissa tulehduksellisissa vatsa- ja suolistosairauksissa. Myös suihkemuotoinen magnesium sopii erityisesti niille, joiden ruoansulatus ei toimi normaalisti vatsan ja suoliston kunnon takia. Koko Puhdas+ tuotesarja on valmistettu kotimaassa - täysin ilman lisä-, säilöntä- ja pinnoiteaineita.

Tutustu Puhdas+ tuotteisiin tästä!

 

Alunperin julkaistu 8.3.2018 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Edellinen artikkeli

Naistenpäivään sopii Lacto Lady

Seuraava artikkeli

K2-vitamiinilla on hätkähdyttävät terveysvaikutukset

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: