Luuliemi - Noitajuoma vai voimajuoma

Luuliemi - Noitajuoma vai voimajuoma

Luuliemi omaa pitkän käyttöhistorian, joka yltää jopa yli 2 500 vuoden taakse. Siihen aikaan luista haudutettua lientä käytettiin lääkinnällisesti. Sillä huomattiin olevan positiivisia vaikutuksia mm. vilustumisen ja astman hoidossa. Ensimmäiset merkit lääkinnällisestä käytöstä löytyvätkin Kiinasta, jossa sitä käytettiin immuniteettia kohottamaan mutta erityisesti suoliston ja munuaisten kuntoa parantamaan. Mitä luuliemi on, ja mitä se sisältää? Miksi tätä ikiaikaisen vanhaa juomaa on alettu taas käyttämään?

Ekologinen luuliemi

Nykypäivänä ravinnoksi käytettävistä eläimistä syödään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on kuitenkin valtavasti enemmän. Esimerkiksi luiden hyödyntäminen on paitsi ympäristöystävällistä, tuotantotehokasta, myös terveydelle edullista.

Luuliemessä raaka-aineella on iso merkitys. Luun tulee olla laadukas ja paras mahdollinen, eläimistä, joita ei lääkitä vahvoilla antibiooteilla tai muilla lääkkeillä. Tähän tarkoitukseen ihanteellisin on mahdollisimman villin eläimen, eli riistan tai poron luu. Siksipä suomalainen poron luuliemi ihastuttaa eri puolilla maailmaa.

Luuliemi

Luuliemen TOP 5 käyttötarkoitusta

 1. Runsaasti ravintoaineita

Luuliemi sisältää kaikki ravinteet, jotka itse luu sisältää. Ravinteikas luuliemi on arvokas ravintolisä, sillä keitettäessä luista irtoaa erityisesti suoliston, nivelten, luuston, ihon ja hiusten hyvinvointia lisääviä ravintoaineita kuten kollageenia, aminohappoja sekä mineraaleja, mm. magnesiumia, kalsiumia, kaliumia, rautaa, fosforia ym.

 1. Vahvempi suolisto on vahvempi vastustuskyky

Terveellä suolistolla on kokonaisvaltainen vaikutus kehoon, myös immuunijärjestelmään. Esimerkiksi vuotava suoli lisää tulehdustilaa, kun vahingoittunut suolisto päästää haitallisia aineita elimistöön. Kollageeni, gelatiini sekä aminohapot proliini, glutamiini ja arginiini auttavat suolistoa eheytymään ja näin ollen parantamaan vastustuskykyä.

 1. Vahva iho, hiukset ja kynnet

Gelatiini ja kollageeni pitävät ihon, hiukset ja kynnet terveenä ja elinvoivana. Kollageeni on sidekudoksen proteiini, jonka valmistuskyky ihmiskehossa heikkenee iän myötä. Luuliemellä voi pitää ”rypyt-pois hoitokuureja”. Kollageeni valmisteita käytetään nykyään paljon ihon vahvistamiseen.

 1. Nivelille vahvuutta ja voimaa

Gelatiini on myös nivelten rakennusainetta. Se auttaa pitämään nivelemme joustavina. Gelatiinin lisäksi luuliemi on myös hyvä kondroitiinisulfaatin, glukosamiinin ja kollageenin luonnollinen lähde. Liemeen liuenneina ne imeytyvät helposti elimistön käyttöön. Monet isoisistämme ja äideistämme muistaa kuinka luulientä keitettiin, jos oli nivelvaivoja tai luunmurtumia.

 1. Luustolle

Lujan luuston rakentaminen ei edellytä välttämättä minkään maitotuotteen käyttöä, vaikka näin meitä usein opastetaan. Elimistö ei pysyt hyödyntämään yhdellä kertaa suurta määrä kalsiumia, joka on vain yksi luuston rakennuksessa mukana olevista tekijöistä. Luuliemi tekee hyvää kaikille elimistön kudoksille, luusto mukaan lukien. Noin kolmannes luusta muodostuu kollageenista. Luuliemi sisältää sen lisäksi muita luustolle tärkeitä ravinteita helposti imeytyvässä muodossa.

Suomalainen poron luuliemijauhe valittiin yleisöäänin vuoden 2020 terveystuotteeksi. Luulientä voi lisätä päivittäin kylmiin ja kuumiin juomiin tai ruokiin. Saatavana myös herkullinen valmiiksi maustettu versio jossa kurkumiini-inkivääri ja chili antavat sopivaa potkua makuun.

Lataa ilmainen luuliemiopas osoitteesta  

Birgit Stenroos, fytonomi

Lämmin luuliemijuoma

 • 2 luu- ja luuydinuutejääpalaa tai 2 tl luuliemijauhetta
 • 2 dl kuumaa vettä
 • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
 • 1 tl raastettua inkivääriä
 • 1/2 tl kurkumaa
 • mustapippuria
 • sitruunamehua
 • merisuolaa
 • (kotimaista hunajaa)

Kiehauta vesi. Lisää mausteet, luu- ja luuydinuutejääpalat tai luuliemijauhe isoon mukiin ja kaada kuuma vesi päälle. Sekoita. Lisää halutessasi kotimaista hunajaa.

Tähän liittyvät tuotteet:

PEA – parempi uni ja mieli

Infektiokierre poikki ja pitkäaikaissairauksiin helpotusta Pinenalla

Näitä luetaan

Suomalainen Leader – innovatiiviset urheiluravinteet ja eväät aktiiviseen elämään!
Leader on olemassa, jotta sinulla olisi mahdollisuus aktiiviseen ja terveelliseen, kokonaisvaltaisesti...
Top-tuotteet hyvinvoivaan kesään!
Kesällä lomaillaan, nautitaan hyvästä ruoasta ja yhteisestä ajasta perheen sekä ystävien kesken....
Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.