Laktoferriinilisästä apua mataliin ferritiiniarvoihin

Laktoferriinilisästä apua mataliin ferritiiniarvoihin

Laktoferriini on maidon luonnollinen ainesosa, joka eristetään maidosta erityisen erotusteknologian avulla. Laktoferriini säätelee solunsisäistä rautatasapainoa ehkäisten ylimääräisen raudan kertymistä soluihin ja auttaa rautaa jakautumaan oikein elimistössä. Laktoferriinista voi olla hyötyä myös vastustuskyvylle ja iho-ongelmiin, sillä se ylläpitää kehon luontaisia puolustusmekanismeja.

Raudanpuute väsyttää

Raudanpuute ilmenee väsymyksenä, päänsärkynä, huimauksena, yleisenä huonokuntoisuutena, vastustuskyvyn alenemisena, kalpeutena, ärtyneisyytenä ja masentuneisuutena. Nykyään hemoglobiinia parempana raudanpuutteen mittarina pidetään plasman ferritiiniä (S-ferrit). Se on raudan ja apoferritiinin muodostama raudan imeytymis- ja varastoitumismuoto, jonka pitoisuus voi osoittaa raudanpuutteen jo ennen kuin hemoglobiiniarvo alkaa laskea. Onkin siis mahdollista kärsiä raudanpuutteesta, vaikka hemoglobiini olisikin viiterajoissa.

Raudanpuutetta esiintyy useimmiten kasvuikäisillä, nuorilla naisilla ja odottavilla äideillä. Varastoraudan vajausta saattaa esiintyä naisilla kaikissa ikäryhmissä mm. runsaiden kuukautisten, raskauden ja imetyksen, laihduttamisen, yksipuolisen ruokavalion sekä syömis- ja imeytymishäiriöiden vuoksi. Rankka kuntoilu ja urheilu sekä leikkaukset saattavat tyhjentää rautavarastoja myös miehillä. Valtaosa ihmisistä ei tiedä raudanpuutteestaan.

Ferritiiniarvojen tueksi raudan imeytymistä edistämään

Laktoferrini on maidon luonnollinen ainesosa, joka eristetään maidosta erityisen erotusteknologian avulla. Laktoferriini muistuttaa hyvin paljon yleisempää raudankuljetusproteiinia transferriiniä, mutta laktoferriini pystyy toimimaan elimistössä paljon happamammissa olosuhteissa. Laktoferriini ei ole herkkä ruoansulatuskanavan entsyymeille tai happamuudelle, joten se sietää myös vatsahapot. Ohutsuolessa on aktiivinen kuljetin laktoferriinille. Nautitusta laktoferriinistä imeytyy n. 60-80%.

Laktoferriini sitoo rautaa itseensä jo suolistossa. Sillä on oma reseptori suolistossa, jota kautta se imeytyy. Imeytyessään se vie raudan mukanaan. Laktoferriini säätelee solunsisäistä rautatasapainoa ehkäisten ylimääräisen raudan kertymistä soluihin. Laktoferriinin sitoessa rautaa, vapaata rautaa löytyy verenkierrosta vähemmän, mikä on toivottavaa vapaan raudan toimiessa elimistölle vahingollisena happiradikaalina. Laktoferriini auttaa rautaa jakautumaan oikein elimistössä ja siitä saattaa olla hyötyä henkilöille, joilla on varastoraudan vajausta tai joilla rautaa on liikaa.

Ravitsemuksellinen tuki iho-ongelmiin

Laktoferriinista voi olla hyötyä myös vastustuskyvylle ja iho-ongelmiin, sillä se ylläpitää kehon luontaisia puolustusmekanismeja. Se ravitsee ihoa sisältäpäin ja sopii siten erittäin hyvin ongelmaiholle edistämään ihon hyvinvointia. Laktoferriini on ravitsemuksellinen apu sekä nuorten että aikuisten finneihin ja muihin ihon epäpuhtauksiin, ihon punoitukseen ja rasvoittumiseen.

C-vitamiini lisää raudan imeytymistä

C-vitamiini eli askorbiinihappo on vesiliukoinen vitamiini, jota elimistö ei pysty varastoimaan. C-vitamiini voi kuulostaa kovin arkiselta yhdisteeltä, mutta se on ihmiselle ehdottoman välttämätön ja sen riittävä saanti tukee elimistön terveyttä monin tavoin. C-vitamiini lisää raudan imeytymistä, edistää immuunijärjestelmän ja hermoston normaalia toimintaa, normaaleja psykologisia toimintoja sekä energia-aineenvaihduntaa.

Monivaikutteinen uutuus

Vitatabs® Laktoferriini + C -ravintolisä sisältää maidosta prosessoitua laktoferriinia, joka on valmistettu hellävaraisella uuttamismenetelmällä matalassa lämpötilassa. Patentoitu valmistusmenetelmä säilyttää ja takaa laktoferriinin puhtauden, luonnollisen ja vahingoittumattoman rakenteen sekä biologisen aktiivisuuden. Vuorokausiannos 1 kapseli sisältää laktoferriiniä 177 mg ja raudan imeytymistä edistävää C-vitamiinia 80 mg. Koska tuote sisältää maitoproteiinia, se ei sovi maitoallergikoille, mutta matalan laktoosipitoisuutensa (0,02 mg) vuoksi se sopii useimmille laktoosista vatsaoireita saaville. Vitatabs® Laktoferriini + C -ravintolisää voidaan käyttää myös yhdessä rautavalmisteiden kanssa. Kapselit valmistetaan ja pakataan Hankintatukku Oy:n lääketehtaassa Karkkilassa.

Tähän liittyvät tuotteet:

hey'mo tekee hyvinvoinnista herkullista!

Siitepölyallergia hävisi Karin Havupuu-uutejuomalle

Näitä luetaan

5 syytä syödä D-vitamiinia
D-vitamiini, tunnetaan myös "aurinkovitamiinina", on yksi tärkeimmistä vitamiineista, jotka tukevat...
Mitä aminohapot ovat?
Aminohapot jaetaan ei-välttämättömiin aminohappoihin ja yhdeksään välttämättömään aminohappoon, joita on saatava riittävästi...
Reishin ja pakurin hyödyt terveyden tueksi - nyt helposti ja herkullisesti!
Funktionaaliset sienten hyödyt ovat mittavat: vahvempi vastustuskyky, parempi yleiskunto ja...
Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi
Maailman terveysjärjestön eli WHO:n mukaan peräti 30 % ihmisistä kärsii raudanpuutteesta....
C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön
C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tukee sekä immuunijärjestelmämme että hermostomme...
Miksi söisin Spirulinaa ja Chlorellaa?
Esimerkiksi siksi, että kyseessä on kaksi maailman eniten lehtivihreää eli klorofylliä sisältävää,...
Infektiokierre poikki ja pitkäaikaissairauksiin helpotusta Pinenalla
Tuotteen keskeisenä vaikutuksena on laaja-alainen antioksidanttinen, antiallerginen, antiviraalinen, tulehdusta vaimentava sekä verenkiertoa...
Luuliemi - Noitajuoma vai voimajuoma
Nykypäivänä ravinnoksi käytettävistä eläimistä syödään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.