Pieni lapsi niistää - lapsen vastustuskyky paremmaksi

Koulut alkavat – vinkkejä lasten vastustuskyvyn vahvistamiseen

Kun koulut alkavat ja kokoonnutaan jälleen yhteen, myös virukset alkavat leviämään. Lasten immuunijärjestelmä ei ole yhtä vahva kuin aikuisten. Lapsen kasvaessa immuunijärjestelmä kehittyy ja se saavuttaa kypsyyden teini-iässä. Kokosimme helpot vinkit, kuinka voit tukea lasten vastustuskykyä koulujen alkaessa!

Lapsen vastutustuskyky paremmaksi

1. Lepo on erityisen tärkeää kasvavalle lapselle. Lapset tarvitsevat keskimäärin 10-14 tuntia unta. Häiriötekijät kuten tietokoneet ja älypuhelimet olisi hyvä sulkea hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa.

2. Liikkuminen – Luonnossa liikkuminen on yksi parhaimmista keinoista. Se on ilmaista, ja stimuloi immuunijärjestelmää tehokkaasti. Anna lapsen juosta, pyöräillä, kiipeillä ja tutkailla ympäristöä.

3. Vältä stressiä – Lapsetkin voivat stressaantua. Opeta heitä rentoutumaan ja muista että lapsetkin tarvitsevat omaa aikaa.

4. Rutiinit – Lapset tarvitsevat tasapainoisen ympäristön ja tietyt rutiinit luovat turvallisuudentunnetta. Tällaisia voivat olla esim. säännölliset yhteiset ruokailuhetket, tarinatuokiot sekä kotitehtävien tekeminen yhdessä.

5. Vähennä sokereita – Jotta koululaiset jaksavat, he tarvitsevat maistuvaa ja ravitsevaa kotiruokaa ja vähemmän sokereita. Tutkimuksissa on todettu, että liiallinen sokerien käyttö heikentää immuunijärjestelmän toimintaa.

6. Huolehdi käsihygieniasta – Opeta lapsiasi, milloin ja kuinka kädet tulee pestä. Käsiä ei tulisi pestä vain ennen ruokailua tai vessassa käynnin jälkeen. Säännöllinen käsienpesu auttaa vähentämään päivän mittaan poimittujen pöpöjen määrää.

7. Vastustuskykyä ja puhtia ravintolisistä – Vastustuskykyä voi tarvittaessa tukea myös ravintolisillä. Punahattua on perinteisesti käytetty vastustuskyvyn vahvistamiseen. Vogelin Echinacea Purutabletit on erityisesti kehitetty lapsille ja ne sopivat 4-vuotiaista alkaen. Appelsiinin makuiset tabletit on helppo pureskella ja niiden maku on miellyttävä. Sorbitolilla makeutetut tabletit ovat hammasystävällisiä. Tuotteen teho ja turvallisuus on tutkittu Sveitsissä yhdessä lastenlääkärien kanssa.

Tehokas ja tutkittu Strath on näppärä konsti vahvistaa väsähtäneen elimistön energiatasoa. Strath-yrttihiivavalmiste sisältää luonnollisia ravintoaineita hyvin imeytyvässä muodossa. Se on mainio lisäpuhdin antaja syksyn pimeneviin iltoihin. Strath soveltuu koko perheelle, 1-vuotiaista lapsista alkaen. Tuote ei sisällä eläviä hiivasoluja eikä synteettisiä lisäaineita.

Erilaiset lasten monivitamiinivalmisteet ovat erityisen hyviä lapsille, jotka esimerkiksi nirsoilevat monipuolisen ruuan äärellä. Monivitamiineja on saatavilla esimerkiksi nestemäisenä sekä purekseltavina "nameina".

D-vitamiinia suositellaan kaikille aina parin viikon ikäisestä lähtien. Lapsille suositellaan D-vitamiinilisää koko lapsuusajan. Jos lapsella on monivitamiinivalmiste käytössä, on niissä jo D-vitamiinilisä valmiina. Muussa tapauksessa D-vitamiinejakin saa niin tippoina, suihkeina, pureskeltavina valmisteina kuin perinteisinä tabletteina ja kapseleina.

Tähän liittyvät tuotteet:

Warrior Coffee – kahvimaan kahvisoturit

Probi-maitohappobakteerit hyvinvoinnin tueksi

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?
Luonnollinen apu positiivisempaan mielialaan
Natura Median Safran-kapselit on valmistettu Suomessa, ja ne sisältävät ainoana vaikuttavana aineenaan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.