Nainen muodostaa käsillään sydämen vatsan päälle

Probi-maitohappobakteerit hyvinvoinnin tueksi

Ihmisen kehossa on maitohappobakteereita luonnostaan, ja tasapainoinen bakteerikanta on tärkeää hyvinvoinnille. Tutustu uusiin Probi-maitohappobakteereihin.

Mitä probiootit ovat?

Probiootit ovat eläviä bakteereja, joita kutsutaan myös mikro-organismeiksi. Mikro-organismeja, jotka tuottavat maitohappoa sokereita hajottamalla, kutsutaan maitohappobakteereiksi. Probiootti on puolestaan yleisnimi eläville bakteereille, joiden terveysvaikutukset on osoitettu kliinisissä tutkimuksissa. Jotta maitohappobakteereita voitaisiin kutsua probiooteiksi, niiden on siis oltava ”eläviä mikro-organismeja, joilla on sopivina annoksina nautittuna myönteisiä terveysvaikutuksia”. (WHO)

Miksi probiootteja?

Vatsamme ja suolistomme vastaa jopa 70–75 prosenttisesti immuunijärjestelmästämme – puolet immuunijärjestelmän kannalta oleellisista soluista on suolistossa. Suolistomme bakteerikanta vaikuttaa myös merkittävästi siihen, että kehomme pystyy hyödyntämään tärkeitä ravintoaineita, tuottamaan vitamiineja ja luomaan luonnollisen suojamuurin.

Suolistossamme on luonnostaan useita miljardeja bakteereita, ja kaikilla ihmisillä on suolistossaan ainutlaatuinen bakteerikanta, joka vaikuttaa hyvinvointiin. Mutta jos vatsan ja suoliston mikrobiologinen kasvusto häiriintyy, siellä luonnostaan olevat bakteerit saattavat tarvita tukea. Voit kokeilla onko maitohappobakteereista apua sinulle ja hyvinvoinnillesi.

Missä eläviä bakteereita on?

Eläviä bakteereita on tietyissä elintarvikkeissa joko niiden valmistusprosessin ansiosta tai siksi, että elintarvikkeeseen on lisätty probiootteja. Fermentoiduissa elintarvikkeissa on luonnostaan eläviä bakteereita. Fermentointiprosessissa tapahtuu maitohappokäymistä. Se laskee elintarvikkeen pH-arvoa, mikä karkottaa ruokaa pilaavia bakteereita. Fermentointiprosessin ansiosta elintarvike sisältää siis monia elävien ja hyödyllisten bakteerien kantoja.

Fermentointiprosessin läpikäyneitä elintarvikkeita ovat muun muassa jogurtti, viili, kefiiri, hapatetut porkkanat, miso ja kimchi. Tämä ei kuitenkaan koske pastöroituja eli lämpökäsiteltyjä tuotteita. Jos tuotteet valmistetaan yli 45 asteen lämpötilassa, bakteerit kuolevat.

Eläviä bakteereita saa myös ravintolisinä muun muassa kapseleina, jolloin bakteereja saa suuren määrän samalla kertaa.

Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto ja probiootit

Emme voi lainsäädännöllisistä syistä kertoa tuotteidemme vaikutuksista. EFSA:n (European Food Safety Authority) eli Euroopan elintarviketurvallisuusviraston mukaan probiooteilla ei toistaiseksi ole todistettuja terveysvaikutuksia. Vaikka probiootteja on tutkittu paljon, niiden vaikutuksia ei ole vielä dokumentoitu riittävästi.

Tutkittu maitohappobakteeri

Probi AB on johtava probioottisen tutkimuksen tekijä ja yritys perustettiin vuonna 1991. Probi AB:n maitohappobakteerivalmisteita myyvät johtavat elintarvike- ja terveysyritykset yli 40 maassa eri puolilla maailmaa.
Probin tarina alkoi jo 1980-luvulla Lundin yliopistollisessa sairaalassa Ruotsissa. Tuolloin muutama Lundin yliopiston tutkija pohti, miksi joidenkin tehohoitoa saaneiden potilaiden toipuminen oli muita vaikeampaa. Tämän seurauksena käynnistettiin siihen aikaan rohkea tutkimushanke, jonka tavoitteena oli tutkia, voisiko tietyn tai ”oikean” suolistobakteerin käyttöönotto auttaa pelastamaan kriittisesti sairaita potilaita.

Patentoitu maitohappobakteerikanta

Tutkimushanke johti Lactobacillus plantarum (Lp299V®) -bakteerikannan löytämiseen ja patentointiin. On myös huomionarvoista, että Lp299V® on tutkimuksen aikana eristetty terveen ihmisen suolistosta, jossa sitä on luonnostaan. Terveessä suolistossa bakteerit elävät sopusoinnussa kehon kanssa ja stimuloivat kehon immuunijärjestelmää. On mielenkiintoista ajatella, että noin 70–80 % immuunijärjestelmästämme sijaitsee ruoansulatuskanavassamme. Pidä huolta vatsastasi!

Neljä hyvää syytä valita Probi-maitohappobakteerit

Jotta bakteerit voisivat ylläpitää suoliston mikrobitasapainoa, niiden on selviydyttävä ja pystyttävä lisääntymään suolistossa. Jotta tämä onnistuisi, bakteerien on pystyttävä kiinnittymään suoliston pinnalle. Probi-valmisteiden edut:

 1. Maitohapobakteerikannat säilyvät elävinä koko ruoansulatuskanavan läpi ja kiinnittyvät suolen limakalvoille.
 2. Runsaasti hyödyllisiä eläviä maitohappobakteereita.
 3. Kliinisesti tutkitut ja patentoidut kannat – yli 400 patenttia maailmanlaajuisesti
 4. Luvattu määrä eläviä bakteereita päiväyksen loppuun asti.

Probi-tuotteet

Probi Original

Probi Original

Probi Original® sisältää Lactobacillus plantarum 299v -maitohappobakteeria (LP299V®), joka löydettiin 20 vuotta kestäneen tutkimustyön tuloksena Ruotsin Lundissa ja kliinisiä tutkimuksia on tehty reilu 60.

Probi Originalin sisältämä bakteerikanta Lactobacillus plantarum 299v (LP299V®) on kliinisesti tutkittu ja patentoitu sekä säilyy elävänä koko suoliston läpi ja kiinnittyy suolen limakalvoille. Yhdessä Probi Original vegaanisessa kapselissa on 10 miljardia elävää bakteeria ja luvattu määrä eläviä bakteereita tuotteissa on myyntipäiväyksen loppuun asti. FODMAP-sopiva! Saatavilla kolme eri pakkauskokoa: 20, 40 ja 80 kapselia.

Probi Original® sopii monelle:

 • Laktoositon
 • Gluteeniton
 • Hiivaton
 • Soijaton
 • Sokeriton
 • Vegaaninen
 • Ei maitoproteiinia
 • Ei eläinperäisiä ainesosia
 • Ei maku- tai makeutusaineita
 • FODMAP-sopiva
 • Avattava kapseli
 • Yli 3-vuotiaille (ei tutkimustuloksia pienemmillä lapsilla)
 • Sopii raskauden ja imetyksen aikana

Probi Family

Probi Family sopii koko perheelle

Probi Family sopii vastustuskyvyn tueksi koko perheelle! Tuote sisältää kahta toisiaan tukevaa, tutkittua ja patentoitua maitohappobakteerikantaa Lactobacillus paracasei 8700:2 ja Lactobacillus plantarum HEAL9. Maitohappobakteerit säilyvät elävinä ruoansulatuskanavan läpi ja kiinnittyvät suolen limakalvoille. Näin ne asettuvat väliaikaisesti osaksi suoliston normaalia bakteeristoa. Yhdessä sitruksenmakuisessa pienessä purutabletissa on 1 miljardi elävää maitohappobakteeria aina parasta ennen -päiväykseen saakka. Lisäksi tuote sisältää D3- ja B12 -vitamiineja sekä foolihappoa. D3-vitamiini on eristetty lampaanvillasta. Ei soijaa, laktoosia, gluteenia, hiivaa, sokeria tai maitoproteiinia. Sopii yli 3-vuotiaille lapsille.

Probi Active

Probi Aktiv

Probi Active on suunniteltu etenkin luuston hyvinvointia ajatellen. Probi Active sisältää kolmea toisiaan tukevaa tutkittua ja patentoitua maitohappobakteerikantaa Lactobacillus plantarum HEAL 9, Lactobacillus plantarum HEAL 19 ja Lactobacillus paracasei 8700:2. Maitohappobakteerit säilyvät elävinä ruoansulatuskanavan läpi ja kiinnittyvät suolen limakalvoille. Näin ne asettuvat väliaikaisesti osaksi suoliston normaalia bakteeristoa, kuten laadukkaan maitohappobakteerin tulisi. Yhdessä kapselissa on 10 miljardia elävää maitohappobakteeria aina parasta ennen -päiväykseen saakka. Lisäksi tuote sisältää D3-vitamiinia (eristetty lampaanvillasta). Ei sisällä soijaa, laktoosia, gluteenia, hiivaa, sokeria tai maitoproteiinia. Vegepohjainen kapseli on avattava. Suositellaan yli 50-vuotiaille tai vaihdevuosi-ikäisille naisille ja miehille.

Muistathan että ravintolisät eivät korvaa monipuolista ravintoa ja terveellisiä elämäntapoja vaan toimivat nimensä mukaisesti ravinnon lisänä silloin, kun sille on tarvetta. Probi-valmisteet sopivat kaikille yli 3-vuotiaille.

Lue lisää: probimaitohappobakteerit.fi

Probi-maitohappobakteerit

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Koulut alkavat – vinkkejä lasten vastustuskyvyn vahvistamiseen

Seuraava artikkeli

Hankintatukulla on pitkät perinteet ravintolisien valmistuksessa

Näitä luetaan

Kotimaiset Express Diet -tuotteet moderneissa paastoissa
Erilaiset paastot ovat nousseet rakettimaisesti suosioon terveystietoisten kuluttajien keskuudessa. Näillä tarkoitetaan perinteisiä...
Vida NAC + seleeni vahvistaa immuniteettia
N-asetyylikysteiini+seleeni -tuote valittiin terveystuotealan vuoden 2022 Terveystuotteeksi, eikä syyttä. N-asetyylikysteiini on ravinnosta...
Hyvää sydämelle — hyvää koko keholle
Sydänviikkoa kannattaa viettää joka ikinen viikko: sinä ja sydämesi olette taatusti kaiken...
Vahva ja suomalainen Pinena-männynkuoriuutetabletti
Ravintorengas Oy on monelle tuttu terveysalan yritys, jonka Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu...
Nordaid – innovatiivisia, tehokkaita ja laadukkaita vitamiinisuihkeita
Nordaid on Tallinnassa toimiva ravintolisävalmistaja, joka valmistaa korkealaatuisia vitamiineja, kivennäisaineita ja probiootteja....
Vogel-valmisteita eläinten hyvinvoinnin tueksi
Myös eläinten hyvinvoinnin tukemiseksi on olemassa erilaisia ravintolisiä ja rohdosvalmisteita. Esimerkiksi mietoja...
Nauti yrttisi fermentoituna
Terranova on tuonut ravintolisähyllyihin fermentoitujen yrttien valikoiman: kurkuman, inkiväärin, ashwagandhan ja mustan...
Terveyskaista auttaa sinua pitämään itsestäsi huolta
Jo vuodesta 2007 terveystuotealalla toiminut Terveyskaista on alusta alkaen halunnut olla tukemassa...
Väsyttääkö valvominen?
Yleisimpiin unihäiriöiden aiheuttajiin lukeutuu hektisestä elämäntilanteesta johtuva stressi, jännitys ja levottomuus, jotka...
Rauhoita stressin tunne
Harmonia KSM66® on täyden spektrin ashwagandha-juuriuute, joka auttaa edistämään stressinsietokykyä hillitsemällä kortisolin...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.