Kotimainen Hankintatukku valmistaa laadukkaita ravintolisiä

Hankintatukulla on pitkät perinteet ravintolisien valmistuksessa

Hankintatukku on yksi vanhimpia Suomessa toimivia ravintolisävalmistajia, joka aloitti jo vuonna 1982. Hankintatukun toiminta käynnistyi seleenitablettien valmistuksesta ja on kasvanut hallitusti tähän päivään saakka. Nykyään Hankintatukku työllistää noin 100 ihmistä. Yhtiön lääketehdas sijaitsee Karkkilassa. Siellä valmistuu laajalti eri ravintolisiä, joista tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat mm. Piimax ja Vitatabs.

Hankintatukun toiminta alkoi seleenitabletista

Hankintatukun tuotantotoiminta käynnistyi Espoon Lintuvaarassa vuonna 1982. Kauppatieteiden maisteri Arno Latvus ja eläinlääketieteen tohtori, nyttemmin professori Aimo Niskanen aloittivat yhteistyön ja seleenitablettien tuotannon Aimo Niskasen omakotitalon kellarissa. Mukaansa he saivat pian maatalous- ja metsätieteiden maisteri Pekka Salovaaran ja niin oli yrityksen johtokolmikko koossa.

Päätös ”oikean” tehtaan rakentamisesta tehtiin jo vuonna 1982 ja ensimmäinen tuotantoyksikkö valmistuikin kesäkuussa 1983 Karkkilaan. Hankintatukku laajeni vähitellen ja uusia tuotantotiloja rakennettiin kasvun myötä. Merkittävä oli vuonna 1988 valmistunut lääketehdas, joka mahdollisti GMP-standardien mukaisen tuotannon. Vuonna 1993 Hankintatukku sai täydet lääketehdasoikeudet kiinteille ja nestemäisille valmisteille.

Hankintatukulla on merkittävää vientitoimintaa

Sen lisäksi, että myymme noin 200 tuotetta Suomessa, viemme tuotteitamme lähes 40 maahan eri maanosiin. Vientitoimintamme käynnistyi 1990-luvun alussa.

Vastuullisuus ohjaa Hankintatukun toimintaa

Toiminnan vastuullisuus on kokonaisvaltaista ja laaja-alaista

Vastuullisuus on yksi Hankintatukun liiketoiminnan lähtökohdista. Se tarkoittaa konkreettisia tekoja raaka-aineiden vastuullisesta hankinnasta aina asiakastyytyväisyyden varmistamiseen asti. Ravintolisien valmistajana meille on erityisen tärkeää tuotteiden laadun ja turvallisuuden varmistaminen koko tuotteen elinkaaren ajan tutkimus- ja kehitysvaiheesta valmistukseen ja käyttöön asti.

Vastuullisuus tarkoittaa alan lainsäädännön noudattamisen lisäksi kestävän kehityksen periaatteiden sisäistämistä liiketoiminnassamme. Ajatuksena on vastuu taloudellisista ja sosiaalisista vaikutuksista sekä ilmastosta ja ympäristöstä kaikissa arvoketjun vaiheissa.

Olemme määritelleet yrityksellemme vastuullisuusperiaatteet, jotka linjaavat yleiset suuntaviivat työntekijöillemme ja toiminnallemme.

Vastuullisuustyön kehittämiseksi ja tavoitteiden seuraamiseksi olemme laatineet vastuullisuusohjelman, joka perustuu Hankintatukun odotuksiin ja toimintaympäristön megatrendeihin. Olemme valinneet neljä meille tärkeää vastuullisuusteemaa, joihin vastuullisuusohjelmamme pohjautuu: edistämme terveyttä, toimimme ekologisesti kestävällä tavalla, huolehdimme henkilöstömme hyvinvoinnista ja tuotamme yhteiskunnallista hyvinvointia.

Tutustu Hankintatukun vastuullisuusraporttiin tästä.

Hankintatukku tekee innovatiivista tuotekehitystä

Innovatiivinen ja asiantunteva tuotekehitys

Hankintatukun tuotekehitys pohjautuu vankkaan biokemialliseen ja ravitsemustieteelliseen asiantuntemukseen ja aktiiviseen tuotekehitystoimintaan. Yhteistyössä alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa ja uusinta tieteellistä tietoa hyödyntäen Hankintatukku kehittää laadukkaita, ajanmukaisia, ravitsemuksellisesti tarkoituksenmukaisia ja tasapainotettuja tuotteita niin kotimaan markkinoille kuin vientiin.

Tuotekehitystä ohjaa säännöllisesti kokoontuva Tieteellinen neuvottelukunta, jonka tieteellisesti ansioituneet jäsenet ovat tohtoripätevyyden saavuttaneita ja edustavat kansainvälistä huippuosaamista kasvitieteen, farmasian, lääketieteen, kemian ja elintarviketeknologian erikoisaloilta. Neuvottelukunta on kokoontunut jo vuodesta 1984 lähtien.

Tuotekehitystä ja tutkimusta tukevat niin lääketehtaan omat kuin ulkopuoliset laboratoriot. Oman prosessilaboratorionsa ohella Hankintatukku hyödyntää EU-standardien mukaan akkreditoituja mikrobiologisia ja kemiallisia laboratorioita.
Uudistumishakuisuus on yhtiössämme vahvasti toimintaamme ohjaavana tekijänä.

Hankintatukku valmistaa ravintolisiä arjen tarpeisiin

Hankintatukku valmistaa laadukkaita ravintolisiä arjen tarpeisiin

Kannattaa valita suomalaisen Hankintatukun tuote, sillä Hankintatukku valmistaa korkealaatuisia terveystuotteita. Vastuullisessa tuotannossamme noudatamme lääketehtaan GMP-laatu- ja turvallisuusohjeistoa.

GMP laatu- ja tuoteturvallisuusjärjestelmä tuotannon perustana

Hankintatukku Oy:n lääketehtaan tuotannossa noudatetaan lääketehtaille laadittuja ohjeita, jotka määrittelevät täsmällisesti eri tuotantovaiheet ja niihin kytkeytyvän tarkastusjärjestelmän. Tämä laatu- ja turvallisuusnormisto, engl. GMP eli Good Manufacturing Practice, on tarkoitettu varmistamaan tuotteiden korkea laatu ja tuoteturvallisuus. GMP laatu- ja turvallisuusjärjestelmä kattaa lääketehtaan kaiken toiminnan kuten henkilöhygienian, raaka-aineiden käsittelyn, kaikki erilliset tuotantovaiheet, merkitsemisen, hyväksymisen ja hylkäämisen. GMP-ohjeiston noudattamista valvoo Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.

Korkean hygieniatason ylläpitämiseksi tehtaassa käytetään puhtausvyöhykkeitä, sulkualueita, erillisesti ilmastoituja tuotantotiloja ja täysautomaattisia pakkauslinjoja sekä koulutetaan jatkuvasti tuotantohenkilökuntaa erityisosaamisen vahvistamiseksi. Lääketehtaassa kaikki tuotannolliset toiminnot tapahtuvat erillisissä tiloissa kontaminaatioriskin välttämiseksi.

Kasvirohdosvalmisteiden ja ravintolisien valmistus edellyttää tarkkaa ja valvottua tuotantoprosessia ja huippuluokan konekantaa. Hankintatukulla on käytössään nykyaikaisia tabletointi- ja kapselointikoneita sekä muita farmasian alan erikoiskoneita.

Kukkia niityllä

Jatkuva laadunvalvonta on keskeinen osa tuotantoa

Laadunvalvonta on keskeinen osa tuotantoa. Laadunvalvonta alkaa raaka-aineiden vastaanottotarkastuksesta ja käsittää eri tuotantovaiheet pitoisuus- ja hygieniatarkastuksineen päätyen valmiisiin tuotteisiin. Laadunvalvonnasta vastaa itsenäinen, tuotanto-organisaatiosta erillään toimiva laadunvarmistusorganisaatio, jossa proviisorit ohjaavat toimintaa.
Hankintatukun parasta osaamista on erilaisten ja monipuolisten tablettien tuotanto. Karkkilassa valmistamme myös kovia kapseleita sekä uutteita ja muita nestemäisiä valmisteita ja kosmetiikkaa. Yritystoimintamme pohjana on kustannustehokas ja moderni tuotantolaitos ja osaava henkilöstö.
Hankintatukku on vakiinnuttanut asemansa yhtenä merkittävimpänä ravintolisien valmistajana ja markkinoijana Suomessa.

Hankintatukku tunnetaan laajasta valikoimastaan

Hankintatukku tunnetaan laajasta valikoimastaan. Tuotevalikoimamme koostuu koko perheelle soveltuvista vitamiineista ja kivennäisaineista sekä fytoterapeuttisista valmisteista ja kosmetiikasta. Tuotemerkkimme ovat pitkäikäisiä. Jo 1980-luvulta ovat tuotanto-ohjelmassamme olleet mm. Xylisweet Acerola -tabletit sekä Piimax-tabletit. Monessa perheessä käytetään Vitatabs® tuoteperheen vitamiineja ja kivennäisaineita, ja kukapa ei olisi tutustunut Magnesia-magnesiumvalmisteisiin?

Viime vuosina jaksamiseen vaikuttavat valmisteet ovat nousseet vahvasti esille ja Hankintatukulla on tarjota tähänkin erityisalueeseen ensiluokkaisia tuotteita, kuten Vitacell® -sarjan PQQ- , Robuvit- ja NADH-tabletit.

Hankintatukku on myös saanut monia tunnustuksia vuosien mittaan.

Yrityspalkinnot:

  • 1988 Kauppa- ja teollisuusministeriö myönsi Hankintatukku Oy:lle yrittäjäpalkinnon yrittäjähenkisyydestä, innovatiivisuudesta ja useita eri tieteenaloja hyödyntävästä lähestymistavasta.
  • Hankintatukku Oy sai myös ”Vuoden 2005 uusmaalainen tuotannollinen yritys” -palkinnon.

Tuotteiden saamat tunnustukset:

  • Vuoden luontaistuote Piimax (v. 1989) ja Fosfoser Memory (v. 2002)
  • Vuoden hoitotuotesarja Evoniat (v.2012)
  • Vuoden urheiluravinne Argisan, ent Argimax (2017)

Tähän liittyvät tuotteet:

Probi-maitohappobakteerit hyvinvoinnin tueksi

Raskausajan tärkeät vitamiinit – mitä odottajalle suositellaan

Näitä luetaan

Suomalainen Leader – innovatiiviset urheiluravinteet ja eväät aktiiviseen elämään!
Leader on olemassa, jotta sinulla olisi mahdollisuus aktiiviseen ja terveelliseen, kokonaisvaltaisesti...
Top-tuotteet hyvinvoivaan kesään!
Kesällä lomaillaan, nautitaan hyvästä ruoasta ja yhteisestä ajasta perheen sekä ystävien kesken....
Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.