Naisen paljas vatsa

Kärsitkö turvotuksesta ja epämääräisistä vatsavaivoista usein ruokailun jälkeen?

Kirjoittaja: ravintovalmentaja Sami Sundvik

 

Tuntuuko sinusta ruokailun jälkeen että turvottaa ja vatsa on täynnä? Tämä johtuu usein siitä, että ruoka ei pilkkoudu tarpeeksi hyvin. Muita oireita voivat olla myös ilmavaivat, pahoinvointi, ruokahaluttomuus, närästys ja muut epämääräiset vatsavaivat. Tällöin kannattaa kokeilla hyvälaatuista ruoansulatusentsyymiä. Ruoansulatusentsyymi sopii käyttöön jokaiselle, jolla on oireita ja ongelmia ruoansulatuksen kanssa. Entsyymit pilkkovat eri ravintoaineita sellaiseen muotoon, että elimistö pystyy käyttämään ne tehokkaasti hyödykseen. Entsyymejä on meidän jokapäiväisessä ravinnossa mutta ruoan valmistaminen tuhoaa laajasti entsyymejä.

Yleisimmät elimistön tarvitsemat entsyymit ovat:

  • proteeasi - pilkkoo proteiinia
  • amylaasi - pilkkoo hiilihydraatteja
  • lipaasi - pilkkoo rasvoja
  • sellulaasi - pilkkoo kuituja

Uudessa, kotimaisessa ja lisäaineettomassa Puhdas+ Enzyme Digezyme -ruoansulatusentsyymituotteessa on patentoitua Digezyme -entsyymiseosta, joka sisältää kaikkia edellä mainittuja entsyymeitä, joten se pilkkoo tehokkaasti kaikkia eri ravintoaineita. Lisäksi tuote sisältää laktaasia, joka pilkkoo laktoosia sekä hyvälaatuista kalsiumia, joka edistää ruoansulatusentsyymien toimintaa. Puhdas+ ruoansulatusentsyymi nautitaan noin 30 min ennen aterioita - kaksi kapselia kerralla. Ruoansulatusentsyymejä ei yleisesti suositella käytettäväksi esimerkiksi smoothien nauttimisen yhteydessä. Ruoansulatusta kannattaa luonnollisesti tukea myös muilla entsyymi- ja suolahappotuotantoa tukevilla tuotteilla, kuten esimerkiksi omenaviinietikalla ja hapatetuilla tuotteilla (esim. hapankaali ja kefiiri) sekä säännöllisellä probioottien käytöllä. Muista lisäksi syödä riittävästi tuoreita vihanneksia ja marjoja päivittäin. Jos sinulla on ongelmia vihannesten sulamisen kanssa, mehustaminen helpottaa ravinteiden imeytymistä ja jättää pois joillekin ongelmallisen vihannesten kuidun.

 

Alunperin julkaistu 15.7.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Vanhan kansan vatsarohdot - marjat ja pellava toimivat hyvin yhteistyössä

Vertailua lasten omega-3-rasvahappovalmisteista

Näitä luetaan

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Black Stuff – ravintolisien uusi musta
Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...
Echinasan valmistetaan Suomessa viljellyistä punahatuista
Echinasan on Suomen puhtaassa luonnossa viljellyistä punahatuista valmistettu punahattu-uute,...
Onko verenpaineesi koholla?
Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tutkimusten mukaan erityisen...
Fermentoitu puolukkamehu tukee tutkitusti suun terveyttä
Kotimaisilla marjoilla tiedetään olevan paljon hyviä ominaisuuksia, ja niiden terveysvaikutuksia on tutkittu...
Aloittelevan vitamiininkäyttäjän muistilista: tärkeimmät ravintolisät hyvinvointisi tueksi
Ravintolisäviidakossa seikkaillessa voi mennä helposti pää pyörälle. Valikoiman laajuus yllättää joskus jopa...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.