Naisen paljas vatsa

Kärsitkö turvotuksesta ja epämääräisistä vatsavaivoista usein ruokailun jälkeen?

Kirjoittaja: ravintovalmentaja Sami Sundvik

 

Tuntuuko sinusta ruokailun jälkeen että turvottaa ja vatsa on täynnä? Tämä johtuu usein siitä, että ruoka ei pilkkoudu tarpeeksi hyvin. Muita oireita voivat olla myös ilmavaivat, pahoinvointi, ruokahaluttomuus, närästys ja muut epämääräiset vatsavaivat. Tällöin kannattaa kokeilla hyvälaatuista ruoansulatusentsyymiä. Ruoansulatusentsyymi sopii käyttöön jokaiselle, jolla on oireita ja ongelmia ruoansulatuksen kanssa. Entsyymit pilkkovat eri ravintoaineita sellaiseen muotoon, että elimistö pystyy käyttämään ne tehokkaasti hyödykseen. Entsyymejä on meidän jokapäiväisessä ravinnossa mutta ruoan valmistaminen tuhoaa laajasti entsyymejä.

Yleisimmät elimistön tarvitsemat entsyymit ovat:

  • proteeasi - pilkkoo proteiinia
  • amylaasi - pilkkoo hiilihydraatteja
  • lipaasi - pilkkoo rasvoja
  • sellulaasi - pilkkoo kuituja

Uudessa, kotimaisessa ja lisäaineettomassa Puhdas+ Enzyme Digezyme -ruoansulatusentsyymituotteessa on patentoitua Digezyme -entsyymiseosta, joka sisältää kaikkia edellä mainittuja entsyymeitä, joten se pilkkoo tehokkaasti kaikkia eri ravintoaineita. Lisäksi tuote sisältää laktaasia, joka pilkkoo laktoosia sekä hyvälaatuista kalsiumia, joka edistää ruoansulatusentsyymien toimintaa. Puhdas+ ruoansulatusentsyymi nautitaan noin 30 min ennen aterioita - kaksi kapselia kerralla. Ruoansulatusentsyymejä ei yleisesti suositella käytettäväksi esimerkiksi smoothien nauttimisen yhteydessä. Ruoansulatusta kannattaa luonnollisesti tukea myös muilla entsyymi- ja suolahappotuotantoa tukevilla tuotteilla, kuten esimerkiksi omenaviinietikalla ja hapatetuilla tuotteilla (esim. hapankaali ja kefiiri) sekä säännöllisellä probioottien käytöllä. Muista lisäksi syödä riittävästi tuoreita vihanneksia ja marjoja päivittäin. Jos sinulla on ongelmia vihannesten sulamisen kanssa, mehustaminen helpottaa ravinteiden imeytymistä ja jättää pois joillekin ongelmallisen vihannesten kuidun.

 

Alunperin julkaistu 15.7.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Vanhan kansan vatsarohdot - marjat ja pellava toimivat hyvin yhteistyössä

Vertailua lasten omega-3-rasvahappovalmisteista

Näitä luetaan

5 syytä syödä D-vitamiinia
D-vitamiini, tunnetaan myös "aurinkovitamiinina", on yksi tärkeimmistä vitamiineista, jotka tukevat...
Mitä aminohapot ovat?
Aminohapot jaetaan ei-välttämättömiin aminohappoihin ja yhdeksään välttämättömään aminohappoon, joita on saatava riittävästi...
Reishin ja pakurin hyödyt terveyden tueksi - nyt helposti ja herkullisesti!
Funktionaaliset sienten hyödyt ovat mittavat: vahvempi vastustuskyky, parempi yleiskunto ja...
Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi
Maailman terveysjärjestön eli WHO:n mukaan peräti 30 % ihmisistä kärsii raudanpuutteesta....
C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön
C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tukee sekä immuunijärjestelmämme että hermostomme...
Miksi söisin Spirulinaa ja Chlorellaa?
Esimerkiksi siksi, että kyseessä on kaksi maailman eniten lehtivihreää eli klorofylliä sisältävää,...
Infektiokierre poikki ja pitkäaikaissairauksiin helpotusta Pinenalla
Tuotteen keskeisenä vaikutuksena on laaja-alainen antioksidanttinen, antiallerginen, antiviraalinen, tulehdusta vaimentava sekä verenkiertoa...
Luuliemi - Noitajuoma vai voimajuoma
Nykypäivänä ravinnoksi käytettävistä eläimistä syödään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.