Naisen paljas vatsa

Kärsitkö turvotuksesta ja epämääräisistä vatsavaivoista usein ruokailun jälkeen?

Kirjoittaja: ravintovalmentaja Sami Sundvik

 

Tuntuuko sinusta ruokailun jälkeen että turvottaa ja vatsa on täynnä? Tämä johtuu usein siitä, että ruoka ei pilkkoudu tarpeeksi hyvin. Muita oireita voivat olla myös ilmavaivat, pahoinvointi, ruokahaluttomuus, närästys ja muut epämääräiset vatsavaivat. Tällöin kannattaa kokeilla hyvälaatuista ruoansulatusentsyymiä. Ruoansulatusentsyymi sopii käyttöön jokaiselle, jolla on oireita ja ongelmia ruoansulatuksen kanssa. Entsyymit pilkkovat eri ravintoaineita sellaiseen muotoon, että elimistö pystyy käyttämään ne tehokkaasti hyödykseen. Entsyymejä on meidän jokapäiväisessä ravinnossa mutta ruoan valmistaminen tuhoaa laajasti entsyymejä.

Yleisimmät elimistön tarvitsemat entsyymit ovat:

  • proteeasi - pilkkoo proteiinia
  • amylaasi - pilkkoo hiilihydraatteja
  • lipaasi - pilkkoo rasvoja
  • sellulaasi - pilkkoo kuituja

Uudessa, kotimaisessa ja lisäaineettomassa Puhdas+ Enzyme Digezyme -ruoansulatusentsyymituotteessa on patentoitua Digezyme -entsyymiseosta, joka sisältää kaikkia edellä mainittuja entsyymeitä, joten se pilkkoo tehokkaasti kaikkia eri ravintoaineita. Lisäksi tuote sisältää laktaasia, joka pilkkoo laktoosia sekä hyvälaatuista kalsiumia, joka edistää ruoansulatusentsyymien toimintaa. Puhdas+ ruoansulatusentsyymi nautitaan noin 30 min ennen aterioita - kaksi kapselia kerralla. Ruoansulatusentsyymejä ei yleisesti suositella käytettäväksi esimerkiksi smoothien nauttimisen yhteydessä. Ruoansulatusta kannattaa luonnollisesti tukea myös muilla entsyymi- ja suolahappotuotantoa tukevilla tuotteilla, kuten esimerkiksi omenaviinietikalla ja hapatetuilla tuotteilla (esim. hapankaali ja kefiiri) sekä säännöllisellä probioottien käytöllä. Muista lisäksi syödä riittävästi tuoreita vihanneksia ja marjoja päivittäin. Jos sinulla on ongelmia vihannesten sulamisen kanssa, mehustaminen helpottaa ravinteiden imeytymistä ja jättää pois joillekin ongelmallisen vihannesten kuidun.

 

Alunperin julkaistu 15.7.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Vanhan kansan vatsarohdot - marjat ja pellava toimivat hyvin yhteistyössä

Vertailua lasten omega-3-rasvahappovalmisteista

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?
Luonnollinen apu positiivisempaan mielialaan
Natura Median Safran-kapselit on valmistettu Suomessa, ja ne sisältävät ainoana vaikuttavana aineenaan...
Miten optimoida ravintolisien imeytyminen?
Hyvinvointiamme edistää vain sellainen ravintolisä, jonka elimistö kykenee käyttämään hyödyksi.Tästä...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.