Nainen pitelee kädessään ravintolisäliuskaa ja kukkaa

Aloittelevan vitamiininkäyttäjän muistilista: tärkeimmät ravintolisät hyvinvointisi tueksi

Ravintolisäviidakossa seikkaillessa voi mennä helposti pää pyörälle. Valikoiman laajuus yllättää joskus jopa kokeneemman vitamiinikonkarin. Jos olet vasta aloittamassa ravintolisien käyttöä ja mietit mistä aloittaa – tämä teksti on sinulle! Esittelemme muutaman perusravinteen, jonka lisäsaannista useimmat meistä hyötyvät.

Aloita vaikka tärkeästä D:stä. D-vitamiinin riittävä saanti on hyvä varmistaa kesän jälkeen pimeämpään vuodenaikaan käännyttäessä. D-vitamiinia ihon kautta synnyttävää auringonvaloa saamme vain satunnaisesti touko- ja elokuun välisenä aikana. D-vitamiini on erityisen tärkeä toimivalle vastustuskyvylle sekä terveelle luustolle ja hampaille. Solgarin valikoimasta löydät itsellesi sopivan vahvuisen D-vitamiini valmisteen joko kapselina tai nestemäisessä muodossa.

Magnesium on monitoimimineraali

Magnesium on elimistömme neljänneksi yleisin kivennäisaine, jota käytetään sadoissa erilaisissa kehon toiminnoissa. Iso osa magnesiumista on varastoitunut luustoon ja hampaisiin, 20 % lihaksiin ja loput soluihin. Kun tarvitset tukea lihaksille, liikunnasta palautumiseen, paremmalle unelle, luuston ja hampaiden kunnolle, hermostolle ja jaksamiselle, kokeile magnesiumlisää.

Magnesiumista voi tulla helposti puutosta stressin, runsaan sokerin käytön, liiallisen kofeiinin, tupakoinnin ja alkoholinkäytön seurauksena. Puutosoireina voi esiintyä väsymystä, lihaskramppeja, ummetusta tai univaikeuksia. Solgar Magnesiumsitraatti on suosittu ja vatsaystävällinen valmiste tukemaan magnesiumin saantia.

B-kompleksi tukee stressaavana aikana

B-vitamiinit ovat vesiliukoisia vitamiineja, ja niitä käytetään lukuisissa kehon toiminnoissa, mutta ennen kaikkea energiantuotannossa. B-vitamiineja, kuten B-12-vitamiinia, voi nauttia yksittäin tarpeen mukaan, mutta jos sinulla ei ole tarkempaa tietoa yksittäisten vitamiinien tarpeesta, kannattaa valita B-vitamiiniyhdistelmävalmiste. Eri B-vitamiinit tukevat toistensa toimintaa kehossa, ja tukevat tehokkaasti jaksamista ja vastustuskykyä stressaavana aikana. Vahvoja Solgar B-Complex ”50” ja B-Complex ”100” -valmisteita voit käyttää kuuriluontoisesti silloin, kun tarvitset lisätukea jaksamiseen.

C-vitamiini jaksamiselle ja vastustuskyvylle

C-vitamiini on saatava ravinnosta, mutta ruokavaliomme ei sisällä useinkaan tarpeeksi C-vitamiinipitoisia kasviksia, hedelmiä ja marjoja. C-vitamiinin runsaista terveysvaikutuksista vastustuskyvyn tuki lienee tunnetuin. Sitä tarvitaan myös hermostossa, energiantuotannossa, ihon kollageenin tuotannossa, solujen suojauksessa sekä raudan imeytymiselle. Suuret kerta-annokset vesiliukoista C-vitamiinia eivät usein ehdi imeytyä kunnolla. Solgar Ester-C Plus 500 mg ja 1000 mg ovat vatsaystävällisiä, happoneutraaleja C-vitamiinivalmisteita, jotka pysyvät immuunipuolustuksen käytettävissä pidempään myös isommilla annostuksilla.

Suolisto on terveytemme perusta

Maitohappobakteerit pitävät suolistostasi huolta. Tiesitkö, että suolistossasi on noin 1–2 kiloa bakteereita? Lisäksi suoliston ja aivojen välinen yhteys on todistettu juttu – ja se tarkoittaa sitä, että mitä paremmassa kunnossa suolistosi on, se vaikuttaa positiivisesti myös mm. mielialaan. Terve suolistomikrobisto linkittyy vastustuskykyyn, ravintoaineiden imeytymiseen sekä vatsan toimintaan. Vain vähän kasviksia sisältävä ruokavalio, runsas sokeri ja alkoholi, toistuvat antibioottikuurit ja stressi vaikuttavat suoliston hyvinvointiin. Varmistamalla hyvien suolistomikrobien läsnäolon maitohappobakteerivalmisteella tuet koko kehon hyvinvointia. Solgar Advanced Multi-Billion Dophilus sisältää tunnettuja ja tutkittuja maitohappobakteerikantoja, jotka kestävät myös vatsahappoja.

Muista ravintolisien käytössä seuraavat asiat:

  • Tutustu annostelu- ja käyttöohjeisiin ja noudata niitä, ellet ole saanut esimerkiksi terapeutilta erilaisia ohjeita.
  • Mikäli sinulla on jokin lääkitys, tarkista yhteensopivuus terveydenhuollon ammattilaisen tai ravintoterapeutin kanssa.
  • Ravintolisät eivät korvaa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota.

Solgar® - Huippulaatuiset, innovatiiviset ja tieteeseen perustuvat ravintolisät

Solgar® on valmistanut laadukkaita, meillä ja maailmalla arvostettuja sekä tunnettuja lisäravinteita jo 75 vuoden ajan. Jopa 98 % Solgar®-käyttäjistä suosittelee tuotteita ja sarjaa myydäänkin maailmanlaajuisesti yli 60 maassa. Jokainen tuote täyttää Solgar® Golden Standard™ -kriteerit, jotka takaavat tuotteiden ylivertaisen laadun.

Tähän liittyvät tuotteet:

Maxim – ammattilaisten kehittämä urheiluravinnesarja treenin joka vaiheeseen

Fermentoitu puolukkamehu tukee tutkitusti suun terveyttä

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?
Luonnollinen apu positiivisempaan mielialaan
Natura Median Safran-kapselit on valmistettu Suomessa, ja ne sisältävät ainoana vaikuttavana aineenaan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.