category
Pääsiäisrieha 2014: Askartele näyttäviä lankamunia!

Pääsiäisrieha 2014: Askartele näyttäviä lankamunia!

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Tänä pääsiäisenä halusin askarrella yksinkertaisia, mutta näyttäviä lankamunia. Ohje on helpon oloinen ja lopputulos onnistuessaan silmiä hivelevä, mutta myönnän heti alkuun, että tarvitsin hieman harjoittelua onnistuneen lankamunan aikaansaamiseksi.

Lankamunien valmistukseen tarvitaan:
- vesi-ilmapalloja ja pumppu tai vaihtoehtoisesti tavallisia ilmapalloja
- villalankaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- sanomalehtiä tai muuta suojaa

1. Suojaa askartelualue sanomalehdillä. Askartelun voi myös toteuttaa kylpyhuoneessa, jolloin sokeriveden pienet roiskumiset eivät haittaa.
2. Täytä vesi-ilmapallot ilmalla tai jos käytössäsi on tavalliset ilmapallot, puhalla niihin hieman ilmaa. Tavallisia ilmapalloja käyttäessä saattaa tulla kiusaus puhaltaa pallo liian suureksi. Malta kuitenkin mielesi, sillä pienempi muna on helpompi saada onnistumaan.
3. Kiehauta vesi ja kaada sokeri joukkoon. Sekoita ja anna sokerin liueta kunnolla.
4. Leikkaa villalangasta useamman metrin pituisia pätkiä, esim. 2–4 m/pätkä.
5. Kasta lanka sokeriliuokseen kauttaaltaan. Huomioithan, että lanka ei saa mennä solmuun.
6. Samalla kun nostat lankaa liuoksesta, kierrä sitä ilmapallon ympärille sikinsokin niin, että pallo jää näkymään osittain lankojen alta. Jos yksi langanpätkä ei tunnu riittävän, kannattaa laittaa lankaa lisää. Kiinnitä vielä lopuksi pallojen suihin langat ja jätä ne roikkuen kuivumaan.
7. Kun pallon ympärille kiedottu lanka on täysin kuivunut, poksauta pallo sen sisältä rikki. Nouki pallon riekaleet tarpeeksi suuresta munan aukosta ulos. Niin kuin alussa kerroin, lankamunan valmistus ei ollut ihan niin helppoa kuin kuvittelin. Kannattaa valita käyttöön tarpeeksi paksua lankaa ja kierittää sitä tarpeeksi paljon munan ympärille. Lanka kannattaa uittaa tarpeeksi hyvin sokerivedessä, mutta sokerivettä ei kannata läträtä liikaa itse ilmapallon pintaan. Langan ei siis pidä tarttua liian tiukasti ilmapalloon kiinni tai poksauttamisvaiheessa langat menevät ruttuun.

Kun valmiita lankapalloja on useampi, niistä saa näyttävän asetelman. Lankamuniin voi myös kiinnittää narut ja nostaa koristeeksi roikkumaan. Sain itse sattumalta parhaiten onnistumaan valkoisella langalla valmistetun koristeen, joten ajattelin, että tänä pääsiäisenä mennäänkin sitten vähän hillitymmillä sävyillä koristelussa!

 

 

Alunperin julkaistu 14.4.2014 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Edellinen artikkeli

Perheen kanssa hortoilemaan

Seuraava artikkeli

Sonett - pesuaineita veden ehdoilla

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: